KYK burs başvuru sonuçları merakla bekleniyor.. KYK burs sonuçları açıklandı mı?

Güncelleme Tarihi:

KYK burs başvuru sonuçları merakla bekleniyor.. KYK burs sonuçları açıklandı mı
Oluşturulma Tarihi: Kasım 07, 2016 08:29

KYK burs başvurusu sonuçları ne zaman açıklanacak sorusu ve KYK burs başvuruları açıklandı mı soruları öğrenciler tarafından merakla cevap bekliyor. KYK Genel Müdür Sinan Aksu konuyla ilgili bazı detaylar verse de KYK burs başvuru sonuçlarının ne zaman açıklanacağı konusunda kesin bir tarih bir vermedi. Öğrencilerin beklentisi Kasım ayının içinde burs başvuru sonuçlarının açıklanacağı yönünde. Peki KYK burs başvuruları açıklandı mı? İşte detaylar

Haberin Devamı

KYK burs sonuçları öğrenciler tarafından heyecanla beklenmeye devam ediyor. Öğrenim giderlerini karşılamak isteyen öğrencilerin, ihtiyaç duydukları meblağlara erişmek için başvurduğu ve neticelenmesi için heyecanla beklediği KYK burs sonuçları ne zaman açıklanacak? İşte ilk defa burs ve kredi alacakları ilgilendiren detaylı bilgiler ve  KYK Genel Müdürü Sinan Aksu'dan KYK burs sonuçları hakkında bazı detaylar

KYK BURS SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

Hem yurt içinde hem de KKTC'de okuyanlar ve diğer yabancı ülkelerde ön lisans, lisans, yüksek lisans ve doktora yapan öğrencilerin 'e-Devlet' üzerinden veya 'kyk.gsb.gov.tr' internet sitesinden başvuru yaptıkları KYK burs başvuru sonuçları için bekleyiş sürüyor. Peki KYK burs başvuru sonuçları ne zaman açıklanır? 2016’da öncesine bakıldığında Kredi ve Yurtlar Kurumu başvurularının iki hafta içerisinde açıklandığı görülmektedir ancak süreç çeşitli faktörlere bağlı olarak uzamaktadır. Bu yıl sonuçların uzamasının nedeni ise KYK Genel Müdürü Sinan Aksu’dan geldi. 100 bin öğrenciye burs, geriye kalan, talep eden öğrencilere kredi vereceklerini ifade eden Aksu, “Kapatılan üniversitelerden dolayı bazı alanlarda gecikme oldu. Özelikle öğrencilerin tanzimi ve dikey geçişlerle ilgili. Biz şimdi YÖK'ün bunları neticelendirmesini bekliyoruz. YÖK bunu neticelendirir neticelendirmez biz de sonuçları açıklayacağız. İlk 100 bin öğrenciye burs, geriye kalan, talep eden öğrencilere kredi vereceğiz." dedi.

Haberin Devamı

KYK BURS BAŞVURULARI AÇIKLANDIĞINDA BU ADRESTE OLACAK

KYK BURS BAŞVURU SONUÇLARI NEREDEN ÖĞRENİLİR?

KYK burs sonuçları, Kredi Yurtlar Kurumu’nun resmi sitesi üzerinden ve e devlet sisteminden görülebilmektedir. Sonuçlar her iki sistemde de aynı anda açıklanır. Adaylar sonuçları TC kimlik ve kimlik bilgileri ile kurumun internet sitesinden takip edebilirler.

KİMLER BURS YA DA KREDİ ALABİLİYOR?

KYK burs başvuru sonuçları iki şekilde sonuçlanmaktadır, kimileri burs alırken kimilerine kredi çıkmaktadır. Sonuçların açıklama süreci gibi sonuçlarını da belirleyen çeşitli faktörler olabilir. KYK burs başvurularında en kritik şey ise verilen beyanların eksiksiz ve doğru olmasıdır. Aksi halde burs ve öğrenim kredisi hakkı iptal edilmektedir.

Haberin Devamı

İLK DEFA BURS / ÖĞRENİM KREDİSİ ALACAK ÖĞRENCİLERİN YAPACAKLARI İŞLEMLER

Burs/öğrenim kredisi müracaatları, kurumun resmi sitesi olan kyk.gsb.gov.tr adresinden kabul edilmektedir. İlk kez Burs / öğrenim kredisi başvurusunda bulunacak öğrencilerden sadece öncelik belgesi istenilmektedir. Kredi veya burs alabilmek için beyan edilen bilgilere ait kontroller ilgili kamu kurum ve kuruluşlarından web ortamında veya manyetik ortamda alınarak, yapılmaktadır. İstenilen belgeler Kurumun kyk.gsb.gov.tr adresinde ilan edilmektedir.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!