2017’nin teknoloji trendi nasıl olacak?

Güncelleme Tarihi:

2017’nin teknoloji trendi nasıl olacak
Oluşturulma Tarihi: Ocak 20, 2017 11:38

CES 2017’de tanıttığı sofistike teknolojileri ve kullanıcı dostu cihazlarıyla dikkat çeken LG, akıllı evler, akıllı beyaz eşyalar, giyilebilir teknolojiler, robotlar, mobil cihazlar ve görüntü teknolojileri ile bu yıl tüketicilerin karşısında olacak.

Haberin Devamı

LG Electronics, beyaz eşya, mobil cihazlar, 4K OLED ve UHD televizyonlar, Nesnelerin İnterneti (IoT) ve giyilebilir cihazlarıyla fuarda CES 2017 fuarında dikkat çekti. Özellikle fuarda sergilenen LG SIGNATURE W7 OLED 4K TV, Engadget En İyinin En İyisi Ödülünü de kazandı. Bunun yanında, W7 ve LG Smart InstaView buzdolabının birlikte kazandığı ve içlerinde “etkinliğin en iyisi” başlıklarını da içeren toplamda 90’dan fazla ödül de bulunuyor. LG, tüm dünyadan birçok yayın tarafından verilen büyük ödüllere ek olarak, Tüketici Teknolojileri Birliği (CTA) tarafından dağıtılan 21 adet CES İnovasyon Ödülü’nün de sahibi.

Konuyla ilgili görüşlerini belirten LG Electronics Türkiye, Tüketici Elektroniği ve Beyaz Eşya Satış Direktörü Ergün Altay şunları söyledi: “CES 2017, LG olarak vizyonumuzu sergilediğimiz en önemli etkinliklerden birisi. Bu anlamda robot teknolojilerinden giyilebilir teknolojilere, Nesnelerin İnterneti’nden üstün görüntü ve TV teknolojilerine kadar birçok yeniliği insanların beğenisine sunuyoruz.”

2017’nin teknoloji trendi nasıl olacak

Haberin Devamı

LG’nin 2017 yılı teknolojileri ise şu şekilde:

LG ile TV’lerde HDR dönemi

LG Electronics’in 2017 yılında TV teknolojilerine getireceği en büyük yeniliklerin başında HDR (High Dynamic Range) teknolojisi geliyor. Yeni HDR Effect özelliği sayesinde standart çözünürlükteki görüntüleri kare kare işleyebilen LG TV’ler belirli alanlardaki parlaklığı yükselterek kontrast oranlarını geliştiriyor ve çok daha keskin görüntüler oluşturuyor. 2017 serisi LG TV’ler Dolby Vision özellikli Aktif HDR teknolojisi sayesinde çoklu HDR formatlarını da görüntüleyebiliyor. Böylece tüm kullanıcılar yüksek kalitede HDR içeriklere istedikleri gibi erişebiliyorlar.

LG SIGNATURE Serisi W7 Wallpaper TV başta olmak üzere, bir milyar renk ve sınırsız kontrast oranı ile birlikte hiçbir ışık sızması olmadan siyahlar sunan pixel dimming teknolojisine de sahip. 

Haberin Devamı

LG’nin TV alanındaki bir diğer inovasyonu olan Nano Cell'li LG SUPER UHD TV'ler ise LCD ekranda yer alan yaklaşık bir nanometre çapındaki eşit boyutlu parçacıklar sayesinde, aşırı ışık dalga boylarını emerek, ekranda görüntülenen renklerin saflığını arttırıyor ve etkileyici sonuçlar elde ediyor. Bu ışık emme özellikleri, LG'nin yeni LCD ekranlarının farklı renkleri çok daha hassas bir şekilde filtrelemesine ve her rengin orijinal içerik üreticisi tarafından tasarlandığı gibi görüntülenmesine olanak tanıyor.

