2015 KYK yurt başvuru işlemleri, KYK yurt başvuruları ne zaman bitiyor?

Güncelleme Tarihi:

2015 KYK yurt başvuru işlemleri, KYK yurt başvuruları ne zaman bitiyor
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 17, 2015 17:41

KYK yurt başvurusunu yapamayan öğrenciler için bugün (17 Ağustos 2015) son gün. 11 Ağustos’ta başlayan yurt başvuruları bugün 23.59’a kadar devam edecek. Başvurusunu yapamayan öğrenciler www.kyk.gov.tr adresinden KYK yurt başvurusu yapabilirler.

Haberin Devamı

2015 KYK yurt başvurularında bugün son gün. Yurt başvurusunu yapamayan öğrenciler için internet üzerinden 17 Ağustos Pazartesi günü saat 23:59'a kadar yurt başvuruları sürecek.


KYK YURT BAŞVURUSU İÇİN TIKLAYIN

Üniversite yerleştirme sonuçlarının açıklanmasının ardından bütün gözlerin çevrildiği Gençlik ve Spor Bakanlığı’na bağlı Yüksek Öğretim Kredi ve Yurtlar Kurumu'ndan beklenen açıklama geldi. Kredi Yurtlar Kurumu'ndan (KYK) yapılan açıklamaya göre üniversiteyi kazanan öğrenciler bu gece yarısı (11 Ağustos) saat 00.00'dan itibaren yurt müracaatlarını yapabilecekler. KYK, yurt müracaatları www.kyk.gov.tr adresinden yapılacak ve bir hafta devam edecek. Üniversite öğrencileri 17 Ağustos 2015 Pazartesi günü saat 23.59'a kadar internet üzerinden müracaatlarını gerçekleştirebilecekler. Öğrencilerin herhangi bir mağduriyet yaşamamaları için belirtilen tarihler arasında www.kyk.gov.tr internet sitesinden yurt müracaatlarını kendilerinden istenilen bilgiler ışığında yapmaları gerekiyor.

Haberin Devamı

İlk defa Özel yetenek sınavı ile yükseköğretim kurumlarına giren, ilk defa lisansüstü programlara katılacak öğrencilerle yatay ve dikey geçiş yapacak öğrenciler ve kurum yurtlarında kalıp öğrenim süresini uzatan öğrencilerin başvuruları ise daha sonra alınacak.


SON GÜNE KADAR GÜNCELLEME İMKÂNI VAR

Üniversite sonuçlarının açıklanması ve yerleştirme işlemlerinin sona ermesinin ardından KYK yurtlarında barınacak öğrencilerin başvuruları, dün gece (10Ağustos Pazartesi )itibariyle alınmaya başlandı. Gençlik ve Spor Bakanlığı’ndan yapılan yazılı açıklamada yurt başvurularının 17 Ağustos 2015 Pazartesi gecesi saat 23:59’da sona ereceği hatırlatılarak, internet üzerinden alınacak başvurulardan; ilk kez üniversite kazanan öğrencilerle ara sınıflarda okuyan öğrencilerin yararlanabileceği belirtildi. Öğrenciler başvurunun son gününe kadar bilgilerini de güncelleyebilecek.

2015 KYK yurt başvuru işlemleri, KYK yurt başvuruları ne zaman bitiyor

Haberin Devamı


BAŞVURUSUNU DAHA SONRA YAPACAKLAR

İlk kez özel yetenek sınavı ile yükseköğretim kurumlarına giren öğrenciler, İlk kez lisansüstü programlara katılacak öğrenciler, 2015-2016 öğretim döneminde yatay ve dikey geçiş yapacak öğrenciler ve kurumun yurtlarında kalıp öğrenim süresini uzatan öğrenciler ise başvurularını daha sonra yapacak.


BİLGİLERİ 11 DEVLET KURUMU TEYİT EDECEK

Başvuruda bulunan bütün adayların durumları, 11 devlet kurumundan alınan bilgiler doğrultusunda değerlendirilecek. Yurt müracaat sonuçları yakın bir tarihte kamuoyuyla paylaşılacak.


BAŞVURUSU DEĞERLENDİRİLMEYECEKLER

Örgün eğitime kaydı olmayanlar, kurum veya diğer resmi kuruluşların yurtlarından “Süresiz çıkarma cezası“ almış olanlar, taksirli suçlar hariç sabıka kaydı bulunan öğrenciler, toplu yerlerde yaşamaya engel olacak seviyede akıl ve ruh hastalığı veya bulaşıcı hastalığı olan öğrenciler, ailesinin ikametgâhı okulun bulunduğu belediye sınırları içerisinde bulunanlar ve ücretle sürekli bir işte çalışan veya sürekli geliri olan öğrencilerin yurt başvuruları değerlendirilmeyecek.

Haberin Devamı

2015 KYK yurt başvuru işlemleri, KYK yurt başvuruları ne zaman bitiyor


KYK BAŞVURULARI İÇİN İSTENEN BELGELER


1. Öncelik Belgesi (Önceliği Olanlar İçin)
Şehit ve gazi çocuğu, (Sosyal Güvenlik Kurumundan alınacak belge)

% 40 ve üzerinde engelli olduğu tespit edilen öğrenciler,( Tam teşekkülü hastaneden alınacak rapor)

Anne ve babası vefat etmiş olanlar,(Bağlı bulunduğunuz Nüfus Müdürlüğünden alınacak Vukuatlı Nüfus Kayıt Örneği Belgesi)

Lise ve dengi öğrenimlerini Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığına bağlı Yetiştirme yurtlarında barınarak tamamlayanlar,(Aile ve Sosyal Politikalar bakanlığı Çocuk Hizmetleri Genel Müdürlüğünden alınacak belge)

Lise ve dengi öğrenimlerini Darüşşafaka Lisesinde tamamlayanlar,(Darüşşafaka Lisesinden alınacak belge)

Haberin Devamı

Anne ve/veya babası Gençlik ve Spor Bakanlığı (Merkez Teşkilatı) ile Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumunda çalışanlar veya Kurumdan emekli olanlar (Kurumdan alacakları onaylı belge)

Milli olmuş Amatör sporcular lisanslı (T.C. Gençlik ve Spor Bakanlığı, Spor Genel Müdürlüğünden alınacak belge/yazı)

2014-2015 öğretim yılında yükseköğrenim öğrencisi olarak Kurumuza başvuran ve 13.05.2014 tarihinde Manisa Soma maden ocağında meydana gelen kaza nedeniyle babası vefat eden öğrenciler (ilgili Resmi Kurumdan alınacak belge)

2. 4 adet son altı ay içinde çekilmiş vesikalık fotoğraf

3. % 40 ve üzeri engelli ebeveyni olanların (Tam teşekküllü hastaneden alınacak rapor)

4. Kayıt, kimlik, yurt ücreti ve depozito ücreti makbuz/ dekontu

5. 18 yaşından küçükler için Kurum internet sayfasından temin edilen ve doldurulan Aile İzin Onay Belgesi

6. Aynı öğretim döneminde yükseköğrenime başlayan kardeşe ait öğrenci belgesi, kayıt tarihinden itibaren bir ay içinde ibraz edilecektir.

7. Verilen süre içinde ilgili yurt müdürlüklerine kayıt yaptırmayan öğrenciler, haklarını kaybedeceklerdir.

BAKMADAN GEÇME!