2010’dan haberler neler?

Enerji veren içecekleri unutun, ıstakozla uğraşmayın, kendi sebzenizi kendiniz yetiştirin.

Haberin Devamı

Spor salonunda video oynayın, yeşil ojeyi çöpe atın, “The Pale King”i okuyun. Radiohead’in albümünü bekleyin, takunya giyin, ille de istiyorsanız o magandayı izleyin. Facebook’a biraz ara verin, Tunus’a gezmeye gidin.

2010’da olacakların bazılarının 2009’da kokusu çıktı, bazıları sürpriz oldu. Bunlardan birini veya birden fazlasını yaptığınız takdirde 2010 havasına girmişsiniz demektir.

Ne içeceğiz?

Cin Tonik: İçkide nostaljiğiz. 80’lerin “anne içkisi” Cin Tonik yeniden popüler oluyor. Tatlıseverlerin içerken az biraz zorlandığı Cin Tonik yine de iyi, hoş, temiz içki.

Anti-enerjikler: Enerji içeceklerini ve kahve poşetlerini camdan aşağı atabilirsiniz. 2010, stres azaltıcı içeceklerin yılı.

Ne yiyeceğiz?

Basit lezzetler: Dünya mutfakları ve sofistike lezzetler bir yere kaybolmuyor ama biz evde peynirli makarna gibi kolay ve sade yemekler yapmayı seçiyoruz.

Kendin yetiştir kendin ye: Sağlıklı yeme-içme trendi daha da yükselişte. Küçük bahçelerde, hatta balkonda sebze yetiştirme alışkanlığı yayılıyor.

Epicurious’un öngördüğü üzere yılın yiyeceği kızarmış tavuk. 

Grip karşıtı diyet: Virüslerin korkusuyla sadece sağlıklı yemek değil, özellikle bağışıklık sistemini güçlendirecek türde diyetler benimseniyor. “Yemeğin tıbbı” sözcüklerini kullanan kitaplara dikkat!

Nasıl terleyeceğiz?

Grup egzersizi: Özel antrenörlü egzersizlere talep azalıyor, küçük gruplar veya sınıf halinde yapılan aktiviteler tercih ediliyor.

Kısa ve öz: Zamanı az olanlar daha kısa süreli ama etkili egzersize yöneliyor.

Oyun: Egzersiz yaptıran video oyunlarının popüleritesi artıyor; spor salonlarına giriyorlar.

Ne okuyacağız?

Yerlilerden: Perihan Mağden’in yeni romanı ve Murathan Mungan’ın şiir kitabı...  

Yabancılardan: David Foster Wallace’ın intiharıyla yarım kalan romanı “The Pale King”... Bir ara ciddi ses getiren “The Corrections”ın yazarı Jonathan Franzen ile Ian McEvan’ın yeni kitapları...

Ne dinleyeceğiz?

Tarkan’ın yeni albümü “Patlıyorum”un şubat gibi çıkması bekleniyor. Albümün adı 2000’lerin başında çok iyi giderdi; şarkıların isimden daha güncel olması bekleniyor.   

Radiohead yeni albümünün kayıtlarına başladı. 2010’a yetişirse kesin en çok onu dinleyeceğiz.

Ne giyecek, ne süreceğiz?

2009 yeşil ojenin yılıydı. Bir daha olmaz, yeşil tırnağı bozar. 2010’da tırnaklarda daha az riskli bir renk, lilamsı gri yükselişte.

2009’un çılgın ayakkabı tasarımlarından daha mı iyi, daha mı kötü tartışılır... Takunyalar geliyor. Zarafetten hâlâ uzağız. Bir de üstüne gürültülüyüz.

“Avatar” falan kafaları bulandırdı tabii, vampir etkisi azaldı. Koyu makyaj haliyle yerini pastel tonlara bırakıyor.

Lady GaGa’nın suçu olabilir ya da Ajda’nın... Platin sarısı saçlar moda. Türk kadınına da ne gider ama...

Ne izleyeceğiz?

Yerlilerden: Türkiye Recep ıvedik 3’e koşuyor; film en az bir tur tartışılıyor.

Yabancılardan: Modada eski havası kalmayan Tom Ford’un Julianne Moore ve Colin Firth’lü filmi “A Single Man” izleniyor.

Türk televizyon-larındaki dizilerde hafif aksiyona kayma çabası olsa da aşk temalı uzun dramalar devam ediyor.

Nerelere gideceğiz?

Ucuz yerler: Tunus, Mısır ve Tayland gibi paranın daha çok şey satın alabildiği ülkelere seyahatlerde artış var.  

Cruise: Akdeniz, Uzakdoğu, Antarktika hatta... Rota önemli değil. Cruise seyahatlerinin genç nüfusa da hitap edeceği efsanesi gerçek oluyor. ıçinde gece kulüpleri, sörf makineleri, tırmanma duvarları olan Cruise gemileri bu tatile bakışı değiştiriyor.

Kısa kaçamaklar: Küçük lükslerimiz var. Bazı haftasonlarında kaçabilirsek kaçıyoruz. Bir köye, beldeye ya da bir Avrupa şehrine... Buralardayken kesinlikle iPhone’u elimize almamayı artık öğreniyoruz. 

Güzellik tatilleri: Bodrum’da örneklerini görmeye başladığımız sağlıklı hayat merkezlerine sahip otellere her yerde ilgi artıyor.

Tatilden birkaç kilo zayıf ve sıkı dönmek isteyenler...

Ya da tatile gitmiş gibi görünüp estetik ameliyat yaptıranlar... Bu oteller güzelleştirip yolluyor.

Yazarın Tüm Yazıları