2019'a kadar sponsoluk

Güncelleme Tarihi:

2019a kadar sponsoluk
Oluşturulma Tarihi: Ocak 14, 2014 11:10

Beşiktaş Futbol Takımı Adidas ile yaptığı forma sponsorluk anlaşmasının detaylarını dün Ümraniye Nevzat Demir Tesislerinde gerçekleştirdiği basın toplantısı ile duyurdu.

Haberin Devamı

Beşiktaş başkanı Fikret Orman, yönetim kurulu üyeleri ve Adidas Türkiye Genel Müdürü Eduard Massier’in katılımıyla gerçekleşen basın toplantısında başkan Fikret Orman açıklamalarda bulundu.

Toplantının gerçekleştiği salonda 2009-2010 sezonundan itibaren Adidas’ın sponsor olduğu Beşiktaş formaları sergilendi.
Basın toplantısında Adidas ile sponsorluk anlaşması yapmalarının mutluluğunu dile getiren Başkan Orman ;

“Bugün burada Adidas’ın Genel Müdürü Eduard ile beraber 5 yıllık sözleşmeyi imzalamak için bir araya geldik. 2009 yılında başlayan Adidas serüvenimizi 2014 sonunda 5 yıl daha uzatmayı kararlaştırdık. Açıkcası 2010 senesinde yapılmış ve bitmesine 2.5 sene kalmasına rağmen Adidas yönetimiyle Beşiktaş’ın yeni vizyonu ve hedefleri üzerinde mutabık kalarak futbol basta olmak üzere basketbol takımımızı da Adidas giydirecek. Başta sayın genel müdür Eduard’a teşekkür ediyorum. Bu süreç içerisinde ağır cezai maddeler olmasına rağmen Beşiktaş’ın onlar için önemli bir ortak olduğunu ve yükselen Beşiktaş değerine önem gösterdikleri için kendilerine çok teşekkür ediyorum. Yeni bir başlangıç yapıyoruz. Beşiktaş son iki senedir yüzde yüz büyüme ile devam etmektedir. Yeni stadyumumuzun açılımı ile beraber bu büyüme daha da devam edecektir. İlk geldiğimizde yirmi dört lokasyonda olan mağazalarımızı şuan kırkın üzerinde ve sene sonunda 100 e ulaşacağız. Bu kesinlikle bir forma anlaşması değildir bu sponsorluk anlaşmasıdır. Adidas bizim ana sponsorlarımızdandır. “
Çalışmaları süren Vodafone Arena stadyumunda Kartal yuvası mağazası da açacaklarını belirten Fikret Orman “Yeni stadyumumuzda 1500 metrekarelik kartal yuvası yapacağız ve bu başarıları hep beraber iki aynı hedefe kitlenmiş kurum olarak başarılara imza atacağız. Beşiktaş Adidas iş birliği büyüyerek devam edecektir. “

Yapılan sponsorluk anlaşmasının gelirinin sekiz kat arttığına dikkat çeken Başkan Orman “2010 yılda yapılan sponsorluk anlaşması 3 milyon dolardı ve 5 seneyi kapsıyordu. Bu anlaşmanın iptali için 5 milyon dolarlık bir cezai ücret vardı. Ceza ödemeden 25 milyon dolarlık bir anlaşmaya çıktık. Daha evvelki anlaşmamızda marketing anlaşmamız yoktu. Basketbol takımının yoktu. Yurt dışında da taraftarlarımız Beşiktaş ürünleri bulunabilecek bu en büyük arzularımızdandı. Türkiye'nin en büyük spor mağazasını Vodafone arena stadında yapacağız. “ dedi.

Ronaldinho transferinin gerçekleşmeme nedeninin transferi iyi yönetememeleri olduğunu dile getiren Fikret Orman “Ronaldinho konusunda açık konuşmak gerekirse iyi yönetemedik. Bu kadar iyi yaptığımızı işlerin dışında gündemi farklı bir yere götürdük. Şu an da Beşiktaş’ın birinci önceliği yeni stadyumunu yapmaktır. Yeni sezonda nerede oynayacağız. Kasımpaşa ile olan ilişkilerimiz. Oynayacak stadyumumuz yok. Rakiplerimiz stadlardan önemli gelirler elde ederken biz cebimizden para harcayarak oynuyoruz. Tabi ki dünya çapındaki yıldız futbolcuları Beşiktaş taraftarı görmek istiyor bizim de böyle bir isteğimiz var. Ancak önceliklerimiz farklı. Ronaldinho’yu Kalde reklam yüzü olarak kullanabileceğini, bu yüzden ücretin büyük bir kısmını karşılayabileceğini söyledi ve harekete geçtik. Ancak olmadı ve transferin olmadığı için üzgünüm. Beşiktaş kulübünde transfer bitmez. Beşiktaş takımında şu an 25 tane star oyuncumuz var. Kurumsal olarak partnerlerimize yükümlülüklerimizi yerine getirmek istiyoruz. Biz kulübe geldiğimizde UEFA’ya 17 dosya vardı şimdi bir tane yok. Bu kadar iyi niyetle çalışıp yaptığımız şeylerin başka şeylerin arkasında kalmasından üzüntülüyüm. Yükümlülüklerini yerine getiren sahada şampiyonluklara imza atmış ve benim başkanlık dönemimde Avrupa’da bir kupa istiyorum. Temennimiz bu yönde.” İfadelerini kullandı.

Kasımpaşa Beşiktaş maçının tekrar edilmesi konusunda konuşmak istemeyen Fikret Orman “Beşiktaş’ın yaklaşık olarak 8 misli büyüyen bir sponsorluk anlaşmasını Kasımpaşaspor maçı gibi bir konuyla gölgelemek istemiyorum.” Dedi.

Başkan Fikret Orman’dan sonra söz alan Adidas Genel Müdürü Eduard Massier ;
“Bugün Beşiktaş ve Adidas iş birliğinin yeni döneminde bir aradayız. 5 yıl uzatmanın mutluluğunu paylaşıyoruz. Türk futbolunun en köklü kulüplerinden olan Beşiktaş ile 5 sene uzattık. Beşiktaş’ın tüm branşlarında sponsor olmaya devam edeceğiz. Önemli bir stratejik ortağımız olan Beşiktaş ile imzaladığımız bu sözleşme büyük önem taşıyor. Beşiktaş takımının performansına en üst düzey katkı yapmayı istiyoruz. Stratejik ortağımız Beşiktaş ile imzaladığımız sözleşme Beşiktaş’a Adidas’a ve Türk futbolun hayırlı olmasını diliyoruz. Türkiye’ye uzun vadeli bakıyorum. Beşiktaş uzun zamandır Türkiye’nin en iyilerinden. Bu yüzden uzun süreli düşünmemiz lazım. Avrupa’da Beşiktaş ürünleri satacağız. Potansiyel inanılmaz büyük. “ ifadelerini kullandı.

BAKMADAN GEÇME!