2013’ün unutulmayan 20 olayı

Güncelleme Tarihi:

2013’ün unutulmayan 20 olayı
Oluşturulma Tarihi: Ocak 01, 2014 00:43

Eski yıl, Türkiye ve dünyada daha çok olumsuzluklarla anımsanacak.

Haberin Devamı

Kaybettiğimiz olimpiyat, doping skandalları ve tribün kutuplaşmaları gibi negatif olayların yanında, şampiyonluklar, madalyalar ve sevinçleri de gördüğümüz 2013, yerini yeni yıla umutlarımızla bırakıyor.

TÜRKİYE’de ve dünyada 2013’te birçok sportif olay meydana geldi. Gelenek olduğu üzere biz de bunlardan kendimize göre en önemlilerini sizler için derledik.
Türkiye açısından bakarsak yılın en önemli sportif olaylarının başında İstanbul’un 2020 Olimpiyat Oyunları’nı final aşamasında Japonya’nın Tokyo şehrine kaptırmış olmasıydı. Fakat Vakıfbank Voleybol Kadın Takımı’nın Avrupa ve Dünya şampiyonluğu da göğsümüzü kabarttı. Dünyada da ise en çarpıcı gelişme kuşkusuz 7 kez Fransa Bisiklet Turu’nu kazanan ABD’li Lance Armstrong’un bu zaferleri dopingle elde ettiğini itiraf etmesiydi.

Haberin Devamı

1-G.saray’dan gitti milli rekor kırdı

G.saray Teknik Direktörü Fatih Terim’in, aynı zamanda A Milli Futbol Takım’da hocalık yapmak için TFF ile 4 maçlık sözleşme imzalamasının ardından G.Saray Başkanı Aysal tarafından görevine son verildi.
Terim, Milli Takım ile 5 artı 2 toplam 7 yıllık rekor anlaşma imzaladı.

2-CAS F.BAHÇE’NiN CEZASINI ONADI

Uluslararası Spor Tahkim Mahkemesi (CAS), UEFA Disiplin Kurulunun verdiği Avrupa kupalarından 2 yıl men cezasıyla ilgili Fenerbahçe’nin yaptığı başvuruyu reddetti.

3-GOLLER DEĞiL OLAYLAR KONUŞULDU

22 EYLÜL’de Süper Lig’de oynanan Beşiktaş-G.Saray derbisinde futboldan çok yaşanan olaylarla konuşuldu. Sahaya giren çok sayıda taraftar polis tarafından gözaltına alınırken, PFDK Beşiktaş’a 4 maç seyircisiz oynama, teknik direktör Slaven Bilic’e 3, G.Saraylı Melo’ya ise 2 maç men cezası verdi.

4-MESAJLI TiŞÖRTLER

TÜRKİYE Kupası maçında Fethiyespor sahaya “Yüce Atatürk’, Süper Lig maçında ise Galatasaraylı Didier Drogba ve Emanuel Eboue, Mandela tişörtleriyle çıktıkları için Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu’na sevk edildi.

5-WOODS’TAN TARiHi ATIŞ

Golfte dünyanın 1 numarası Tiger Woods, 7-10 Kasım tarihlerinde Antalya’da yapılacak “Turkish Airlines Open 2013” turnuvası öncesi golf sopasını, Asya ve Avrupa kıtalarını birleştiren Boğaziçi Köprüsü’nde salladı.

Haberin Devamı

6-FİLEDE BÜYÜK GURUR

İSVİÇRE’de düzenlenen Kadınlar Dünya Kulüpler Voleybol Şampiyonası finalinde Brezilya’nın Unilever Volei takımını 3-0 yenen Vakıfbank şampiyon oldu.

7-ENGEL TANIMADILAR

G.SARAY Tekerlekli Sandalye Basketbol Takımı, Avrupa Şampiyon Kulüpler Kupası finalinde Santa Lucia’yı 71-50 yenerek şampiyon oldu.

8-OLİMPİYAT HAYAL OLDU

2020 Olimpiyatı’na ev sahipliği yapmak için yarışan İstanbul finalde Tokyo’ya kaybetti. Tokyo, 96 oyun 60’ını alarak 2020 Yaz Olimpiyat ve Paralimpik Oyunları’na evsahipliği yapma hakkı kazandı.

