ÖSYM 'LYS sonuçları ne zaman açıklanacak?' sorusuna yanıt verdi

Güncelleme Tarihi:

ÖSYM LYS sonuçları ne zaman açıklanacak sorusuna yanıt verdi
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 10, 2017 08:59

ÖSYM'nin 2017 sınav takvimine göre LYS sonuçları için artık sadece saatler kaldı. Binlerce üniversite adayının büyük umutlarla girdiği LYS'nin son oturumu olan coğrafya- edebiyat sınavı 18 Haziran Pazar günü gerçekleşti. Sınavın sona ermesiyle birlikte soru kitapçığı ve cevap anahtarı osym.gov.tr'de açıklandı. Peki 2017 LYS sonuçları ne zaman açıklanacak?

Haberin Devamı

LYS sonuçları ne zaman açıklanacak sorusu ÖSYM tarafından yapılacak olan açıklamayı sorgulattı. 10-11 ve 17-18 Haziran tarihlerinde gerçekleştirilen sınavın ardından birçok vatandaş, LYS sonuçları için geri sayıma geçti. Üniversite eğitimine başlamak isteyen öğrencilerin merakla beklediği LYS sonuçları, ÖSYM tarafından belirlenen tarihte açıklanacak. İşte, sonuç açıklanma tarihi ve saatiyle alakalı bazı bilgiler

LYS SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

1 milyon adayın başvurduğu Lisans Yerleştirme Sınavları’nın (LYS) sonuçları, 11 Temmuz’da erişime açılacak. Adaylar sınav sonuçları ÖSYM Aday İşlemleri Sistemi üzerinden öğrenebilecekler. Sınav sonuçları adreslere postalanmayacak. Geçtiğimiz yıl 17.00'da açıklanan sonuçların, bu yıl saat kaç itibariyle açıklanacağı bilinmiyor.

Haberin Devamı

LYS TERCİHLERİNDE DİKKAT EDİLMESİ GEREKENLER

LYS’nin sonuçları için bekleyen adaylar bir yandan da tercih heyecanı yaşıyor. Bir ömür boyu yapmak istediğiniz alanı seçmek kolay değil. Çoğu lise son sınıf öğrencisi tercihe kadar ne iş yapmak istediğini bilmiyor. Bölüm seçiminde dikkat edilmesi gerekenleri derledik.

Bir mesleğe adım atmadan önce daha çok nerede zaman geçireceğinizi araştırın. Nasıl bir yerde çalışmak istediğinize emin olun. Bazıları bir ofiste çalışmayı tercih ederken, kimileri açık arazide olmak isteyebilir. Eğer buna net bir cevap verirseniz, ileride iş hayatında daha mutlu olursunuz.

Topluluklar önünde olmak bazı insanlar için daha kolay. Bugün öğrencilere ortaokul ve lise düzeyinde sunum, hitabet gibi faaliyetler yaptırılarak, topluluk önünde olma konusunda bazı beceriler kazandırılıyor. Ancak karakter yapınız her şeye rağmen büyük topluluklarla çalışmanıza izin vermeyebilir. Toplum önüne çıkmaktan çekinen ve kendi başına çalışmaktan hoşlanan biri olabilirsiniz. Her iş dalında insanlarla iletişiminiz olacak, fakat bazılarında bu biraz daha fazla. Bu nedenle mutlaka seçmeyi düşündüğünüz alandaki profesyonellerle bir araya gelin. Bir gün içerisinde ne yaptıklarını öğrenin.

İletişim becerileri, iş hayatında en az mesleki bilginiz kadar önemli. İnsanlarla kuracağınız profesyonel ilişkilerde bunlara ihtiyacınız olacak. Aktif dinleme, Türkçeyi ve yabancı dili düzgün bir şekilde kullanma gibi iletişim becerilerinde nerede olduğunuzu kendinize sorun. Mesleki becerilerinizin yanı sıra üniversitede bunları daha ileri bir düzeye getirmeniz gerekecek. Bu tip becerilerde zayıf olduğunuzu düşünüyorsanız, ona göre tercih yapın. Ama unutmayın, üniversitede yine de bunları geliştirmek için zamanınız olacak.

Haberin Devamı

Takım halinde çalışma bugün iş dünyasında çok değer verilen, önemli bir beceri. Ancak bazı insanlar tüm eğitimlere rağmen kendi başlarına bir konu üzerinde mesai harcamayı tercih edebiliyor. İş dünyasının takım olmaya daha çok önem verdiği bir dönemde bu tip meslekler gittikçe azalıyor. Ancak siz de ‘yalnız kurt’ olmayı seven biriyseniz, meslek tercihinizi buna göre yapın.

Bazı işlerde ilgilenmeniz gereken nesneler olacak. Örneğin bir mühendisseniz, köprü inşa edilirken kullanacak materyaller konusunda bilgi sahibi olmalısınız. Bir doktorsanız, insanlarla ilgilenmeniz gerekecek. Bu nedenle kendinize bu soruyu mutlaka sorun. İnsanlarla ilgilenmeyi ve onların hayatlarına doğrudan dokunmayı seviyorsanız, tercih listenizi buna imkân verecek bölümlerle doldurun.

BAKMADAN GEÇME!