2016 Şubat öğretmen atamaları ne zaman yapılacak?

Güncelleme Tarihi:

2016 Şubat öğretmen atamaları ne zaman yapılacak
Oluşturulma Tarihi: Ocak 20, 2016 10:43

Şubat ayında yapılması beklenen 30 bin öğretmen ataması ile alakalı bir gelişme yaşandı. Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı öğretmen atamalarıyla alakalı detayları açıkladı. Peki, 2016 Şubat ayı öğretmen atamaları ne zaman başlayacak? 2016 Şubat ayı öğretmen atamalarında branş dağılımı açıklandı mı?

Haberin Devamı

Geçtiğimiz akşam bir televizyon kanalında açıklama yapan Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı binlerce öğretmen adayının merakla beklediği Şubat ayı öğretmen atamalarına ilişkin bazı açıklamalarda bulundu.

ŞUBAT AYI ÖĞRETMEN ATAMALARI NE ZAMAN BAŞLAYACAK?

Bakan Nabi Avcı on binlerce öğretmen adayının merak ettiği sorunun cevabını verdi. Şubat ayı 30 bin öğretmen atamasının 11 Şubat 2016 tarihinde gerçekleştirileceğini belirten Avcı, branş dağılımlarının 27 Ocak tarihinde açıklanacağı bilgisini verdi.

BAŞVURULAR ŞUBAT’TA!

Merakla beklenen sorunun cevabını veren Nabi Avcı, 30 bin öğretmen ataması için başvuruların 2-8 Şubat 2016 tarihleri arasında gerçekleştirileceğini ifade etti. Atanan öğretmenlere verilecek olan oryantasyon eğitiminin istenirse öğretmenin atandığı bölgede ya da bulunduğu bölgede alınabileceğinin altını çizen MEB Bakanı Avcı, atanan öğretmenlere eğitimlerin deneyimli öğretmenler tarafından verileceğini açıkladı.

Haberin Devamı

En az 10 yıldır öğretmen olarak görev yapan öğretmenlerin seçildiğini bildiren Avcı, öğretmenlerin eğitim süresince değişik öğretmenlerle iletişim içinde olacaklarını ve atandıkları andan itibaren maaşlarının yatırılmaya başlayacağını söyledi.

STAJYER ÖĞRETMENLİKLE ALAKALI KARARLAR NETLEŞTİ

Şubat ayı atamaları öncesinde Stajyer Öğretmenlik ile alakalı değişiklikler son haline getirildi. Buna göre yeni atanan öğretmenler 4 ay boyunca kıdemli öğretmen yanında staj görecek.

Stajyer öğretmen uygulaması ilk olarak Şubat atamalarıyla uygulamaya koyulacak. Atanan öğretmenler stajyer olacakları süreyi atandıkları ilin dışında başka bir ilde de gerçekleştirebilecek. Milli Eğitim Bakanlığı başarılı olan aday öğretmenleri 19 Mart tarihinde Asli Öğretmenliğe Geçiş Yazılı Sınavı'na alacak. Ardından mülakat yapılacak olan aday öğretmenler arasından başarılı olanları seçecek.

Aday öğretmenlik süresi ise 4 ay oryantasyon olmak üzere toplamda 1 yıl sürecek.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!