2014 saçları doğal ve özgün

Biz kadınlar her yeni yıl öncesi kendimizi değiştirmek ve yenilemek istiyoruz.

Haberin Devamı

İlk dokunuşu da saçlarımızda yapmayı tercih ediyoruz. Peki, 2014’ün yeni saç stilleri neler? Hairmafia’nın hünerli elleri Ahmet Ağırbaş, Soner Cingöz ve Ata Dikbaş’a sizin için sorduk.

Kişinin teni, doğal saç rengi, gözleri, yüz hatları ve yaşam tarzı saçlarında değişim yaparken öncelikli faktörler arasında öne çıkıyor. Yeni sezonda kişinin kendi güzelliğini ön plana doğal ve özgün bir şekilde çıkaracak tonlar, renkler ön planda. Dolayısıyla kahve ve kumral tonları çok sık göreceğimiz renklerden. Tenine, göz rengine uygun olanlarda kızıllar yine kadınların vazgeçilmezi. Saçlardaki ışıldayan tonlar yani gölgeler, balyajlar bu sene saç uçlarında yoğunluk kazanıyor.

Omuz hizasında Bob’lar gözde

Kesimlerde avantgard yaklaşımlar etkisini koruyor. Güçlü kadını sembolize eden kesimleri 2014’te de çok sık göreceğiz. Kadınların bu kesimlerle ifade biçimlerinin güçlendiğini ve daha tutkulu, daha özgür bir şekilde hayata bağlandıklarını gözlemiyoruz.
Bu sene Bob kesimler ve omuz hizası orta boy kesimler öne çıkıyor. Asimetri de yine kendini gösteriyor; önler uzun, arkalar kısa ya da tek tarafın diğerine göre daha uzun olacağı, fark edilebilir ama gözü yormayan bir asimetri anlayışı var.

Haberin Devamı

Topuzların yükselişi

Islak görünümlü, düz ve tamamen geriye taranmış saçların yanı sıra geçtiğimiz yıl gördüğümüz at kuyrukları da yine ön planda... Bu sene Hairmafia olarak bizim odağımız doğal görünümlü modeller; tasarımcının elinden çıkmış gibi değil de kişinin doğal güzelliği gibi ışıldayan ve unutulmayan bir etki bırakmak...
Bunun dışında örgüler ve sleek topuzlar da (tepeden toplu, balerin topuzları) favorilerimizden. Bu modelleri kimi zaman romantik yaklaşımlarda, kimi zaman da oldukça özgün ve avantgarde hatlarla göreceğiz.

Çok kuru ciltlerin kurtarıcısı

Artık her anlamda kışın geldiğini anlıyoruz. Hava ciddi ciddi soğudu, kar başladı. İşte cildimiz de bu havalarda ani bir kuruma riskiyle karşı karşıya. Öyle ki, kuruluğun verdiği gerginlik can yakıcı bile olabiliyor.

Kış aylarının belki de en sevimsiz yanlarından biri kuruttuğu cildimizin bize yaşattıkları; nemini kaybeden ve kuruyan cilt kaşınmaya ve pul pul dökülmeye başlıyor. Tam da bu noktada iki soru kafamızı kurcalıyor: Yılın bu en soğuk mevsimi bize bunları neden yaşatıyor? Daha da önemlisi cildimizi korumak için nasıl bir bakıma ihtiyacımız var? İşte yanıtları...
Cildimiz özellikle kış aylarında neden kuruyor?
- Dışarısı soğudukça, cildin doğal yağ filmi üretiminden sorumlu yağ bezleri de o derece kötü çalışmaya başlıyor. Çünkü tam da bu aylarda cildin kendini soğuktan ve kuru kalorifer havasından koruyacak bir kurtarıcıya ihtiyacı var. Doğal koruma bariyeri incelince, cilt de kurumaya ve hatta küçük sıyrıklara maruz kalmaya başlıyor.
Vücudun en hassas bölgeleri hangileri?
- Özellikle bacakların üst ve baldır bölgesinde kuruluktan dolayı kaşınma hissi oluşur. Kolların üst bölgesi de bu kaşınmadan nasibini alır. Yağ dokusu tabakası özellikle buralarda yeterince yoğun olmadığından cilt de kurumaya daha eğilimlidir. Ayrıca bu bölgelerin kalın giysilerle tahriş olması da kaşıntının bir diğer sebebi. Kaşıntının bir sonraki aşaması ise ciltte oluşan pullanma olarak göze çarpar.
Bu durumlarda nelerden kaçınmak gerekir?
- Dışarısı gerçekten soğukken sıcak bir banyo rahatlatıcı olacaktır. Ancak köpüklü banyo ürünleri ve sabunları yağ üretimini daha da azaltır. Ayrıca sıcak su da cildin doğal yağlarına zarar verir.
Bu yüzden her zaman kısa ve ılık duş almakta yarar var. Banyo yağları, cildin yağ tabakasını koruyucu özelliklerinden dolayı banyo köpüklerine göre daha etkili. Banyo sonrası iyice kurulanmak da önemli. Ciltteki su, buharlaşarak cildin daha da kurumasına yol
açabiliyor.

