2016’da KYK Öğrenim Kredisi Geri Ödemesi Nasıl Gerçekleşecek?

Güncelleme Tarihi:

2016’da KYK Öğrenim Kredisi Geri Ödemesi Nasıl Gerçekleşecek
Oluşturulma Tarihi: Ocak 05, 2016 16:29

KYK burs sonuçları açıklanıp burs aldıktan sonra geri ödeme konusu gündeme geliyor. Hali hazırda bu desteği almakta olan öğrencilerin en sık sorduğu sorular ise geri ödemenin ne zaman başlayacağı ve nasıl planlanacağı. Peki kredi alındıktan sonra nasıl ödeniyor?

Haberin Devamı

Yüksek öğrenim gören Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı öğrencilerine (KYK) Kredi Yurtlar Kurumu tarafından geri ödemek şartıyla maddi destek yapılıyor. Önlisans, lisans, yükseklisans, açıköğretim, özel üniversite ve ikinci öğretim de dahil olmak üzere pekçok öğrencinin faydalanabildiği maddi desteğin miktarı,  yıllara göre Türkiye İstatistik Kurumu Yurt İçi Fiyat Endeksi’ndeki artışlarla doğru orantılı olarak arttı. KYK tarafından yapılan yazılı açıklamaya göre, Başbakan Davutoğlu, 2015-2016 yılı için kredi miktarının 330TL’den 400TL’ye yükseltildiğini bildirmişti. Açıklama öğrencilerin yüzünü güldürse de geri ödeme miktarı ile ilgili sorular yeniden gündeme geldi. Kredi Yurtlar Kurumu ise her yıl olduğu gibi resmi sitesinde geri ödeme planını açıkladı.

Haberin Devamı

Ödeme planı ne şekilde düzenleniyor?

KYK’nın açıklamasına göre öğrenim kredisi alan öğrencinin ödeme planı, normal öğrenim süresinin bitiminden iki yıl sonra başlamak üzere düzenlendi. Öğrenciler, aldığı miktarda krediyi aldığı kadar sürede, aylık taksitler halinde geri ödeyecek. Ayrıca öğrenciler, e-devlet kapısında “Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu Genel Müdürlüğü” başlığı altında “KYK Kredi Geri Ödeme Sorgulama” sekmesi üzerinden kredi geri ödeme başlangıç tarihlerini ve planlarını görüntüleyebilecekler.

Borcu erteletmek mümkün mü?

Öğrenim kredisi geri ödemesini erteletmek mümkün. Geri ödemenizi, işsizlik ve askerlik ya da yüksek lisans ve doktora sebebiyle erteletebilirsiniz. Yine KYK resmi sitesinden ulaşabileceğiniz dilekçe örneğine uygun dilekçenizi Kredi Yurtlar Kurumu Genel Müdürlüğü Ankara adresine yollamanız yeterli olacaktır. 

2016’da KYK Öğrenim Kredisi Geri Ödemesi Nasıl Gerçekleşecek

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!