ALES 2017 soruları ve cevapları adaylar tarafından incelenmeye devam ediyor

Güncelleme Tarihi:

ALES 2017 soruları ve cevapları adaylar tarafından incelenmeye devam ediyor
Oluşturulma Tarihi: Haziran 13, 2017 10:35

ALES 2017 soruları ve cevapları için araştırmalarını gerçekleştiren vatandaşlar, ÖSYM internet sitesi üzerinden bu işlemlerini gerçekleştirebilecek.12 Haziran 2017 tarihinden 22 Haziran'a kadar açık tutulacak olan ALES soruları ve cevapları, sınava katılım sağlayan vatandaşlar tarafından incelenebilecek. Sınav sonuçlarının ardından gündeme gelen 2017 ALES soruları ve cevapları için işte detaylar

Haberin Devamı

ALES soruları ve cevapları yayımlandı. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından 7 Mayıs 2017 tarihinde binlerce adayın katılımıyla yapılan Akademik Personel ve Lisansüstü Eğitim Sınavı (ALES) sorular ve cevap anahtarı online sistem üzerinden adayların erişimine açıldı. İşte, ALES soruları ve cevapları

7 Mayıs’ta yapılan 2017-ALES ilkbahar dönemi sınav kitapçıkları ve cevap anahtarı ÖSYM’nin internet sitesinde yayımlandı. Adaylar 10 gün boyunca sonuçları inceleyebilecek.

2017-ALES İlkbahar Dönemi sınav kitapçıkları ve cevap anahtarı, ÖSYM’nin internet sitesinde yayımlandı. Adaylar, ÖSYM’nin https://ais.osym.gov.tr internet adresine T.C. Kimlik Numaraları ve şifreleriyle giriş yaptıktan sonra ilgili sınavı ve ‘Soru Kitapçığı Görüntüle’ ekranını seçerek, sınavda kullandıkları soru kitapçığı görüntüsünü, yaptıkları işaretlemeleri, bunların optik okuyucularla okunması sonucu elde edilen aday cevaplarını ve soruların doğru yanıtlarını görebilecekler.

Haberin Devamı

Ayrıca adaylar, cevaplarının ve cevap anahtarının yayınlandığı form üzerindeki soru numaralarını tıkladıklarında, her soru için açılan yeni pencerede sorunun bulunduğu sayfayı, cevap seçeneklerini ve kendilerinin verdiği cevabı inceleyebilecekler. Sorular, adayın sınavda kullandığı kitapçığın soru ve seçenek diziliminde görüntülenecek. İlgili sayfada, adayların testlerdeki toplam doğru, yanlış ve boş cevap sayılarıyla birlikte ham puanları da gösteriliyor. Bu uygulama, adayı bilgilendirme amacıyla yapılıyor. Görüntülenen sayfa belge niteliği taşımıyor. Her türlü değerlendirmede ÖSYM sisteminde kayıtlı bilgiler esas alınıyor.

Adaylar cevap anahtarlarını, ÖSYM’nin Aday İşlemleri Sistemi https://ais.osym.gov.tr üzerinden 12 Haziran’dan itibaren 10 gün süreyle inceleyebilecek.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!