9-DOPİNGLE SARSILDIK

Türkiye, Olimpiyatlara aday olduğu bir dönemde doping olaylarıyla sarsıldı. Yaşanan skandallar Türk sporunda adeta kaosa yol açtı.

Haberin Devamı

10-TÜRKİYE’DE KUPAYI FRANSA KALDIRDI

FIFA tarafından düzenlenen 20 Yaş Altı Dünya Kupası’nın on dokuzuncu etkinliği Türkiye’de düzenlendi. Fransa, turnuvada şampiyon olarak ilk kez kupayı kazanma başarısı gösterdi.

11-devler ligi’nin 1 numarası bayern

UEFA Şampiyonlar Ligi finalinde Bayern Münih, Borussia Dortmund’u 2-1 yenerek 5. kez kupayı müzesine götürdü. Wembley’de oynanan finalde Bayern Münih’in gollerini Mario Mandzukic ve Arjen Robben attı.

12-Armstrong doping yaptığını itiraf etti

Performans artırıcı maddeler kullandığı gerekçesiyle 1999-2005 yılları arasında kazandığı yedi Fransa Bisiklet Turu madalyası geri alınan Amerikalı bisikletçi Lance Armstrong, doping yaptığını itiraf etti. Ünlü bisikletçi, itirafını Oprah Winfrey’in şov programı aracılığıyla tüm dünyaya duyurdu.

Haberin Devamı

13-MARATON KANA BULANDI

ABD‘nin en eski ve en prestijli maratonu olarak nitelendirilen Boston Maratonu kana bulandı. Art arda patlayan iki bombayla sarsılan Boston’da 3 kişi hayatını kaybederken 17’si ağır olmak üzere 130 kişide yaralandı.

14-AĞLAYARAK GİTTi

Dünyaca ünlü futbol yıldızı David Beckham, kariyerinin son demini PSG forması altında geçirdi ve burada şampiyonluk yaşadıktan sonra futbolu bıraktı. Beckham yeşil sahalara gözyaşlarıyla veda etti.

15-şampiyon Olympiakos

Turkish Airlines Euroleague Final Four’da kazanma ihtimali en az görülen takım, Yunan ekibi Olympiakos Londra’da oynanan finalde İspanyol temsilcisi Real Madrid’i 100-88’lik skorla yenerek üst üste ikinci kez Avrupa şampiyonu oldu.

Haberin Devamı

16-SEVGİLİSİNİ HIRSIZ SANIP ÖLDÜRDÜ

Olimpiyatlarda yarışan ilk ampute atlet olarak tarihe geçen Güney Afrikalı Oscar Pistorius, Sevgililer Günü’nde kendisine sürpriz yapmak isteyen manken sevgilisi Reeva Steenkamp’ı ‘hırsız’ sanarak öldürdü.

17-YILIN GOLCÜSÜ: STOCH YILIN FUTBOLCUSU:MESSİ

Arjantinli yıldız Lionel Messi, dünyada yılın futbolcusuna verilen FIFA Ballon d’Or (Altın Top) Ödülü’nü 4’üncü kez alan ilk isim olarak tarihe geçti. Aynı ödül töreninde Fenerbahçe forması giyen Miroslav Stoch, yılın golünü atarak organizasyonda verilen Puskas Ödülü’nün sahibi oldu.

18-EFSANE KOMADA

Fransız Alpleri’ndeki Meribel Kayak Merkezi’nde oğluyla birlikte kayak yapan efsane Alman pilot Michael Schumacher, düşerek kafasını pistin kenarındaki kayaya çarptı. Komaya giren ünlü pilotun durumunun kritik olduğu bildirildi.

19-DÜNYANIN EN PAHALISI

2013 yılının en unutulmazları arasına giren isimlerinden biri de Gareth Bale oldu.
Galli futbolcu, Tottenham’dan 100 milyon Euro karşılığında Real Madrid’e giderek, dünya futbol tarihinin en pahalı transferi unvanının sahibi oldu.

20-F1’de Vettel fırtınası

Formula 1 Dünya Şampiyonası’nda 2013 sezonun şampiyonu Sebastian Vettel oldu.
Şampiyonluğunu, Hindistan’daki yarışta ilan eden Red Bull-Renault’nun Alman pilotu Sebastian Vettel üst üste 4. kez bu başarıya ulaşarak rakipsiz olduğunu gösterdi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!