LYS soru ve cevapları ne zaman yayımlanacak? Sosyal bilimler ve matematik soruları

Güncelleme Tarihi:

LYS soru ve cevapları ne zaman yayımlanacak Sosyal bilimler ve matematik soruları
Oluşturulma Tarihi: Haziran 14, 2017 09:49

Binlerce üniversite adayın üniversite beklentisiyle girdiği LYS’nin matematik ve sosyal bilimler (tarih, coğrafya, felsefe, din) sınavları geçtiğimiz hafta sonu gerçekleşti. Her iki sınavda da çıkan sorularda iptal olup olmayacağı merak eden adaylar, bir yandan da LYS soru ve cevaplarının ne zaman yayınlanacağını sorguluyor. Peki, LYS soru ve cevapları ne zaman yayımlanacak?

Haberin Devamı

Beş oturumdan oluşan LYS’nin ilk oturumları 10-11 Haziran tarihlerinde gerçekleşti. Üniversite adayları,10 Haziran Cumartesi günü sosyal bilimler (tarih, coğrafya, felsefe, din), 11 Haziran Pazar günü ise Matematik sınavına girdiler. Şimdi ise gözler LYS sorularında! 

LYS maratonu sosyal bilimler sınavıyla başladı. Saat 10’da başlayan sınavda öğrencilere 135 dakika verildi. 11 Haziran 2017 Pazar günü yapılan LYS-1 de ilk günkü sınav gibi (matematik) sabah saat 10.00'da başladı. Tek oturumda uygulanan ve 80 sorudan oluşan sınavda adaylara 135 dakika süre verildi. İlk sınavların heyecanını geride bırakan öğrenciler, LYS sınav soruları ve cevaplarının açıklanacağı tarihi merak ediyor. Peki, Matematik, Sosyal Bilimler (Tarih, Coğrafya, Felsefe, Din) soruları yayımlandı mı?

SORULAR NE ZAMAN YAYIMLANACAK?

LYS soruları ve cevapları, herhangi bir aksilik olmaması halinde tüm oturumların tamamlanması ardından ÖSYM tarafından bir hafta içerisinde açıklanacak.

LYS MATEMATİK SORULARI İÇİN YORUMLAR

Açık uçlu soruya zaman yetmedi

LYS-1’de (Matematik) açık uçlu soruların ikisi matematik, biri geometriden soruldu. Adaylar açık uçlu sorular için zamanı yetiştiremediklerini belirtti. Matematikte süre sıkıntısı yaşanırken, integral ve analitik konuları, adayları zorladı. Adaylar, geometride ise uzay geometri konusuyla ilgili soruları çözmekte zorlandıklarını söylediler. Adayların sınav sonrası yorumları şöyle:

İNTEGRAL ZAMANIMI ALDI

Gamze Karaman: Güzeldi. Süre konusunda biraz sıkıntı yaşadım. Biraz integralde zorlandım, zamanımı aldı. Geometri matematiğe göre zordu ama yapabileceğimi yaptım. Açık uçlu sorulardan ikisini çözemedim. Yanlışların doğruyu götürmediğini bilmiyordum. Ama zaten fikrim yoktu, yapamazdım.

BİRİNİ ATTIM, İKİSİNİ YAPTIM

Leyla Ağar: Orta düzeydeydi. Yüzde 50'si yapılabilirdi. Yüzde 20'si biraz üst düzeydi. Türev ve integral konusu beni zorladı, onları yapamadım. Diğerleri basitti. Geometriye çok bakamadım. Ama çok zor değildi. Açık uçlu soruların yanlış çıkması netlerimizi etkilemiyor. İyiydi aslında. Birini attım, diğerlerini yaptım.

Elif Nurbakan: İdealdi, çok zor değildi. MF bölümüyüm. Çok kolay olmasa da YGS gibi zor değildi. Uzay geometrisinde dik kesişme konulu soruda zorlandım. Dik kesişme ben hiç görmedim. Ondan iki soru vardı. O biraz moralimi bozdu. Belki müfredatta vardı, biz görmedik. Olasılık sorusu uğraştırıcıydı. Beni geometri çok zorlamadı. Açık uçlunun ikisini yaptım, birini yapamadım. Açık uçlu soru olmamalı. Çünkü biz şıklar üzerinden giderek soruları çözebiliyoruz. Şık eleme imkanımız oluyor. Daha fazla zaman alıyor.

LYS SOSYAL BİLİMLER YORUMLARI

Pisagor‏ @fratbozkurtaca
Lys de aklıma geldin sınavı bıraktım oturdum seni düşledim. Şaka şaka sınav çok zordu mantık ağlattı azıcık

Uzun Bey‏ @mustat4
Dünyayı hintlilerin et yemediğini öğrendiğinde "Getireceksin onları buraya yakacaksın mangalı" diyen Engin gibi adamlar kurtaracak #Lys2017

sümoş 🐎‏ @aasum16
Sınavda oruçluyuz bide mangal diyon ya #lys2017

Merve İmre‏ @1
Felsefenin açık uçlu sorusuna öyle cevaplar sığdırmaya çalıştım ki yine de olmadı Allah affetsin😄 #Lys2017

Mustafa Üstündal‏
Eniac sorusuna kimyasal yazan arkadaşlar 'mağdurlar derneği'ni kuruyorum. #Lys2017

A L İ H A N‏
Felsefe çok zordu be #Lys2017

Kardelen Safak‏
ENIAC bilgisayar demekmiş..Allah aşkına bunun tarih sorusuyla ne alakası var.

YANAKSU TANRIÇASI
Felsefeyi çözerken beynimi sırada bırakıp çıktım #Lys2017

KONTES‏
Vegan hintliyi mangala götürmek isteyen Engin #Lys2017

Ceren Tezcan‏
Felsefe sorularını platon mu hazırladı aristotales mi acaba

 

BAKMADAN GEÇME!