Bedelli askerlik sosyal medyanın gündeminde | Nurettin Canikli'den açıklama

Güncelleme Tarihi:

Bedelli askerlik sosyal medyanın gündeminde | Nurettin Canikliden açıklama
Oluşturulma Tarihi: Aralık 19, 2017 15:50

Bedelli askerlik sosyal medyanın gündeminde kalmaya devam ediyor. Taşeron yasasının Kanun Hükmünde Kararname ile çıkacağını öğrenen gençler, benzeri bir yasayı bedelli askerlik için de talep etmeye başladı. Peki sık sık Twitter'ın çok konuşulan listesinde yer alan bedelli askerlik konusuyla ilgili yeni bir gelişme var mı? İşte konuya dair açıklamada bulunan Nurettin Canikli'nin sözleri!

Haberin Devamı

Bedelli askerlik konusu sosyal medyanın gündemini meşgul etmeye devam ediyor. Bedelli askerlikteki son gelişmeleri yakından takip eden gençler, özellikle Twitter üzerinden yetkililere seslerini duyurmaya çalışıyor. Peki 2018’de bedelli askerlik söz konusu mu?

Bedelli askerlik beklentisi Twitter’a da konu oldu. İlk olarak 1987 yılında çıkartılan bedelli askerlik uygulamasının 2018’de gündeminde yer almasını isteyen gençler, bu kez ##KhkileBedelliAskerlik hashtagiyle seslerini duyurmaya çalışıyor. Askerlik çağına gelmiş on binlerce kişinin merakla araştırdığı bedelli askerlik konusuna son noktayı, Milli Savunma Bakanı Nurettin Canikli koydu.

Canikli, TBMM Genel Kurulunda, bakanlığının bütçesinin görüşmelerinde milletvekillerinin sorularını yanıtladı. Bedelli askerlikle ilgili bir soruyu yanıtlayan Canikli, şunları söyledi:

Haberin Devamı

"Şu an itibarıyla gündemimizde bedelli askerlik konusu yok, bunu çok net bir şekilde söylememiz gerekiyor. İçinde bulunduğumuz ortamda zaten böyle bir uygulama doğru da olmaz çünkü çok ciddi bir mücadele yürütülüyor. 10 yıl sonrasıyla ilgili bir şey söyleyemem, beş yıl sonrasıyla ilgili bir şey söyleyemem ama şunu söylüyorum biraz daha açmak açısından; öngörülebilir bir zaman dilimi içerisinde yani şu an itibarıyla, içinde bulunduğumuz an, dönem itibarıyla böyle bir çalışmamız, böyle bir düşüncemiz yok."

BEDELLİ ASKERLİK EN SON NE ZAMAN ÇIKMIŞTI?

İlk olarak 1987 yılında çıkartılan bedelli askerlik imkanından 18 bin 433 kişi faydalanırken, bu tarihten yaklaşık 5 yıl sonra, 1992 yılında yeniden gündeme gelen bedelli askerlik başvurularından ise 35 bin 111 kişi faydalandı.

Bu rakam 1999 yılında 72 bin 290, 2011 yılında 69 bin 073, en son 2014 yılında çıkartılan bedelli askerlik uygulamasında ise 203 bin 824 kişi bedelli askerlik uygulamasına dahil olmuştur.

2011 yılında gerçekleştirilen başvurulardan, 30 yaşından gün alan ve 30 bin TL tutar ödeyenler faydalanırken, 2014 yılında başvuruya açılan uygulamada ise 1987 ve önceki tarihlerde doğan ve 18 bin TL ödeme şansı elde edenler faydalanabildi.

 

BAKMADAN GEÇME!