KYK burs başvuru sonuçları ne zaman nereden açıklanacak?

Güncelleme Tarihi:

KYK burs başvuru sonuçları ne zaman nereden açıklanacak
Oluşturulma Tarihi: Kasım 06, 2017 09:25

Kredi Yurtlar Kurumu (KYK) burs başvuru sürecinin üzerinden 12 gün geçti, sonuç araştırmaları yoğunlaştı. Kredi veya karşılıksız burs alıp alamayacaklarını merak eden öğrenciler, sık sık KYK'nin resmi sayfasını ziyaret ederek yetkililerden bilgi edinmeye çalışıyor. Peki KYK burs başvuru sonuçları ne zaman, nereden açıklanacak?

Haberin Devamı

KYK burs sonuçları için Gençlik ve Spor Bakanlığı'nın yapacağı araştırmanın ardından yapılacak olan tahsis işlemleri, öğrenciler ve velilerin merak ettiği konular arasında yer alıyor. Türkiye genelinde on binlerce kişinin merakla araştırdığı KYK burs sonuçları, Kredi ve Yurtlar Kurumu'nun gerçekleştireceği değerlendirme sonrası erişime açılacak. Peki, KYK burs sonuçları ne zaman açıklanacak? İşte, konuyla ilgili detaylı bilgiler

KYK BURS SONUÇLARI NE ZAMAN HANGİ GÜN AÇIKLANACAK?

Geçtiğimiz yıl 12 Ekim tarihinde başvurusu tamamlanan KYK burs başvurusunun sonuçları, 17 Kasım tarihinde öğrencilerin erişimine açılmıştı. Bu yılki KYK burs başvuları ise 16 Ekim tarihinde sona erdi. Geçtiğimiz yılın açıklama süreci baz alınırsa, bu yıl 21 ila 24 Kasım tarihleri arasında öğrencilerin erişimine açılacağı öngürülebilir.

Haberin Devamı

2018 KYK BURS ÜCRETİ NE KADAR?

KYK burs ve kredi ücretleri her yıl belirli miktarlarda arttırılır. Geçen yıl 425 lira olarak açıklanan miktar, bu yıl 45 liralık artış ile 470 lira olarak açıklandı. Bir öğrenci hem burs hem de kredi alamaz. Ödemeler, normal eğitim süresince yapılır. Burs, öğrencilere karşılıksız olarak verilirken kredi ise karşılıklıdır. Öğrenim süresi sona erdikten sonra öğrenciler, kredi miktarını peşin olarak ya da taksitle geriye öderler.

NAKİL İŞLEMLERİ E- DEVLETTE

Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu’ndan (KYK) yapılan açıklamaya göre, kurumdan burs/kredi alırken yatay/dikey geçiş yaparak ya da yeniden sınava girerek öğretim kurumu değiştiren öğrenciler, durumlarındaki değişikliği artık e-Devlet üzerinden online olarak bildirebilecek.

Öğrencileri dilekçe yazma ve geçiş yaptıklarına dair belge gönderme yükümlülüğünden kurtaran uygulamayla KYK, ilgililerin burs/kredi nakil talebini e-Devlet'ten aldıktan sonra öğrenim bilgilerini Yükseköğretim Bilgi Sistemi (YÖKSİS) üzerinden kontrol edecek.

Öğretim kurumu değiştiren öğrencilerin burs/kredi kesintisi yaşamaması için durumlarındaki değişikliği en geç bir ay içinde e-Devlet'ten bildirmesi yeterli olacak. Taleplerin sağlıklı şekilde değerlendirilebilmesi için öğrencilerin hem eski hem de yeni öğrenim bilgilerinin YÖKSİS'te görünmesi gerekiyor.

 

Haberin Devamı

KYK KREDİ SORGULAMAK İÇİN TIKLAYIN

KYK SONUÇLARINI SORGULAMAK İÇİN TIKLAYIN

KYK BURSUNDAN KİMLER YARARLANABİLİR?

- Ön lisans ve lisans öğrencileri
- İki yıllık üniversite mezunu olup, dört yıllık üniversitenin üçüncü sınıfına dikey geçiş sınavı ile ara vermeden geçiş yapan öğrenciler (Hazırlık sınıfında olanlara burs verilmez)
- Yüksek lisans öğrencileri (Hazırlık sınıfında olanlara burs verilmez)
- Amatör Milli Sporcu belgesine sahip olanlar
- ÖSYM sınav sonuçlarına göre herhangi bir puan türünde ilk 100’e girmiş olanlar

KYK bursundan yararlanamayacak olanlar;

- Kurumdan daha önce burs ya da kredi almış olanlar
- Yüksek lisans hazırlık sınıfında olan öğrenciler
- Öğretim kurumu kayıt tarihi itibariyle, bir yıl kaybı olanlar
- Gerçeğe aykırı beyanda bulunanlar
- Açık öğretim, uzaktan eğitim öğrencileri
- Yabancı uyruklu öğrenciler

Haberin Devamı

ÖNCELİK BELGELERİ NELERDİR?

KYK burs başvurusu yapan öğrenciler tarafından gönderilmesi gereken öncelik belgeleri;

- Şehit/Gazi çocuğu (Şehit bekar ise bekar kardeşi/gazi bekar ise kendisi) (İlgili Kurum ve Kuruluşlardan alınacak belge),
- Sağlık kurulu raporu ile %40 ve üzerinde engelli olduğu belgelendirenler.(Tam teşekküllü Devlet Hastanesi)
- Lise ve dengi öğrenimlerini Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığına bağlı yetiştirme yurtlarında barınarak tamamlayanlar (Kurum tarafından araştırılacaktır.)
- Darüşşafaka Lisesinden mezun olanlar, (Kurum tarafından araştırılacaktır.)
- Milli futbolcular Futbol Federasyonundan alınacak belge (diğer branşlarda milli olmuş amatör sporcular kurum tarafından T.C Gençlik ve Spor Bakanlığından Milli Sporcu Belgesi.)
- Anne ve babası vefat edenler(Kurum tarafından Mernis'den alınmaktadır.)

Haberin Devamı

BURS, ÖĞRENİM KREDİSİ VE KATKI KREDİSİ ARASINDAKİ FARK
T.C. vatandaşı yüksek öğrenim gören başarılı ve ihtiyaç sahibi öğrencilere 5102 sayılı Yüksek Öğrenim Öğrencilerine Burs/Kredi Verilmesine İlişkin Kanun hükümlerine göre karşılıksız verilen paradır. Öğrenim Kredisi, Yüksek öğrenim gören T.C. vatandaşı öğrencileri maddi yönden desteklemek, sosyal ve kültürel gelişmelerini kolaylaştırmak amacıyla devam ettikleri yüksek öğretim kurumlarının normal öğrenimi süresince verilen, zorunlu hizmet yükümlülüğü bulunmayan borç paradır. Katkı Kredisi ise yüksek öğretim kurumlarında bir öğrenci için cari hizmet ödeneği karşılığı Bakanlar Kurulunca tespit edilen miktarın Devlet katkısı dışında kalan ve borçlanma karşılığı Kurumca öğrenci adına öğretim kurumu hesabına ödenen paradır.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!