Haberin Devamı

Sportif, seksi ve ihtişamlı

Ünlü modacı Michael Kors’un jet set yaşam tarzı, her biri Michael Kors kadınının değişen ruh hallerini temsil eden üç farklı parfüm ve renk harmanından oluşan koleksiyonunda can buluyor. Bu koleksiyonun kalbinde üç eşsiz parfüm bulunuyor: Sporty, Sexy ve Glam.

SPORTY CITRUS: Portakal ve turuncun tazeliği ile öne çıkan kokuyu, sıcak odunsu notalar ve beyaz çiçekler destekliyor. Kremsi, odunsu notalar, Michael Kors’un bolca kullandığı ten rengi tonlarının kokudaki eşi. Kendine güvenen, hem spor hem gösterişli görünebilen bir kadının karşı konulmazlığıyla bağ kuruyor.
SEXY AMBER: Sahne ışığı taze portakal, turunç ve beyaz çiçek damlalarının karşısında, sandal ağacı ve misk otuyla sarmalanmış parlak kehribarlar üzerinde. İlham kaynağı, Michael Kors koleksiyonlarında sık sık yer alan canlı renkler. Markanın ikonik görünümlerindeki bu renkler, hazzın ve seksiliğin dışavurumu.
GLAM JASMINE: Sıcak odunsu notalar ve turunçgiller alt notalarda yer alırken, sahne Kors’un sevilen çiçeksi notası yasemine bırakılıyor. Glam koleksiyonu akşamları görüntüsünü mürdüm ve kırmızı meyve tonlarındaki yoğun renklerle tamamlayan kadını temsil ediyor. Parfüm, baş döndürmeyi seven kadınlar için fazlasıyla feminen olarak tasarlandı.

Haberin Devamı

EDİTÖRDEN

Üç adımlı cilt bakım seti

Tekin Acar Cosmetics için özel hazırlanan Clinique 3 adımlı cilt bakım seti, zengin içeriği ve uygun fiyatıyla öne çıkıyor. 127 TL değerindeki sette hassas ciltlere özel yüz temizleme jeli 50 ml, Clarifying Lotion arındırıcı losyon 2 100 ml, Dramatically Different nemlendirici losyon 50 ml ve 7 Day Scrub peeling 30 ml 69 TL’den satışa sunuluyor.

Dudaklarda sihirli görünüm

TCA Studio Make-up Professional Lipstick ürünleri ile dudaklar daha belirgin ve etkileyici... Serideki Lipstick Matt, dudakları belirginleştiriyor ve dudakta elastik bir tabaka bırakıyor. Lipstick ise dudağa parlaklık vererek canlı bir görünüm sağlıyor, sihirli bir dokunuşla görünüşünüzü tazeliyor. Fiyatı: 29 TL.

Mükemmel kirpikler

Haberin Devamı

TCA Studio Make-up Professional imzalı Prolash Mascara, kirpiklere doğal ve kusursuz şekilde hacim veriyor. Uzun süre kalıcı bu maskara ile mükemmel sonuçlar elde etmek mümkün. Fiyatı: 39 TL.

Yazarın Tüm Yazıları