KPSS alan sınavı başvurusu başladı! KPSS başvuru tarihleri

Güncelleme Tarihi:

KPSS alan sınavı başvurusu başladı KPSS başvuru tarihleri
Oluşturulma Tarihi: Mart 27, 2017 11:35

KPSS alan sınavı başvuruları başladı. A Grubu memurluk ile uzman kadroda görev almak isteyen adaylar, KPSS alan sınavı başvuru işlemi le bu amaçlarını gerçekleştirecek. Kamu Yönetimi, İşletme, Muhasebe, Hukuk gibi bölümlerden mezun olan adaylar, 27 Mayıs Pazar günü bu sınava katılım sağlayacak. İşte, KPSS alan sınavı başvurusu ve ödenecek tutar hakkında detaylı bilgiler

Haberin Devamı

2017- KPSS alan sınavları başvuruları başladı. Başvurular 31 Mart’ta sona erecek. 1’inci ve 2’nci oturum 27 Mayıs’ta, 3’üncü oturum ise 28 Mayıs’ta yapılacak. İşte, KPSS alan sınavı başvurusu ve ücretleri hakkında detaylı bilgiler.

2017-KPSS Alan Sınavlarının 1’inci oturumu (Kamu Yönetimi, Uluslararası İlişkiler, Çalışma Ekonomisi ve Endüstri İlişkileri) 27 Mayıs’ta saat 10:00'da, 2’nci oturumu (Hukuk, İktisat, Maliye) 27 Mayıs’ta saat: 14:30'da, 3’üncü oturumu (İşletme, Muhasebe, İstatistik) 28 Mayıs’ta saat: 10:00'da yapılacak.

2017-KPSS Alan Sınavları (Kamu Yönetimi, Uluslararası İlişkiler, İşletme, Muhasebe, Hukuk, İktisat, İstatistik, Maliye, Çalışma Ekonomisi ve Endüstri İlişkileri) başvuruları,  27-31 Mart tarihleri arasında alınacak. Ücret ödemek içinse son gün 3 Nisan.

Haberin Devamı

BAŞVURU ÜCRETLERİ NE KADAR OLACAK?

27 Mayıs 2017 ve 28 Mayıs 2017 tarihlerinde yapılacak alan bilgisi sınavları oturumlarına başvuracak adaylar katılmak istedikleri oturumları, ÖSYM Aday İşlemleri Sisteminden (https://ais.osym.gov.tr) seçecek ve sınav ücretini yatıracaklardır.

27 Mayıs 2017 tarihinde yapılacak;

Alan Sınavları Oturumu (Kamu Yönetimi, Uluslararası İlişkiler ile Çalışma Ekonomisi ve Endüstri İlişkileri) 40,00 TL.,

27 Mayıs 2017 tarihinde yapılacak;

Alan Sınavları Oturumu (Hukuk, İktisat ve Maliye) 40,00 TL., 28 Mayıs 2017 tarihinde yapılacak;

Alan Sınavları Oturumu (İşletme, Muhasebe ile İstatistik) 40,00 TL’dir.

Sınav ücretini yatırmayanların başvuru bilgileri silinecek, adayların bina/salon atamaları yapılmayacaktır. İsteyen adaylar alan sınavları için başvuru işlemlerini, başvuru merkezlerinden başvuru hizmeti ücretini ödeyerek yapabileceklerdir. 21 Mayıs 2017 tarihinde yapılacak KPSS Genel Yetenek ve Genel Kültür Testi için başvuru yapan ancak, gereken sınav ücretini yatırmayanların, alan bilgisi başvuruları sistem tarafından engellenecektir.

ÜCRETLER HANGİ BANKALARDAN YATIRILACAK?

* Akbank’ın tüm şubeleri, ATM ve internet bankacılığı (KKTC’den başvuracak adaylar hariç)
* Finansbank’ın tüm şubeleri, ATM ve internet bankacılığı (KKTC’den başvuracak adaylar hariç)
* Kuveyt Türk Katılım Bankası’nın tüm şubeleri ve internet bankacılığı (KKTC’den başvuracak adaylar hariç)
* Türk Ekonomi Bankası’nın tüm şubeleri ve internet bankacılığı
* Halkbank ATM, internet bankacılığı ve şubeler
* Ziraat Bankası sadece internet bankacılığı ve mobil bankacılık (Şubelerden ve ATM’den ücret yatırılmaz.) Sınav ücreti, ÖSYM’nin internet sayfasında e-İŞLEMLER’de yer alan “ÖDEMELER” alanından kredi kartı/banka kartı ile de yatırılabilecektir.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!