2017’de ev yerine hastane yapacak

Güncelleme Tarihi:

2017’de ev yerine hastane yapacak
Oluşturulma Tarihi: Aralık 19, 2016 23:37

TÜRKERLER Holding’in İzmir’de 350 milyon dolar yatırımla hayata geçirdiği ‘Mahall Bomonti İzmir’ projesinde inşaat ve satışlar sürüyor.

Haberin Devamı

45 bin metrekare alan içinde inşa edilen projede biri 58 katlı, 9’u tarihi toplam 12 blok yer alıyor. 470 konut, 572 ofis ve 30 ticari birimin yer aldığı projede teslimlerin Haziran 2019’da yapılması planlanıyor. İstanbul, Ankara ve İzmir’de konut projelerinin sürdüğünü, 2017’de yeni konut yatırımı planlamadıklarını belirten Türkerler Holding Yönetim Kurulu Başkanı Kazım Türker, kamu ve özel sektör işbirliği ile yapılan hastane yatırımlarının sürdüğünü kaydetti. 

PİYASA DURGUN

İzmir projesinde yüzde 20 satış oranını yakaladıklarını belirten  Kazım Türker, “Projede yüzde 30-40 satış yakalamayı hedefliyorduk ancak yüzde 20’ye geldik. Ülke genelinde bir durgunluk var. Gayrimenkulde 3 milyar liralık bir stokumuz var” dedi.  Son günlerde gayrimenkul sektöründe ‘konut fiyatları düşüyor mu?’ sorusu tartışılıyor. Konuyu değerlendiren Türker, “Konut fiyatlarında düşüş söz konusu. Piyasa son derece durgun. Ülke olarak içinde bulunduğumuz dönem ve Ortadoğu’da yaşananlar bu durumda etkili. Biz de zam yapmamız gerekirken yapamadık” dedi. 182 bin metrekare satılabilir alana sahip Mahall Bomonti İzmir projesinde fiyatlar 320 bin lira ile 1.2 milyon lira arasında değişiyor. 2017’de yeni konut yatırımı planlamadıklarını dile getiren Türker, “Kamu ve özel sektör işbirliği ile yapılan şehir hastaneleri yatırımlarımız sürüyor. İzmir ve Kocaeli hastanelerimiz için 1.1 milyar dolar dış finansman sağladık. Bu 15 Temmuz sonrası gelen ilk yabancı sermaye olması açısından önemli. 2 hastanenin toplam yatırım değeri 1.5 milyar dolar.  Samsun ve Denizli şehir hastaneleri için de ihaleleri alırsak 1.5 milyar dolar yatırım planlıyoruz. Türkerler Holding olarak 5 milyon metrekare inşaat hacmine ulaştık ve 15 bin kişiye istihdam sağlıyoruz” dedi. 

Haberin Devamı

REKLAM YÜZÜ MURAT BOZ

MAHALL Bomonti İzmir projesinin reklam yüzü de şarkıcı Murat Boz oldu. Boz, “Projeyi çok beğendim ve Kazım Bey ile pazarlık yapacağız. Ayrıca benim babam 3 kere ticaret yaptı ve battı. Bizim genlerimizde ticaret yokmuş. Ben de tüm gelirimi gayrimenkule yatırım yaparak değerlendiriyorum. Şirketin Zincirlikuyu’daki Çiftçi Towers projesine de yatırım planlıyorum” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!