2018 Troya Yılı etkinlikleri Altınoluk’da devam ediyor

Güncelleme Tarihi:

2018 Troya Yılı etkinlikleri Altınoluk’da devam ediyor
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 01, 2018 14:12

2018 Troya Yılı etkinlikleri Altınoluk’da devam ediyor

Haberin Devamı

BALIKESİR’in Edremit ilçesinde, 2018 Troya Yılı Etkinlikleri kapsamında, Abdullah Efendi Konağı’nda resim ve fotoğraf sergisi açıldı.

Troya Antik Kenti’nin UNESCO Dünya Kültür Mirası listesine girişinin 20'nci Yılı nedeniyle Kültür ve Turizm Bakanlığı’nca ilan edilen 2018 Troya Yılı etkinlikleri kapsamında Antandros Derneği tarafından düzenlenen “Aeneas ile Troia’dan Antandros’a Kültür ve Sanat Etkinlikleri, Edremit’in Altınoluk Mahallesi’ndeki Abdullah Efendi Konağı'nda gerçekleştirildi. Etkinliklerde, Burhaniye Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu Dr. Öğretim Üyesi Sabriye Çelik Uğuz’un “İda’nın Bereketi” konulu kişisel fotoğraf, Güzel Sanatlar Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Nuray Kıvançlı Gümüştekin’in “Geçmişten Tüten” konulu kişisel resim ve Öğretim Görevlisi Gökçe Aysun Kılıç’ın “Antandros’un Zamane Kadınları” konulu kişisel baskı resim sergilerinin açılışı yapıldı.

Açılışa, Balıkesir Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Kerim Özdemir, Edremit Kaymakamı Ali Sırmalı, Edremit Belediye Başkanı CHP’li Kamil Saka, Burhaniye Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu Müdürü Doç. Dr. M. Oğuzhan İlban, İl Kültür ve Turizm Müdürü Mustafa Çaltı, siyasi parti ve sivil toplum örgütlerinin temsilcileri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Açılış töreninde konuşan Balıkesir Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Kerim Özdemir kültürel miraslara sahip çıkmanın önemine değindi. Bu tür etkinliklerde yer almaktan mutluluk duyduğunu ifade eden Özdemir, “Üniversitenin yaygın etkisini artırma konusunda sanatsal ve kültürel etkinliklerin önemli olduğunun bilincindeyiz. Bu noktada üniversitemizin iki önemli kurumu olan, Güzel Sanatlar Fakültesi ve Burhaniye Uygulamalı Bilimler Yüksekokulunun bulundukları bölgeye ayrı bir değer kattığını görüyoruz. Bu proje içerisinde yer alan hocalarımıza ve herkese emekleri için teşekkür ediyorum” dedi.

Sefer TALAY/BURHANİYE(Balıkesir), (DHA)

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!