Kurban Bayramı ağustos ayının kaçında? Bayram tatili kaç gün, 10 gün mü?

Güncelleme Tarihi:

Kurban Bayramı ağustos ayının kaçında Bayram tatili kaç gün, 10 gün mü
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 30, 2017 11:17

Kurban Bayramı için kısa bir süre kaldı, tarih araştırmaları hız kazandı. Ramazan Bayramı'nın hafta sonuna denk gelmesi nedeniyle uzun tatil planlarını bir sonraki bayrama ertelemek zorunda kalan vatandaşlar, 'Kurban Bayramı ağustos ayının kaçında? Bayram tatili kaç gün, 10 gün mü?' sorularına yanıt arıyor. İşte bu yılın dini bayramlar takvimi!

Haberin Devamı

Kurban Bayramı ne zaman sorusu, Türkiye genelinde milyonlarca kişi tarafından araştırılmaya devam ediyor. İslam dininde önemli bir yere sahip olan Kurban Bayramı, tarihi ile birçok vatandaş için merak konusu oldu. Diyanet İşleri Başkanlığı üzerinden Kurban Bayramı ne zaman sorusuna yanıt arayan vatandaşlar, öğrenecekleri tarihe göre tatil planlarını şekillendirecek. İşte, konuyla alakalı Diyanet İşleri Başkanlığı'nın yayımladığı takvim bilgileri

Kurban Bayramı için sayılı gün kaldı, hazırlıklar hız kazandı. Tüm İslam aleminde çok özel bir yere sahip olan ve  Hicri Takvime göre Zilhicce ayının 10. gününden itibaren dört gün boyunca kutlanan Kurban Bayramı bu yıl eylül ayı içerisinde idrak edilecek. Yılın 2. dini bayramı olan bu özel gün, tatil yapmak isteyenler için de büyük bir fırsat oluyor. Bu nedenle hem dini vecibelerini yerine getirecek olanlar hem de tatil planını Kurban Bayramı’na saklayan vatandaşlar, tarih araştırması yapıyor. Peki 2017 Kurban Bayramı ne zaman? Bayram tatili kaç gün olacak?

Haberin Devamı

BAYRAM  TATİLİ KAÇ GÜN OLACAK?

2017 yılı itibariyle Kurban Bayramı tarihi kesin olarak belli oldu. Buna göre;

31 Ağustos 2017 - Kurban Bayramı Arefesi (yarım gün resmi tatil)

1 Eylül 2017 - Kurban Bayramı 1. gün (tam gün resmi tatil)

2 Eylül 2017 - Kurban Bayramı 2. gün (tam gün resmi tatil)

3 Eylül 2017 - Kurban Bayramı 3. gün (tam gün resmi tatil)

4 Eylül 2017 - Kurban Bayramı 4. Gün (tam gün resmi tatil)

Kurban Bayramı ile ilgili en çok merak edilen konulardan biri de tatil uzatma ve birleştirme kararı konusu. Bu sene 30 Ağustos resmi tatil olması sebebiyle 31 Ağustos Arefe gününün de resmi tatil olması bekleniyor. Bu nedenle toplam tatil süresinin 6 güne çıkma ihtimali var. Eğer, hükümet tarafından 28 ve 29 Ağustos tarihlerinin resmi veya idari tatil ilan edilme durumu söz konusu olursa, Kurban Bayramı tatili 10 günü bulabilecek.

KURBAN  BAYRAMI İBADETLERİ

Güneş'in doğuşundan 45 dakika sonra bayram namazı kılınır ve kurban genelde ilk gün kesilir. Kesilen bu etin üçte biri akrabaya, üçte biri fakirlere dağıtılır. Kalan üçte bir ise kurbanı kesenindir. Kesilen kurbanın etinden yapılan yemekler bayram boyunca misafirlere ikram edilir. Tanıdık ve akrabalar ziyaret edilir, çocuklara harçlık ve hediyeler verilir. Çocuklar büyüklerinin elinden öper ve bayramda tüm küslükler son bulur.

 

 

BAKMADAN GEÇME!