2017 YGS başvurusu ne zaman yapılacak?

Güncelleme Tarihi:

2017 YGS başvurusu ne zaman yapılacak
Oluşturulma Tarihi: Aralık 07, 2016 11:33

Lisans ve Ön Lisans düzeyinde eğitim almak isteyen öğrencilerin müracaat etmek için beklediği 2017 YGS sınavı için başvuru tarihleri merak ediliyor. Üniversite sınavına girerek hayallerindeki bölümü okumak isteyen öğrenciler, üniversitenin ilk adımı olan 2017 YGS sınavı ne zaman yapılacak sorularını yöneltti. 2017 YGS sınavına başvuruda bulunmak isteyen adaylar için ÖSYM takvim yayınladı. İşte o takvimin detayları

Haberin Devamı

Hayallerindeki bölümü okumak isteyen adayların merakla beklediği 2017 YGS sınavı için tarih belli oldu. Dönem başından bu yana üniversite hayaliyle ders çalışan adaylar,  2017 YGS sınavı ne zaman yapılacak sorusuyla bu sınavın yapılacağı tarihi araştırmaya başladı. Peki öğrencilerin merakla beklediği 2017 YGS sınavı için başvuru ne zaman yapılacak? Sınav hangi tarihte gerçekleştirilecek? İşte adayları ilgilendiren detaylı bilgiler

YGS SINAVI İÇİN 2017 YILINDA BAŞVURULAR NASIL YAPILACAK?

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından üniversiteye girecek öğrencilerin belirlenmesi amacıyla düzenlenenYükseköğrenime Geçiş Sınavı (YGS), bu yıl da büyük bir heyecana tanık edecek. ÖSYM tarafından yaımlanan 2017 yılı sınav takvimininde yer alan bilgilere göre, YGS sınavı için başvurular 04 Ocak 2017 tarihinde başlayacak, 18 Ocak 2017 tarihinde sona erecek. Başvurular ÖSYM merkezleri ve belirlenen okul müdürlükleri üzerinden tamamlanabilecek.

Haberin Devamı

2017 YGS SINAVI NE ZAMAN YAPILACAK?

Öğrencilerin istedikleri bölümü okumak için hırsla hazırlandığı 2017 YGS sınavı bu yıl 12 Mart Pazar günü yapılacak. Öğrenciler bu sınavda ortak müfredata dayalı Türkçe Testi, Sosyal Bilimler Testi, Temel Matematik Testi ve Fen Bilimleri Testine tabi tutulacak. Adaylar, Millî Eğitim Bakanlığı (MEB) öğretim programlarından (müfredat) sorumlu olacak. YGS, 12 Mart 2016 Pazar günü tek oturumda yapılacak ve sınav, saat 10.00'da başlayacak ve 160 dakika sürecek.

YGS’YE GİRMEK ZORUNLU MU?

Aşağıda belirtilen a) ve b) durumlarında adayların YGS’ye girme zorunluluğu bulunmaktadır:

a) Bu kılavuzun, Mesleki ve Teknik Ortaöğretim Kurumlarından Meslek Yüksekokulları İle Açık Öğretim Ön Lisans Programlarına Sınavsız Geçiş başlıklı 7. maddesinde açıklanan esaslara göre kendi alanları ile ilişkilendirilmiş ön lisans programlarına sınavsız geçiş hakkı ile yerleşmek isteyen mesleki ve teknik ortaöğretim kurumları mezunları hariç ÖSYM tarafından merkezî yerleştirme yapılan programlar ile özel yetenek sınavı ile öğrenci alan programlara girmek isteyen tüm adayların YGS’ye girmeleri zorunludur.

b) Sınavsız geçiş hakkı bulunan adaylardan, sınavsız geçiş hakkının bulunduğu ön lisans programları hariç diğer lisans programları veya alanları dışındaki ön lisans programlarını tercih etmek isteyenlerin YGS’ye girmeleri zorunludur. Aşağıda belirtilen durumlarda adayların YGS’ye girme zorunluluğu bulunmamakla birlikte c) ve d) maddelerinde belirtilen durumlarda adayların ÖSYS’ye başvuru süresi içinde 2016-ÖSYS başvurularını tamamlamış olmaları zorunludur:

c) Kılavuzun 7. maddesinde açıklanan esaslara göre, meslek yüksekokulları ve açık öğretim ön lisans programlarına sınavsız geçiş hakkı olan adaylardan sadece bu hakları ile yerleşmek isteyenlerin YGS’ye girme zorunluluğu yoktur.

d) TÜBİTAK’ın katıldığı Uluslararası Bilim Olimpiyatlarında altın, gümüş, bronz madalya alanlar ile Uluslararası ISEF Proje Yarışması ve AB Genç Bilim Adamları Yarışmasına katılarak birincilik, ikincilik, üçüncülük ödülü alan adaylar, isterlerse kendi alanlarındaki yükseköğretim programlarına (burslu programlar hariç) sınavsız olarak kontenjan dışında ÖSYM tarafından yerleştirildiklerinden bu adayların YGS’ye girme zorunluluğu yoktur.

e) Yabancı uyruklu öğrenciler ile ortaöğretimin tamamını yurt dışında tamamlayanların Türkiye’deki yükseköğretim kurumlarına kabul usul ve esasları Yükseköğretim Kurumu tarafından belirlenmekte olup ayrıntılı bilgiye www.yok.gov.tr internet adresindeki Öğrenci başlığı altında yer alan Kendi İmkanları ile Eğitim Alacaklar/Yurt  Dışında Lise Eğitimi Alanlar sekmesinden ulaşılabilmektedir. Bu haktan yararlanmak isteyenlerin 2016-ÖSYS’ye başvuru yapma ve YGS’ye girme zorunluluğu yoktur. Ancak bazı yükseköğretim kurumları yurt dışından öğrenci
kabulünde ÖSYS puanlarını kullanabilmektedir. Bununla birlikte ortaöğretimin tamamını yurt dışında tamamlayan T.C. uyruklu veya uyruğundan biri T.C. olan çift uyrukluların Türkiye’deki yükseköğretim kurumlarında kabulde Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Sisteminden (ÖSYS) yararlanmayı istemeleri halinde 2016-ÖSYS’ye başvuru yapma ve YGS’ye girme zorunluluğu bulunmaktadır.

BAKMADAN GEÇME!