2012 güzel başladı

Şampiyonluğa oynayan ekipler özellikle gol noktalarında daha fazla gözüküyor ve daha fazla sonuç alıyor. Ligin ilk altı sırasında bulunan takımların hepsinin kazanması da haftanın ilginç olayıydı.

Haberin Devamı

SEZONUN ilk yarısının sonlarına doğru futbolun seviyesi çok düşmüştü Süper Lig’de. Özellikle bazı takımların maçları sıkıcı, temposuz ve golsüz geçmeye başlamıştı. Yeni yılla birlikte takımlar daha pozitif futbol oynamaya başladı.
Şampiyonluğa oynayan ekipler özellikle gol noktalarında daha fazla gözükmeye ve daha fazla sonuç almaya başladılar. Ligin lideri ve şu andaki lokomotif takım görüntüsündeki Galatasaray, Arena’da yine seyircisini gole ve futbola doyururken tribünler 6 gol, 1 penaltı, 1 kırmızı kart izlediler.
Fenerbahçe tam 30 gol girişimiyle sezonun en iyi istatistiğini yakaladığı maçta Manisaspor’u deplasmanda devirmeyi başardı ve liderle arasındaki puan farkını korudu.

Üç forvetle gelen üç gol

Beşiktaş, Bursaspor karşısında iyi oyununu üç forvetiyle bulduğu üç golle taçlandırdı. Bursaspor da maçtan kopmadı ve Batalla’yla beraberliğe ulaştı. Ancak savunma hataları puan almasına engel oldu. Haftanın en güzel maçlarından biri Ankara’daydı. Ersun Yanal’lı Eskişehirspor son dakikada penaltı kaçırıp yenilirken maçta atılan üç gol de çok güzel akınlarla oldu.

Haberin Devamı

Aylar sonra ortalamanın üstüne çıkıldı

Sivasspor karlı zeminde Ankaragücü’nü ilk yarıda sürklase etti. Eneramo ve Grosicki yıldızlaştı. Bu haftanın en ilginç özelliği kuşkusuz aylar sonra gol ortalamasının 3’ün üzerine çıkması, ilk 6 sıradaki takımların kazanması ve son 9 sıradaki takımlar arasında sadece Orduspor’un haftayı üç puanla kapamasıydı.

Haftanın Kalecisi: Muslera

Görevini yerine getirdi

Sarı kırmızılı takım için zor başlayan Karabük maçında öne çıkan isimdi Muslera. Kritik dakikalarda Cernat’ın iki mutlak gollük vuruşunu kurtararak görevini yerine getirdi.

Haftanın Futbolcusu :Caner (Fenerbahçe)

Maça damgasını vurdu

Fenerbahçe sezonun en efektif futbolunu oynarken Caner de müthiş futboluyla öne çıktı. Attığı nefis gol dışında çok kritik dakikada savunmaya gelerek Murat’ın ayaklarına yatıp, karşılaşmaya damgasını vurdu.

Haftanın  Takımı

Taraftarlarını rahatlattı: Beşiktaş

Haftanın sonucu en çok merak edilen maçında Bursaspor’u iyi futbol ve 3 golle geçti Beşiktaş. Özellikle ilk yarıda net fırsatlar ve iki gol buldu. Üç forvetinin de gol atması taraftarlarını da rahatlattı.

Haberin Devamı

Haftanın Hakemi :  Mustafa Kamil Abitoğlu

Galatasaray-Karabükspor maçında Abitoğlu, gördüğünü çaldı. Hem kırmızı kartı getiren kararlarında hem de penaltıda haklıydı.

Haftanın asisti: Stoch (Fenerbahçe)

F.Bahçe’nin baskıyı artırdığı dakikalarda Stoch’un Caner’e verdiği harika topuk pası haftanın asisti oldu. Ernst’in Edu’ya verdiği 50 metrelik gol pası da görülmeye değerdi.

Haftanın golü: Tita (Antalyaspor)

Doğa’nın yaptığı ortaya öyle bir yarım vole vurdu ki Tita, haftanın golünü seçme kolaylığı tanıdı. Dede, Edu ve Caner’in golleri de şıktı ama Tita hepsinin önüne geçti.

HAFTANIN TEKNiK DiREKTÖRÜ:  Mehmet Özdilek

Takımını çok iyi hazırlamış

MEDICAL Park Antalyaspor zorlu Mersin İdmanyurdu deplasmanını çok iyi oynayarak ve iki şık gol atarak geçti. Teknik direktör Mehmet Özdilek ilk devrede sahanın her yerine basan takımını maça iyi hazırladı ve çok iyi bir yönetim sergiledi.

Yazarın Tüm Yazıları