ÖSYM 2016 YGS soruları bugün açıklanır mı?

Güncelleme Tarihi:

ÖSYM 2016 YGS soruları bugün açıklanır mı
Oluşturulma Tarihi: Mart 13, 2016 17:46

YGS 2016 soru ve cevapları bugün açıklanabilir. YGS 2016 sınavının bitmesinin ardından gözler ÖSYM'ye çevrildi. ÖSYM YGS soruları ve cevap anahtarını kamuoyu ile paylaşacağını duyurdu. ÖSYM YGS sınav sorularının tamamını açıklayacak.

Haberin Devamı

ÖSYM yıllardan beri ilk defa YGS soruları ve cevapları için tümünü açıklama kararı aldı. Önceki yıllarda soruların sadece yüzde 20'si açıklanıyordu. ÖSYM, YGS 2016'da önemli bir karar verdi. YGS 2016 soru ve cevapları açıklanıyor.

YGS SORULARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

ÖSYM tarafından YGS 2016 soruları ne zaman açıklanacak? sorusuna resmi bir yanıt gelmedi. Ancak ÖSYM Başkanı Prof. Dr. Ömer Demir'in geçtiğimiz hafta yaptığı açıklamasına göre; YGS 2016 soru ve cevapları 14 Mart 2016 Pazartesi günü açıklanabilir.

YGS SORULARI BUGÜN YAYINLANIR MI?

ÖSYM Başkanlığı YGS 2016 soruları ve cevaplarının yayın haklarını basın kuruluşlarına tanıdı. YGS soru ve cevaplarının yayın haklarına sahip olan gazeteler ile televizyonlar YGS soruları ve cevap anahtarını her an yayınlayabilir.

Haberin Devamı

YGS SORU VE CEVAPLARI NASIL ÖĞRENİLİR?

YGS 2016 sınavına katılan adaylar sınav sorularına ÖSYM Aday İşlemleri Sistemi sayfası olan ais.osym.gov.tr internet sitesinden ulaşabilirler. Sorulara erişmek için Ais sistemine TC Kimlik Numarası ve ÖSYM Aday şifresi ile giriş yapılması gerekmektedir.

ÖSYM 2016 YGS soruları bugün açıklanır mı

ÖSYM YGS ADAY ŞİFRESİNİ UNUTTUM, NASIL ÖĞRENEBİLİRİM?

YGS 2016 sorularını görmek için adayların ÖSYM'den aldıkları aday şifresine ihtiyaçları var. Eğer bu şifre unutuldu ise yeniden şifre alınabiliyor.

YGS ÖSYM Aday şifresini unutanlar ÖSYM'nin sitesine yani ais.osym.gov.tr'ye girerek ücretsiz olarak şifre alabilirler.  Siteye girdikten sonra“Şifremi Unuttum” alanına girerek TC Kimlik Numarası ve Güvenlik Kontrolü bölümlerini doğru yanıtlamanız gerekiyor. 

ÖSYM 2016 YGS soruları bugün açıklanır mı

ÖSYM internet sitesinden şifre alma işlemi başarısız olursa, ÖSYM aday şifresi yine ücretsiz olarak ÖSYM sınav koordinatörlüklerinde ya da YGS'de başvuru merkezi olarak görevlendirilen başvuru merkezlerinden de alınabiliyor. Ancak bunun için geçerli nüfus cüzdanı veya pasaport ile şahsen başvurulması gerekiyor.

Haberin Devamı

ÖSYM SON DAKİKA YGS AÇIKLAMASI YAPTI!

İlgili duyuruda 2016 YGS sonrası temel soru kitapçığı ve cevap anahtarı ÖSYM ile sözleşme yapan basın kuruluşlarına PDF formatında verildiği ve sosyal medya üzerinden telif hakkı izni verilmeksizin bu soruları paylaşan hesaplar hakkında yasal işlem başlatılacağı belirtildi. ÖSYM, üniversite adaylarını ayrıca bu türden YGS 2016’ya ilişkin bugün çıkmış ve çıkacak olan asılsız iddia ve ihbarlara itibar etmemeleri konusunda uyardı.

BAKMADAN GEÇME!