Giyilebilir cihazlar

LG TONE Studio, kullanıcılara film, oyun ve müzik deneyimi sırasında surround ses tecrübesi yaşatıyor. DTS’deki surround ses uzmanlarının işbirliğiyle geliştirilen LG TONE Studio, bulunduğunuz her ortamda sinema standartlarında bir ses tecrübesi sunuyor. 

Haberin Devamı

Boyundaki Neckband kulaklık içine yerleştirilerek şarj edilebilen LG TONE Free ise LG’nin ilk kablosuz stereo ürünü olarak öne çıkıyor. Ayrıca gelen arama ve mesajlarda titreşimle bildirim yapabilme özelliğine sahip olan LG TONE Free, gelen aramaların sadece ses komutu ile cevaplanmasına olanak sağlıyor.

Akıllı evler

LG Deep Learning, evdeki beyaz eşyalara kattığı zekayla, kullanıcıların alışkanlıklarını gözlemleyip inceleyerek, onların yaşam tarzını daha iyi anlamalarını sağlıyor. Aralıksız olarak devam eden bu süreçle birlikte tüm LG akıllı cihazlar kullanıcıların günlük sorunlarına yeni çözümler bulabilmek için kendilerini sürekli geliştiriyor.

Haberin Devamı

Ödüllü LG Smart InstaView buzdolabı, Nesnelerin İnterneti teknolojileriyle öne çıkan bir cihaz. LG’nin son sürüm webOS platformu ve Amazon Alexa Voice Service desteği ile dikkat çekiyor. Nesnelerin İnterneti platformunun sunduğu özellikler ve Wi-Fi bağlantısı sayesinde kullanıcılar gıda yönetimi uygulayabiliyorlar. LG Smart InstaView buzdolabı, yemek tarifleri buluyor, müzik çalıyor ve Amazon.com'dan alışveriş yapabiliyor. Ürün ayrıca, sahip olduğu özelliklerle sadece sesli komutlarla akıllı evleri kontrol ediyor, mutfak aletlerinin zamanlayıcılarını ayarlıyor ya da hava durumu bilgisi verebiliyor. Akıllı Etiket menüsü, hangi yiyeceklerin kullanılabilir olduğunu görmek için etiketler ve çıkartmalar eklenmesini ya da yiyecekler için son kullanma tarihlerini not etmek gibi olanaklar sağlıyor. 

Haberin Devamı

Ayrıca LG Deep Learning teknolojisini kullanan LG'nin en yeni robot süpürgeleri, odadaki eşyaları tanıyor ve buna göre tepki veriyor. Odanın yüzey görüntülerini kaydeden akıllı süpürgeler, karşılaştığı engelleri hatırlıyor ve onları aşmayı öğreniyor. 

2017 robotların yılı olacak

LG ayrıca, IoT ve akıllı teknolojinin sunduğu imkânları evlerin dışına taşıyıp, havalimanı ve diğer kamusal alanlarda kullanılmak üzere tasarlanan gelişmiş robotlarla ekosistemini genişletiyor. LG, Hub Robot, Havalimanı Rehber Robotu, Havalimanı Temizlik Robotu ve Çim Biçme Robotu gibi teknolojilerle yaşadığımız ve çalıştığımız ortamları teknolojiyle donatıyor. LG Hub Robot kullanıcılara sunduğu birçok bildirim sayesinde adım adım sesli komutlarıyla yemek tariflerini anlatabiliyor ya da interaktif ekranı sayesinde buzdolabının içindekileri gösterebiliyor. Ayrıca Alexa desteğiyle müzik dinlemek, alarm kurmak, hatırlatma notları oluşturmak ya da hava ve trafik durumunu öğrenmek gibi imkânları da kullanıcılara sunuyor. Kamusal alanları hedefleyenHavalimanı Temizlik Robotuışık algılama ve uzaklık tayini (LIDAR) özelliğine sahip çoklu sensörleriyle engelleri algılayabiliyor. Ayrıca eşzamanlı yer belirleme-haritalama teknolojisi (SLAM) sayesinde de her zaman konumunun farkında olabiliyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!