2020 çalışmaları sürüyor

Güncelleme Tarihi:

2020 çalışmaları sürüyor
Oluşturulma Tarihi: Kasım 30, 2012 13:32

İstanbul, 2020 Olimpiyat ve Paralimpik Oyunları'na ev sahipliği için harıl harıl çalışıyor.

Haberin Devamı

Geçmişi binlerce yıl öteye uzanan bir medeniyet olan ve 104 yıldır sporun gelişmesine katkıda bulunan Milli Olimpiyat Komitesi ve geniş çaplı ekonomik ve sosyal reformların ardından Türkiye artık Olimpiyat Oyunları'na ev sahipliği yapmaya hazırlanıyor.

Önceki adaylık süreçlerinde sergilenmiş olan arzuya bugün artık kararlılık ve kapasite de eklenirken, Türkiye için eşsiz bu olay heyecan yaratmaya başladı.

Başbakanlığın da titizlikle üzerinde durduğu olimpiyatlar için Spor Bakanlığı her imkanı seferber etti. İstanbul'daki tesisler, statlar ve ulaşım; tarihinde ilk kez oylama ile sınıfı geçerken, bu andan itibaren Türkiye'yi büyük bir heyecan sardı.

Mayıs ayında alınan yeterlilik belgesindan sonra geceyi gündüze katan ekip en ince ayrıntısına kadar her detayı göz önünde bulunduruyor.

Haberin Devamı

RIO 2016'YI KAZANDIRAN EKİPTEN İSTANBUL İÇİN ÇALIŞIYOR

Rio'nun 2016'yı almasından sonra bu başarıda katkısı olan uzmanlardan büyük bir bölümü şimdi İstanbul için çalışıyor.

Bir Türk, 2 de yabancı firma 3'lü konsorsiyum kurdu ve bu tarihi olay için yoğun mesai harcıyor. 70 kişilik ekip hergün olimpiyat evinde toplanıyor ve adaylık kitapçığı hazırlıyor. Tesisler geziliyor, havadan da incelemeler yapılıyor.

Olimpiyat Komitesi yakın bir zamanda son durum ile ilgili bilgilendirme toplantısı yapmayı planlıyor.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!