2015 gençlerin yılı olsun

Güncelleme Tarihi:

2015 gençlerin yılı olsun
Oluşturulma Tarihi: Aralık 29, 2014 09:08

Yeni yılın tüm ülkemize ve dünyaya huzur, mutluluk ve barış getirmesini dilerim. Bu yazıyı özellikle meslek liselerinin sorunlarını dile getirmek için yazıyorum.

Haberin Devamı

Öncelikle meslek liselerinin Anadolu lisesine çevrilmesi çok güzel oldu. Bu sayede üniversite sınavlarında diğer okullardan aşağı kalmayacağız. Yeni yıla girerken devletimizden eğitim konusuna daha fazla ağırlık verilmesini bekliyorum. Çünkü her şey okumaktan ve iyi bir tahsil hayatından geçiyor.

Ülkemizde okuyan insanlara bir hayli ihtiyaç var. Bu yüzden devletin okullara daha fazla yatırım yapmalarını bekliyorum. Yeni yılda eğitimde atalarımızın, “Sağlam kafa sağlam vücuttadır” sözünün uygulanmasını isterim. Yani beden eğitimi dersi kaldırılmasın hatta ders sayısı arttırılsın. Bu benim görüşüm.

Bununla birlikte, meslek liseleri diğer liselere oranla daha az matematik, fizik, İngilizce gibi dersler görüyor. Bu dersler arttırılabilir. Örneğin, İngilizce dersi. Bu dersin bence haftalık saati arttırılmalı. Çünkü artık hemen her yerde İngilizce’ye ihtiyaç duyuluyor. Bir işe girerken bile İngilizce konusu ortaya çıkıyor.

Haberin Devamı

Çözüm sadece ders arttırmakta değil. Yani liselere özellikle üniversite sınavlarında yardımcı olacak yeni dersler getirilmeli. Ayrıca 11’inci sınıflarda matematik, fizik gibi dersler verilmiyor. Hayatımız matematikken, matematik dersinden mahrum kalmak gerçekten de çok garip. Yeni yılda bu soruna da bir el atılmasını diliyorum.

Bizim okulumuzda ve birçok meslek lisesinde eksikler var. Nereden, nasıl başlasam bilemiyorum. Ancak yeni yılda bu eksiklerin giderileceğini ve eğitime çok daha fazla katkı sağlanacağını umuyorum.

Eğitime tam destek istiyorum

Meslek liselerinde ciddi maddi eksikler, sorunlar var. Öğrenciler işlerinin çoğunu imkânsızlıktan dolayı yapamıyorlar. Hep bir eksiklik ile karşılaşıyorlar. Yeni yılda eğitime tam destek yapılmasını ümit ediyorum.

Okulumuzda ve bizim gibi olduğunu düşündüğüm diğer meslek liselerinde öğrencilerin başarı durumu diğer liselere göre oldukça düşük. Bu da biz meslek liselilerin üniversite sınavlarında ciddi kayıplar vermesine neden oluyor. Bu orantısızlığı gidermek gerekiyor. Çünkü bunlar gelcekte bizim karşımıza dezavantaj olarak çıkacak.

Haberin Devamı

Öğretmenler ne kadar anlatırlarsa anlatsın yine yetmez, yetemez. Bunu da ancak devletin meslek liselerine sağlayacağı olanaklarla başarabiliriz. Çünkü meslek lisesinde okuyan birçok öğrencinin dershaneye para verecek kadar maddi durumunun olmadığını düşünüyorum. Yeni yılda Milli Eğitim Bakanlığı’nın dah fazla ücretsiz dershane benzeri eğitim imkânlarının sağlamasını diliyorum.

Türkiye’nin önemli sorunlarından biri de okumak isteyip okuyamayan çocuklar. Bu çocukların arasından kim bilir ne doktorlar ne mühendisler çıkacak. Devletimiz bu konuda da onlara yardımcı olacağına inanıyorum. Ancak sadece devlet yetemez, bütün Türk halkı olarak bu konuda eğer çevremizde böyle gençler varsa yardımcı olmalıyız.

Haberin Devamı

Öğrencilerin de fikri alınmalı

Eğer böyle insanlar tanımıyorsak bile ilgili kuruluşlara yardımlar yapabiliriz. Amaç ülkemiz, geleceğin doktorlarından, mühendislerinden yoksun kalmasın. Kimbilir belki bu şekilde okuyacak birkaç kişi bile Türkiye’yi güzel yerlere taşıyabilir. Yeni yılda bu insanlara sağlanabildiği kadar olanak, yapılabildiği kadar yardım yapılmasını diliyorum. Çünkü okumak herkesin hakkı. Böyle insanların arasından birkaçını bile okutup hedeflerine ulaştırabilirsek ne mutlu bize. Bir insana okuma olanağı verdikten sonra yeni yıldan başka ne istenebilir ki...

Umarım yeni yıldaki eğitim sistemi çok daha iyi olur. Benim görüşüme göre eğitimle ilgili bir karar alınacaksa öğrencilerin de fikri alınmalı. Böylece eğitim sistemi daha rahat gelişir. Umarım bu fikir dikkate alınır.

Haberin Devamı

Dilerim yeni yılda meslek liselerinden ülkemizin geleceği için çaba harcayacak, ülkemizi kalkındıracak, büyük devletler arasına sokacak ve daha ilerilere taşıyacak bireyler yetişir.

Yeni yılın tüm dünyaya huzur, mutluluk, barış ve sağlık getirmesini dilerim. Umarım yeni yıl bizim yılımız, gençlerin yılı, Türkiye’nin yılı olur.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!