2015 MEBBİS EBA E-kurs için öğretmen başvuruları ve öğrenci kayıt işlemi!

Güncelleme Tarihi:

2015 MEBBİS EBA E-kurs için öğretmen başvuruları ve öğrenci kayıt işlemi
Oluşturulma Tarihi: Ekim 07, 2015 16:03

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) Ölçme, Değerlendirme ve Sınav Hizmetleri Genel Müdürlüğü, Destekleme ve Yetiştirme Kursları E-Kılavuzu’nu yayınladı. E-kurs için öğretmen başvuruları ve öğrenci kayıt işlemi.

Haberin Devamı

MEB'in yayınladığı E-kurs için öğretmen başvuruları başladı. Öğretmen başvuruları ve öğrenci kayıtları için son tarih ne zaman?

Eğitim Bilişim Ağı ( EBA ) öğretmen ve öğrenciler için geliştirilen sosyal bir eğitim platformudur.Sistem girişi yapmak için EBA ya da MEBBİS girişlerini kullanın.

Eğitim Bilişim Ağı ( EBA ) öğretmen ve öğrenciler için geliştirilen sosyal bir eğitim platformudur. Hâlen test aşamasında olan ve içerik ekleme çalışmaları devam eden platformun üyelik hizmetlerine bağlı hizmet veren kısımları şu an için sadece Millî Eğitim Bakanlığı’na bağlı öğretmenlere açıktır.

İleride tüm öğretmen, öğrenci ve velilere açılması planlanan EBA’dan üye olmaksızın da faydalanabilir, öğretici videolar izleyip görselleri tarayabilirsiniz. Dergi indirip okuyabilir, ses dosyalarını dinleyip haberlerinizi görebilirsiniz. E-içerik kısmındaki 'öğretmenler için' bölümü hariç EBA’nın her dosyasına ulaşabilir, bilginizi arttırıp öğrendiklerinizi pekiştirebilirsiniz.

Haberin Devamı

2015 MEBBİS EBA E-kurs için öğretmen başvuruları ve öğrenci kayıt işlemi

MEBBİS ŞİFRESİ ALMA

MEBBİS şifrenizi unuttuysanız, Şifrenizi tekrar belirlemek için aşağıda gereken bilgileri doldurmanız gerekmektedir. Bilgiler doğru ise kullanıcınıza bağlı Cep Telefonunuza onay SMS gönderilecek ve yeni şifrenizi belirleyebileceğiniz bölüm açılacaktır.
MEBBİS Giriş - 2015 - 2016 Egitim Öğretim Yılı MEB EBA Öğretmen Kılavuz Kitapları

2015 MEBBİS EBA E-kurs için öğretmen başvuruları ve öğrenci kayıt işlemi

MEBBİS SINAV MODÜLÜ İÇİN TIKLAYIN!

E-KURS GÖREV ALACAK ÖĞRETMEN KILAVUZU İÇİN TIKLAYIN!

EBA ÖĞRETMEN ŞİFRESİ NASIL ALINIR

Tüm Resmi Okullar ve İlçe ve İl Milli Eğitim Müdürlükleri MEBBİS sayfasına ulaştıktan sonra‘’ Yönetici Modülüne’’ giriş yapın.

Yönetici Modülüne giriş yapıldığında; İlgili yerler doldurulacak ve açılan pencere de sağ kısımda kuruma ait olan DynEd şifresi almak için uyarı yazısının üzerine gelinecek ve ardından işlem gerçekleşecektir.

Kurum şifresini aldınız.

Haberin Devamı

• Elinizdeki şifre İl veya İlçe şifresi ise sadece bu kısımlarda gözlem ve değerlendirme yapmak için kullanabilirsiniz herhangi bir müdahalede bulunamazsınız.
• Bu şifreyi sadece ilgili kişiler ile paylaşımı mümkündür.

KURS DÖNEMLERİ

DYK’lar I.dönem, II.dönem ve III. dönem (yaz kursları) olmak üzere üç dönemde açılır.

I.dönem kursları Ekim ayının ilk haftası başlar ve yarı yıl tatiline kadar devam eder.
II.dönem kursları derslerin başladığı ikinci yarıyılda başlayarak okulların kapanmasına kadar devam eder.
III.dönem kursları, okulların kapanmasıyla birlikte ders yılı bitiminden bir sonraki eğitim-öğretim yılı okulların açılışına kadar olan sürede açılır.

I.dönem ve II.dönem kursları birbirinin devamı şeklinde yıllık (ders yılı) olarak uygulanabilir.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!