2017-ÖSYS kılavuzu yayınlandı

Güncelleme Tarihi:

2017-ÖSYS kılavuzu yayınlandı
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 12, 2017 10:03

2017 ÖSYS Yükseköğretim Programları ve Kontenjanları Kılavuzu yayınlandı. Daha önce taslak hali paylaşılan kılavuzun son hali ÖSYM’nin internet adresinden incelenebilecek.

Haberin Devamı

Adaylar kılavuzda yer alan bilgilere göre 18-26 Temmuz arasında tercihlerini yapacak. 24 tercih hakkının olacağı tercih dönemi için adaylar kılavuzda yer alan Tablo 3’teki ön lisans, Tablo 4’teki lisans programlarını inceleyebilir. Yerleştirme sonuçlarının açıklanmasının ardından 14-18 Ağustos’ta üniversitelere kayıtlar yapılacak.

SADECE ELEKTRONİK ORTAMDA

Başvuru merkezlerinden tercih işlemi yapılmayacak. ÖSYM’ye posta yoluyla gönderilen veya elden verilen tercih listeleri geçerli olmayacak. Sadece elektronik ortamda yapılacak tercihler işleme alınacak. Adayların kendilerine özel kişisel bilgi niteliğindeki TC kimlik numaralarını ve ÖSYM aday işlemleri şifrelerini özenle korumaları ve hiçbir kimseyle paylaşmamaları gerekiyor. TC kimlik numarasının ve ÖSYM aday işlemleri şifresinin başkalarıyla paylaşılmasından oluşacak mağduriyetlerden adayın kendisi sorumlu tutulacak.

Haberin Devamı

2017 ÖSYS TERCİHLERİNİZ ÖSYM’YE BİLDİRİLMİŞTİR İFADESİ ÖNEMLİ

Adaylar, ÖSYM’nin https://ais.osym.gov.tr internet adresindeki açıklamalar doğrultusunda tercih işlemlerini tamamlayacak. Tercih işlemi, ekrandaki uyarılara göre sonlandırılmalı. Adayların tercihlerinin ÖSYM’ye ulaştığından emin olmaları için ekranda ‘2017-ÖSYS Tercihleriniz ÖSYM’ye bildirilmiştir’ ifadesini görmeleri gerekiyor. Adaylar, tercih işlemini tamamladıktan sonra ‘Tercih Süresi’ içerisinde https://ais.osym.gov.tr internet adresinden tercih bilgilerini mutlaka kontrol etmeli ve yazıcıdan tercih listesinin bir dökümünü edinerek saklamalı.

DÜZELTME DİLEKÇELERİ DİKKATE ALINMAYACAK

Adaylar, tercih bildirim işlemini tamamladıktan sonra ‘Tercih süresi’ içerisinde https://ais.osym.gov.tr internet adresinden tercihlerinde değişiklik yapabilecek. Tercih süresi tamamlandıktan sonra tercihlerde değişiklik yapılamayacak. ÖSYM’ye  gönderilen düzeltme taleplerini içerir dilekçeler işleme alınmayacak.

KILAVUZU DİKKATLE OKUYUN

Tercih yapacak adayların kılavuzu dikkatle incelemeleri, tercihlerini bu kılavuz bilgilerine göre yapmaları gerekiyor. ‘Yükseköğretim Programlarının Koşul ve Açıklamaları Bölümü’ mutlaka okunmalı, bu koşul ve açıklamalar dikkatle incelendikten sonra tercihler tamamlanmalı.

Haberin Devamı

2017 ÖSYS Yükseköğretim programları ve Kontenjanları Kılavuzuna ulaşmak için tıklayın

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!