2016 Hac Kayıtları Başlıyor

Güncelleme Tarihi:

2016 Hac Kayıtları Başlıyor
Oluşturulma Tarihi: Ocak 16, 2016 12:43

İl Müftülüğü 2016 yılı hac ön kayıt işlemlerinin 18-27 Ocak tarihleri arasında yapılacağını açıkladı.
İl Müftülüğü binasında düzenlenen basın açıklamasında 2016 yılı Hac kayıtlarıyla ilgili açıklamalarda bulunan İl Müftüsü Şahin Güven, “2016 yılı hac ön kayıt işlemleri; 18-27 Ocak 2016 tarihleri arasında yapılacaktır. 2016 yılında hacca gitmek üzere ilk defa kayıt yaptırmak isteyenler kişi başına 20 TL’yi ilgili banka hesabına yatıracaktır. Kayıt yaptırdıktan sonra vazgeçenler ile hacca gidemeyenlere bu ücret iade edilmeyecektir” dedi.
‘Başkanlığımız hac.diyanet.gov.tr internet adresinden elektronik ortamda veya müftülüklerden temin edecekleri form dilekçe ile doğrudan müftülüklere yapabileceklerdir’ diyen Güven, sözlerini şu şekilde sürdürdü: “Hac kura sonuçları ile kesin kayıt bilgileri SMS yolu ile hacı adaylarına bildirileceğinden özellikle cep telefon bilgilerinin güncellenmesi gerekmektedir. Değişiklik yaptırmak isteyenlerin herhangi bir müracaat yapmasına gerek yoktur. Müftülüklere doğrudan form dilekçe ile müracaat edenler nüfus cüzdanı fotokopisi ile banka dekontunu dilekçeye mutlaka ekleyecek, Müftülükler de kayda aldıkları dilekçenin bir fotokopisini müracaat edene verecektir. İlk defa kayıt yaptıracaklar Müftülüklere yapılan müracaatlarda kayıt parasını yatırdığına dair dekontu, müracaat dilekçesi ile birlikte süresi içerisinde müftülüklere teslim etmeyen ve kayıt numarası da almayanların müracaatları geçerli olmayacak, bunlar kuraya dahil edilmeyecek, talep etmeleri halinde ise yatırdıkları ücret kendilerine iade edilecektir. Müracaatlarda; eş, anne, baba kayınbaba, kayınvalide, kardeş ve çocukların birbirleri ile veya hiçbir akrabalık bağı olmayanların istemeleri halinde 10 kişiyi geçmemek üzere grup halinde günlük aktivitelerini kendi başlarına yerine getiremeyecek derecede engelli vatandaşlarımızın ise hacca hiç gitmemiş refakatçileri ile birlikte kuraya girme talepleri kabul edilecektir.”
Önceki yıllarda hacca gidenlerin müracaatlarının kabul edilmeyeceğini belirten güven, “Daha önce hacca gidenlerin müracaatı kabul edilmeyecek, müracaatlardan veya kura çekiminden sonra hacca gittiği tespit edilenlerin kayıtları sistemden silinecek ve ön kayıt ücreti de iade edilmeyecektir. Hac kurası 2 Mart tarihinde Başkanlığımız Konferans Salonunda basına açık bir şekilde katılımcılarında olduğu ortamda saat 11.00’da çekilecektir. Hacı adaylarımıza kayıt tazelediği yıl oranında kat sayı uygulanarak kuraya gireceklerdir. Ülkemizden hac çıkışları 4 Ağustos, 6 Eylül tarihlerinde yapılacaktır” ifadelerini kullandı.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!