2014’te en çok konuşulacak 5 ürün

2013, teknoloji konusunda bereketli bir yıl oldu. Akıllı telefonlar ve tabletlerin yanı sıra Ultra HD çözünürlüklü televizyon modelleri çok konuşuldu. 2014’te en çok konuşulacak 5 cihazı seçtim ve öne çıkan yanlarını yazdım.

Haberin Devamı

Google Glass
2014’te en çok konuşulacak 5 ürün
Giyilebilir teknolojinin en gerçekçi örneklerinden biri olarak sunulan Google Glass, adından da anlaşılacağı gibi bir nevi gözlük. Sadece üst kısmı olan bir çerçeveden ibaret. Sesi direkt titreşim olarak kulak kemiğimizden veriyor. Google Glass, mobil yaşam tarzımızda önemli bir değişimi müjdeliyor. Sesle ve sap kısmına dokunarak komut vermek mümkün. Google Glass’ın gözümüzün önüne açtığı ekrandan e-postalarımızı kontrol edebilir, haritada yol bulabilir, fotoğraf ve video çekebilir, fotoğrafını çektiğimiz bir afişteki etkinlikle ilgili detaylı bilgiler alabiliriz. Google Glass hazır ve kullanılıyor fakat geliştiricilerin yeni uygulamalar sunması için 2014 yılında satışa çıkacak.

Apple iWatch
2014’te en çok konuşulacak 5 ürün
Akıllı saatler tamamlamakta olduğumuz yılın ana teknoloji konularından biriydi. Sony ve Samsung dışında adı sanı duyulmamış bazı üreticiler de akıllı saat işine Apple’dan önce girmeye teşebbüs ettiler. Ne yazık ki çoğunlukla hüsranla sonuçlandı bu maceralar. Son olarak Samsung’ın Galaxy Gear’ı, Note 3’le birlikte pazarda yer buldu. Fakat beklenen ilgiyi ve satış rakamlarını göremedi.
Apple’ın yılan hikâyesine dönen akıllı saat ürünü iWatch için nefesler tutuldu. Cep telefonu ile senkronize çalışacak iWatch üzerinden bazı uygulamaları kullanmak, arama yapmak ve güncellemeleri kontrol etmek mümkün olacak.

Samsung Galaxy S5


Akıllı telefon pazarının en çok satan serilerinden biri elbette Samsung’un S serisi. 2014’ün bahar aylarında satış2014’te en çok konuşulacak 5 ürüna sunulması beklenen Samsung Galaxy S5’te geleneksel olarak bazı performans yükseltmeleri göreceğiz. Yeni telefonda tasarımla ilgili de bazı yenilikler bekleniyor. Seride yoğun olarak metal kullanımı, S5’te değişebilir. Konuşulanlara göre, Galaxy S5’in metal ve plastik çerçeve olmak üzere iki farklı modeli birden sunulacak. Kavisli ekran da bir başka farklı beklenti. Yansımayı azaltan ve kullanım rahatlığı sunan oval ekran camı S5’te olabilir. İşlemci, bellek ve kameranın yanı sıra, Galaxy S5’in pilinin de daha güçlü olması bekleniyor.

Apple iPhone 6

Her yeni modeli büyük merak konusu olan ve medyada geniş yer bulan iPhone’un 2014 sonbaharında 6’sı çıkacak. 2013’te iPhone 5S ve iPhone 5C modellerini çıkaran Apple, iPhone 6’yı 2014’te piyasaya sunacak. Yeni telefonda ne gibi farklılıklar olacağı sır gibi saklansa da bazı tahminlerde bulunmak güç değil. iPhone 5S’le birlikte sunulan parmak izi okuyucu yeni modelde de olacak. İşlemcinin ve pilin de daha güçlü olacağını söyleyebiliriz. Fakat asıl büyük değişim tasarımda olacak. Apple’ın yeni tableti iPad Air’dekine benzer bir tasarım değişikliğini iPhone 6’da sunması olası. Bir başka önemli beklenti de ekranla ilgili. iPhone 6’nın ekran boyutu daha büyük ve hatta kavisli olabilir.

Amazon Phone


Kindle markasıyla e-kitap okuyucu ve tablet pazarında başarılı bir grafik çizen Amazon’un cep telefonu işine de gireceği uzun süredir söyleniyordu. 2013’te ilk cep telefonu modelini çıkarmak için çalışan Amazon’un planları aksadı ve Amazon marka akıllı telefon 2014’te satışa sunulacak. Amazon’un cihazdan değil içerik satışından gelir elde ettiği malum. Bu yüzden, küçük ekranlı bir cihazın Amazon’a ne kazandıracağı meçhul. Amazon Phone’un fark yaratmak için 3D desteği vereceği ve özel gözlükle geleceği iddia ediliyor. Amazon kaynaklı haberlere göre, şirket uygun fiyatlı giriş seviyesi model yerine çok daha güçlü ve rekabetçi bir telefon üzerinde çalışıyor.

Yazarın Tüm Yazıları