2015 - ÖSYM E-YDS başvuruları başlıyor!! Başvuru tarihleri ne zaman?

Güncelleme Tarihi:

2015 - ÖSYM E-YDS başvuruları başlıyor Başvuru tarihleri ne zaman
Oluşturulma Tarihi: Kasım 05, 2015 11:16

E-YDS sınavı başvuru tarihleri ÖSYM'den yapılan açıklamaya göre belli oldu. Sınav başvuru tarihleri ne zaman başlıyor?

Haberin Devamı

2014 yılında bilgisayar üzerinde (elektronik sınav) yapılmaya başlanan Elektronik Yabancı Dil Sınavları (e-YDS), 2015 yılında da devam ediyor.

2015 yılında yapılacak e-YDS'lerin sınav ve başvuru tarihleri ÖSYM'nin internet adresinden yayımlanmıştır.

*ÖSYM’den yapılan açıklamaya göre; e-YDS’nin 2015 yılı için yeni uygulaması İngilizce alanında, 21 Kasım 2015 tarihinde Ankara, İstanbul ve İzmir’deki e-sınav uygulama binalarında yapılacak.

*Sınava başvurular, 5-9 Kasım 2015 tarihleri arasında olacak. Sınav, saat 14.00’te başlayacak ve 2,5 saat (150 dakika) sürecek.

2015 - ÖSYM E-YDS başvuruları başlıyor Başvuru tarihleri ne zaman


ÜCRET ÖDEME İŞLEMLERİ 5 KASIM'DA BAŞLIYOR

Sınava katılmak isteyen adaylar sınav ücretini ÖSYM’nin internet sayfasında yer alan ‘Ödemeler’ alanından kredi/banka kartı ile yatırabilecek. Ücret ödeme işlemi, 5 Kasım saat 14.00’te başlayacak, kontenjan dolduğunda sona erecek. Kontenjan dolmadığı takdirde 9 Kasım saat 17.00’e kadar devam edecek.

Haberin Devamı

Ücretini ödeyen adaylardan, merkez kayıtlarında geçerli fotoğrafı olmayanlar, fotoğraf güncelleme işlemlerini başvuru tarihleri içinde ÖSYM Sınav Koordinatörlüklerinden, resmi iş günü ve saatlerinde yapabilecek. Kayıtlarda geçerli fotoğrafı olmayanlara Sınava Giriş Belgesi düzenlenmeyecek.

Katılacak aday sayısı, e-YDS’nin uygulanacağı binaların kapasitesiyle sınırlı olduğu için Ankara’da 204, İstanbul’da 147, İzmir’de 80 kontenjan için başvuru alınacak. Kontenjan dolduğu takdirde adayların sınav ücretini yatırması sistem tarafından engellenecek, ödeme kabul edilmeyecek ve e-YDS için sınav ücreti ödeme süresi sonlandırılacak

e-YDS, elektronik ortamda yapılacağından, adayların sınavda uygulanacak ara yüzleri sınav öncesinde tanıması ve sisteme aşinalık kazanması amacı ile bir deneme e-sınavı hazırlandığını belirten ÖSYM açıklamasında, bu sınavlara katılacak adayların sınavdan önce deneme sınavından yararlanmalarının önemli olduğu da vurgulandı.

Haberin Devamı

E-YDS DENEME SINAVI İÇİN TIKLAYINIZ

2015 ELEKTRONİK DİL SINAVI KILAVUZU İÇİN TIKLAYINIZ

Haberle ilgili daha fazlası: