2017 TEOG ne zaman yapılacak? TEOG sınav tarihleri

Güncelleme Tarihi:

2017 TEOG ne zaman yapılacak TEOG sınav tarihleri
Oluşturulma Tarihi: Mart 09, 2017 10:20

TEOG sınavı ne zaman yapılacak sorularını yönelten yüz binlerce öğrenci, ilk dönem aldıkları puanın ardından daha iyi bir puan almak için mücadele edecek. Güzel bir lisede eğitimlerine yön vermek isteyen öğrenciler, TEOG sınavı ne zaman sorusu ile hazırlıklarına yön vermek istiyor. Peki, yüz binlerce öğrencinin lise öğrenimlerini belirleyecek olan TEOG sınavı ne zaman yapılacak? İşte, sınavla ilgili detaylı bilgiler

Haberin Devamı

2017 TEOG sınavının ne zaman yapılacağı binlerce ortaöğrenim öğrencisi tarafından merak konusu olmuş durumda. Çok uzun zamandır bu sınav için hazırlanan öğrenciler, emeklerinin karşılığını almak için girecekleri TEOG sınavı detaylarını araştırıyorlar. Uzmanlar, ikinci dönemle ilgili öğrencilere tavsiyelerde bulundu. Peki, 2017 TEOG sınavı ne zaman yapılacak?

TEOG SINAVI NE ZAMAN?

26-27 Nisan tarihlerinde gerçekleştirilecek olan TEOG sınavının mazereti 20-21 Mayıs tarihlerinde yapılacak. Sınav sonuçlarının ilanı ise Haziran ayında gerçekleştirilecek. Toplam 6 sınavın yapılacağı TEOG'da ilk gün, Türkçe, Matematik, Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi, ikinci gün ise Fen Bilimleri, T.C. İnkilap Tarihi ve Atatürkçülük ve Yabancı Dil sınavı yapılacak.

YURTDIŞINDA OKUYANLAR BAŞVURUDA BULUNACAK

İkinci dönem TEOG sınavına girecek olan lise adayları, herhangi bir başvuruda bulunmayacak. Fakat Yurtdışında öğrenim gören ve e-okul sistemine kayıtlı olmayan öğrenciler, belgelerini 10 Mart2017 tarihine kadar Büyükelçilik ya da Başkonsolosluklarca ortaksinav@meb.gov.tr adresine gönderecek. 

DETAYLI BİLGİ İÇİN TIKLAYINIZ

Haberin Devamı

UZMANLARDAN REHAVET UYARISI

Uzmanlar, ikinci dönemle ilgili öğrencilere tavsiyelerde bulundu. Eğitimcilerin önerileri özetle şöyle:“Ara sınıf öğrencilerinin ikinci yarıyıla daha kolay başlayabilmeleri için son iki gün ders kitaplarını, ders defterlerini ve yardımcı ders kitaplarını gözden geçirerek düzenlemeleri gerekiyor. Kitaplıklarını veya okul malzemelerinin bulunduğu köşeyi toplayıp, çantalarını hazırlayan öğrenciler psikolojik olarak okula daha hazır başlarlar. Bu ön çalışmayı yapmayanların tatil sendromundan çıkmaları en az üç dört günlerini alıyor. Okula hazırlanan öğrencilerin öğrenme motivasyonları yüksek, hazırlanmayanların düşük oluyor. Okula psikolojik olarak hazır olanlar ilk haftadan itibaren düzenli çalışmaya başlayabileceklerinden öğrenme becerileri yükselecektir. Psikolojik olarak hazır olmayanlar ise ancak ilk yazılıların başlayacağı hafta daha sıkı çalışmaya başlar. Gecikmiş çalışma ne kadar sıkı olursa olsun istenilen öğrenmenin gerçekleşmesini sağlamaz. Ayrıca ikinci yarıyıl ara sınıf öğrencileri için gezi etkinliklerinin yapıldığı, yıl sonu faaliyetlerinin hazırlanıldığı bir dönem olduğundan daha eğlenceli ve hızlı geçecektir.

SINAV BAŞARI DEĞİLDİR

8 ve 12’nci sınıf öğrencilerinin büyük bir bölümü sömestr tatilini sınavlara hazırlanmayı sürdürerek geçirmiş olmalılar. Özellikle 12’nci sınıfların çalışması için ödev verilmesi gerekmiyor, onlar zaten sorumluluklarını biliyor olmalılar. 8’inci sınıflar ise kendileri tatil yapmak isteseler de aileler onları pek de rahat bırakmamıştır. Tabi bunlar belirli bir hedefi olan öğrenciler için geçerli. Onlar sınavlara kadar giderek artan bir tempoyla çalışmalarını sürdüreceklerdir. Sevgili öğrenciler hayatta başarılı olmak için illaki sınavlarda çok başarılı olmanız gerekmiyor. Ancak başarılı olmayı çok istediğiniz bir hedefinizin olması ve buna ulaşmak için ne yapmanız, nasıl yapmanız gerektiğini bilmeniz, tüm gücünüzle hedefinize odaklanarak gerekeni yapmanız gerekiyor. 20 yıl sonra nasıl bir hayat yaşamak istediğinizi ve bu hayata ulaşmak için hangi yollardan geçmeniz gerektiğini düşünürseniz başarının ilk adımlarını atmış olursunuz.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!