Günün sorusu: LYS (üniversite) tercih sonuçları bugün açıklanacak mı?

Güncelleme Tarihi:

Günün sorusu: LYS (üniversite) tercih sonuçları bugün açıklanacak mı
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 03, 2017 14:51

LYS (Lisans Yerleştirme Sınavı) son günlerin en çok araştırılan konularından biri olmaya devam ediyor. Hem daha önce bir kaç kez üniversite sınavına giren hem de yeni mezunlar LYS tercih sonuçlarını sosyal medyada da gündeme getirerek ÖSYM'den yanıt almaya çalışıyor. Peki tercih sonuçları bugün açıklanacak mı?

Haberin Devamı

LYS tercih sonuçlarının açıklanacağı tarihi merak eden adaylar ÖSYM sınav takvimini araştırıyor. Yıl içerisinde pek çok sınav gerçekleştiren Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi, kısaca ÖSYM, bu yıl bir ilk yaparak pek çok sınavın sonuç tarihini 2017 sınav takvimiyle duyurmuştu. LYS tercih sonuçları için de tarih beklentisine giren üniversite adayları yapılan her açıklamayı yakından takip ediyor. Peki üniversite tercih sonuçlarında son durum ne?

ÖSYM tarafından sonuçların ne zaman açıklanacağı henüz belirtilmedi. ÖSYM tarafından konu hakkında verilmiş net bir tarih olmaması ile birlikte LYS tercih sonuçlarının bu ay içinde açıklanacağını tahmin ediliyor. Öte yandan tercih sonuçlarına göre üniversiteye kayıt hakkı kazanan adayların kayıt işlemleri 14-18 Ağustos 2017 tarihinde yapılacak. Bu nedenle tercih sonuçlarının bir hafta öncesinden açıklanması öngörüler arasında. Geçtiğimiz yıl 10 Ağustos Çarşamba günü öğrencilerin erişimine açılan LYS yerleştirme sonuçları, 29 Temmuz ve 03 Ağustos tarihleri arasında alınan tercihlerin ardından açıklanmıştı. 

Haberin Devamı

ÜNİVERSİTE KAYITLARI NE ZAMAN YAPILACAK?

ÖSYS sonuçlarına göre bir programa kayıt hakkı kazanan adayların kayıt işlemleri 14-18 Ağustos 2017 tarihleri arasında yapılacaktır. Elektronik kayıtlar ise 11-16 Ağustos 2017 tarihleri arasında yapılacaktır.

ÜNİVERSİTE KAYITLARI NASIL YAPILACAK?

Kayıt hakkı kazanan adayların, kayıt için aşağıda belirtilen belgeleri tamamlayarak kayıt süresi içerisinde ilgili üniversitelere başvurmaları zorunludur. Bu süre içerisinde kayıt için başvurmayan veya kayıt işlemlerini tamamlamayan adaylar kayıt haklarını kaybedeceklerdir. Elektronik kayıt yapan adaylar, üniversiteleri tarafından duyurulan belgelere ve tarihe göre işlem yapacaklardır.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!