2017'de bin 200 kişiye girişimcilik eğitimi

Güncelleme Tarihi:

2017de bin 200 kişiye girişimcilik eğitimi
Oluşturulma Tarihi: Eylül 27, 2017 14:01

2017'de bin 200 kişiye girişimcilik eğitimi

Haberin Devamı

DENİZLİ Ticaret Odası (DTO) ile KOSGEB, İŞKUR ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliğinde yürütülen Avrupa Birliği Fon Destekli Öğrenmeyi İnşa Ediyoruz Projesi kapsamında 2017 yılı içerisinde bin 200 kursiyere girişimcilik eğitimi verildi.

Denizli Ticaret Odası'nın 1 yıl önce KOSGEB, İŞKUR ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliğiyle başladığı Avrupa Birliği Fon Destekli Öğrenmeyi İnşa Ediyoruz Projesi tamamlandı. 180 bin Euro bütçeli projenin tamamlanmasının ardından düzenlenen törenle, kursiyerlere katıldıkları her eğitim için sertifikaları verildi. Törene, Denizli Ticaret Odası Başkanı Uğur Erdoğan, İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Bolat Ferhat Arıkan, İŞKUR İl Müdürü Fatih Işık, KOSGEB İl Müdürü Mahmut Oğuz Kılınç ve kursiyerlerle aileleri katıldı.

Sertifika töreninde konuşan DTO Başkanı Uğur Erdoğan, bilginin çağın en değerli sermayesi olduğunu belirterek, oda olarak eğitime büyük önem verdiklerini, sektörlere kalifiye eleman kazandırmak için çalışmalar yürüttüklerini söyledi. DTO'nun 2017 yılı içerisinde bin 200 kişiye girişimcilik eğitimi verdiğini belirten Erdoğan, "Proje kapsamında Meslek Yeterlilik Kurumu ile işbirliği halinde iki seminer ve Mesleki Yeterlilik Kurumu uzmanlarının katılımıyla bir bilgilendirme toplantısı düzenlendi. Kursiyerler, eğitimlerin yanı sıra bu seminerlere de katılarak belge alma hakkı kazandı. Kursiyerlerimiz eğitimini aldıkları alanlarda çalışabilecekleri gibi, aynı zamanda girişimcilik eğitimlerini tamamladıkları için iş kurarken 50 bin lira hibe ve 100 bin lira faizsiz kredi desteğinden de faydalanma imkanı elde ettiler. Biz eğitim verdiğimiz vatandaşlarımızın iş kurma aşamalarında ve sonrasında yanlarında olmaya ve destek vermeye devam edeceğiz" dedi.

Deniz TOKAT/DENİZLİ, (DHA)

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!