2017 Tesla'nın yılı olacak mı?

Güncelleme Tarihi:

2017 Teslanın yılı olacak mı
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 23, 2017 11:18

Son yıllarda en çok Elon Musk ve şirketi Tesla her şeyiyle gündem oluyor. İşte Tesla'nın yeni planları...

Haberin Devamı

2016 yılına damga vuran Tesla, 2017 planları ile de sektörde hızlı bir şekilde ilerleyeceğini kanıtlıyor. Tesla Motor ismini Tesla olarak revize eden şirket, başarılı girişimci Elon Musk ile iddialı bir yol haritası planlıyor.

Elektrikli otomobil üreticisi olarak işe başlayan Tesla şirketi geçen yıl yaptığı ortaklık ve yatırımlarla birlikte enerji üreticisi, otomobil üreticisi ve pil fabrikası üreticisi gibi yeni etiketlerle yoluna daha emin adımlarla devam ediyor. Güneş enerjisi projelerinden batarya projelerine kadar çeşitli alanlarda etkinliklerini sürdüren şirket 2017 yılında iş alanını yeni projelerle büyütmeyi hedefliyor. İşte 2017 yılında Tesla'nın planları:

1. Otomatik araç üretiminde kararlı

Tesla, sürücü müdahalesi olmadan otomatik modda giden araçların test işlemlerini tamamlıyor. New York ile Los Angeles arasında deneme sürüşlerini tamamlayan araçlar rotalarını başarılı bir şekilde tamamlamayı başardı. Otomatik sürüş modunun yanında otomatik park sistemlerine de önem verdiklerini belirten şirket yetkilileri, gelecek sene bu yöndeki çalışmalarında da son noktaya geleceklerini belirtiyor. Model 3 adı verilen ve tek depo ile 200 mil yol gidebilen bu araçların lansmanının 2017 yılında yapılması planlanıyor.

Haberin Devamı

2. Panasonic ile batarya iş ortaklığı

Ünlü batarya üreticisi ile Model 3 araçlarının batarya üretiminde iş birliğine giden Tesla, yeni batarya çalışmalarına da başladı. Bunun için bir fabrika satın alan şirket, Model 3 lansmanı öncesi bataryaları üretmek ve satın alınan fabrika ile maliyetleri düşürerek karını artırmayı hedefliyor.

3. Solar City ile güneş paneli üretimine başlıyor

Enerji üretiminde hayli iddialı olan şirket Solar City ile güneş paneli üretmeye 2017 yılında başlamayı hedefliyor. Güneş enerjisi çözümleri konusunda bir ilke imza atmak isteyen Musk, güneş çatısı üretimi gibi projeleri ile gelecekte önemli olacak buluşlara imza atmayı hedefliyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!