2012’ye Türkiye’nin renkleriyle merhaba

Güncelleme Tarihi:

2012’ye Türkiye’nin renkleriyle merhaba
Oluşturulma Tarihi: Aralık 31, 2011 00:00

Kentlerin her zamankinden farklı ışıldadığı günler vardır. Evlerin ışıklarının ateşböceklerini kıskandıracak kadar parladığı, sofraların özenle hazırlandığı, tombalanın, hediye paketlerinin bir arada olduğu yılbaşı günleri de o günlerden bence en sıcağı. Her hafta bir kent ve o kentin ünlü isimleriyle bir araya geldiğimiz yolculuklarımızda bugün yılbaşına özel olarak Türkiye’nin farklı renkleriyle yeni yılı karşılamaya ve yeni yılı konuşmaya karar verdim.

Haberin Devamı

Yılbaşında İstanbul’un en güzel yeri evim

SONGÜL ÖDEN

Diyarbakırlı bir anne ve babanın çocuğu olarak Diyarbakır’da doğmuş, ancak henüz dört aylıkken ayrılmış. Babasının işi dolayısıyla Ankara’ya taşınmış. Diyarbakır’a sadece yazları dayısını görmek için gitse bile, her zaman memleketinin kültürüyle iç içe yaşamış. Songül Hanım’ın memleketinde yılbaşını geçirme fırsatı hiç olmamış Diyarbakır’da yılbaşlarının daha çok evlerde kutlandığını söyleyen Songül Hanım’a yılbaşında İstanbul’un en güzel yerini sorduğumda da “Evimdir” diyor ve bir yılbaşı anısını anlatıyor. “Üniversiteyi kazanmadan önce yeni yıla nasıl girersen öyle geçer düşüncesiyle kendime bir uğur yapmıştım. Ve o yıl yeni yıla Vedat Türkali’nin ‘Bir Gün Tek Başına’ adlı romanını okuyarak girdim. O gece bitirdim ve üniversiteyi kazandım” diyor.

Haberin Devamı

2012’ye Türkiye’nin renkleriyle merhaba

Rusya’da bugün herkes mavi

ANJELİKA AKBAR

Müzisyen ve felsefeci bir babayla müzisyen bir annenin çocuğu olarak Kazakistan’da doğan Moskovalı Akbar tek bir coğrafyaya ait olmasa da ağırlıklı olarak Orta Asya’yı yansıtıyor.1993’te Türk vatandaşı olmuş. Sıcaklık açısından Türkiye ve Rusya’daki aile ilişkilerini çok benzetiyor. İstanbul’da doğmak isteyeceğini söylüyor ama Türkiye’nin her bir kentini ayrı seviyor. Rusya’da normal takvimin yanı sıra Çin takviminin takip edildiğini, o yılın hayvan ve rengine göre giyinildiğini ve sofraya da o hayvanın objesinin konulduğunu öğreniyoruz. Ve Anjelika Hanım’ın mavi küpe ve yüzüğünün sırrını da öğreniyoruz. Meğer; ejderha yılı olan 2012’in elementi su olduğu için rengi de maviymiş. Bunun da uğur getireceğine inanır, bizim gibi kırmızı giyinme çılgınlığına tutulmazlarmış. Yılbaşı sofralarının vazgeçilmezleriyse bizim Rus salatası olarak bildiğimiz ama onların Fransız salatası olarak adlandırdıkları ‘Olivier Salad’.

Kasvetli bir ruh haliyle şiir yazmıştım

KEREM ALIŞIK

Sevgili arkadaşım Kerem Alışık İstanbul’da doğup büyümüş. Türkiye’nin başka neresinde evinde hissettiğini soruyorum. Türkiye’nin memleketi olduğunu söyleyen Kerem; tiyatrocu olarak turne yaptıklarında gittikleri her şehirde kendisini evindeymişçesine rahat hissedermiş. Ve annesi İzmirli olduğu için İzmir’le farklı bir gönül bağı varmış. Kendisinin olduğu yerin yılbaşında en güzel yer olacağını iddia eden Kerem’in annesi Çolpan Hanım yılbaşı sofralarına ayrı bir özen gösterirmiş. Olmazsa olmazı tabii ki hindiymiş. Bir de mutlaka yılbaşı ağacı kurulup altına hediyeler konulurmuş. Yılbaşını organize edemeyenlerden olduğunu ve “Bugün ne yapacağız” diye düşündüğünü itiraf eden Kerem; bir yılbaşında dışarıya çıkmayıp hatta annesine bile gitmeyip kasvetli
bir ruh hali içerisinde şiir yazdığını, şiir bitince de yatıp uyuduğunu anlatıyor.

Haberin Devamı

HEDİYELERİ UNUTMAYIN

Hediye almayı da vermeyi de çok seven Songül Hanım ile birilerine mesaj yollayıp hediyelerimizi beklediğimizi söylüyoruz. Bize Anjelika Hanım da katılıyor. Songül Hanım; yeni yıldan sağlık ve huzur; Anjelika Hanım dünyayı değiştirebilmek için en başta insanların kendini değiştirmesini; Kerem kardeşlik, huzur ve barış içinde bir yaşam diliyor. Ve ben de sağlıklı, neşeli, vicdanlı, umut, mutluluk ve hayat dolu, bol bereketli bir yıl diliyorum. Ve biz; sıcacık kestanelerimiz, bereketi ve bolluğu yansıtan narlarımız, Konak Belediyesi’nin Semt Evleri’nde aile bütçesine katkıda bulunan kadınların yaptığı olağanüstü güzellikteki süslerimiz, Five O’Clock’un hazırladığı enfes yılbaşı kurabiyeleri ve Anjelika Hanım’ın mırıldandığı yeni yıl şarkısıyla eğlenceye devam ediyoruz. Aynur Tartan’la ‘Burada Hayat Var’ı; bugün 16.00’da CNN Türk ekranlarında ve CNN Türk radyoda izleyip dinleyebilirsiniz.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!