2009 pet seyahat modası

Kedi ve köpeğinizle sokağa çıkmak, onları bir yerden bir yere taşımak artık zevk.

Markalar ve tasarımcılar petler için farklı model ve malzemelerden, yeni yeni çanta modelleri üretiyor. Çantalar hem köpeğinizin rahatını sağlıyor, hem renk ve tasarımlarıyla kıyafetlerinizi tamamlıyor. Bazıları o kadar şık ki, kadınlar onları kendileri için kullanıyor.

600 GRAMDAN 120 KİLOYA

Yapı market zinciri Bauhaus’ta, 600 gramdan 120 kiloya kadar farklı ağırlık ve boylardaki köpeklere uygun çanta çeşitleri var. Uçakta kabin içi uçabileceğiniz, sırtınızda köpeğinizle trekinge gidebileceğiniz, arabada bebek koltuğunun yanına oturtabileceğiniz modeller bulabiliyorsunuz. Küçük boy köpekler ve kediler için daha renkli ve eğlenceli ürünler var. Büyük modellerde gri, kahverengi ve lacivert tonlar hakim.

10 kiloya kadar çantalarda sağlam çadır kumaşından, hasır malzemeler kullanılmış. 10 kilo üstü için ise paslanmaz çelik ve dayanıklı plastik tercih edilmiş. Küçük modellerde köpeğinizi çantaya sabitlemek için tasma ucu, kısa bir kayış ve çok fonksiyonlu cepler bulabilirsiniz. Ayrıca bazı modeller kulübe veya yatak görevi de görüyor. Ürünlerin büyük bölümü hava alan fileden oluşuyor. Yıkanabilir, sağlam kumaşlar kullanılıyor. Fiyatları boy ve malzemelerine göre 30-500 lira arasında.

40 FARKLI MODEL

Pets’R’Us mağazalarında Juicy Couture, Louis Dog, Doggie Goodie ve Hello Kitty gibi markaların çantaları dışında kendi markalarının da 40 farklı modeli var. Otomobil ve uçak seyahatleri sırasında kullanılabilecek modellerle sokak gezmeleri için olanlar farklı. Renk alternatifleri çok, kadınlar için pembeler ve kırmızılar, erkekler için maviler, lacivertler ve siyahlar bulunuyor. Kış ayları için içi yapay kürklü, soğuk ve su geçirmeyen, hayvanların üşümesini engelleyen modeller, ilkbahar ve yaz ayları için daha ince ve havadar modeller satılıyor. Çantaların bazılarının ihtiyaca göre alt kısımları genişletiliyor. Çoğu model katlanabilme özelliğine sahip. Her birinin içinde istendiğinde çıkabilen yumuşak minderleriyle tasma, ödül ve su şişesi konabilecek cepleri var. Dış yüzeyleri su geçirmeyen suni deri gibi malzemelerden üretiliyor. Komple kumaş modellerdeyse yün, pamuklu veya naylon kullanılıyor. Hayvanların rahat nefes almalarını sağlayacak file gözler ve penceler de unutulmamış. Fiyatları 40 ile 250 lira arasında.

O DA TASARIM KULLANSIN

Bilge Öztürk’ün tasarladığı köpek çantaları Mudo mağazalarında satılıyor. Çantaların dört ana modeli var. Berlin modeli sade, fonksiyonelliği ön planda tutuyor ve özellikle uçak seyahatleri için tercih ediliyor. Barcelona şık ve kullanışlı. Safari köpeğinize daha çok hareket alanı sağlayan kullanımı rahat bir model. New York’da da şıklık ve fonksiyonellik bir arada. Aynı modelin en az beş değişik rengini bulabiliyorsunuz. Çantaların hepsinde hava dolaşımını sağlayacak fileler ve hava delikleri var. Bolca göz ve cep konmuş. İç kısmında bulunan emniyet tasması güvenliği sağlıyor. Çantaların katlanmasını ve büzülmesini önlemek için yapılmış iç destekler de göze çarpıyor. Temizliğini ıslak bezle yapıyorsunuz. Tabanları çıkarılıp değiştirilebiliyor. Fiyatları 250 ile 390 lira arasında.

SOSYETİK KÖPEKLERE

Louis Vuitton’un da pet çantaları var. Sac Chien, kanvastan üretiliyor. 40 ve 50 santim boyutlarındaki çantanın iç yüzeyi sabun ile temizleniyor. Özel bir hava bölümü olan model, hayvanların rahat yolculuk edebilmesini sağlıyor. Çantanın özel bir bisküvi gözü ve diğer eşyaların konulabileceği bir bölmesi bulunuyor. Fiyatları 2560 ile 2830 lira arasında.

TEK MODEL, UYGUN FİYAT

Tchibo’da da köpek çantası bulmak mümkün. Yalnız çok alternatif yok. Tek model ve krem-kahverengi kırçıllı tek renk üretiyorlar. Fermuarlı ve çıtçıt düğmeli, rulo yapılabilen çanta iki ön cepe sahip. Fermuarlı ana bölüm ve köpek tasmasını sabitlemek için kancası var. Malzeme olarak yün, peluş ve astar kullanılıyor. Astarı 40 derecede yıkanabiliyor. Boyutu kaniş, pekinez, terrier cinslerindeki köpekler ve kediler için uygun. Fiyatı 22.95 lira. Hakan GENCE

Pako pano


Dört yaşındaki iki kızıma sevgi dolu yuvalar arıyorum. Birlikte de ayrı ayrı da verebilirim. İkisi de sakin, uyumlu ve cana yakın. Kuru mama ile besledim. Tüm aşıları tam ve kısırlaştırılmış durumdalar. İlgilenenler cigdema@bilgi.edu.tr ’ye mail atabilir.

Sokakta bulunmuş, tedavi edilmiş ve kısırlaştırılmış, 9 aylık bir erkek kediyim. Kalıcı ve sevgi dolu bir yuva arıyorum. Tel: (533) 368 42 43.
Yazarın Tüm Yazıları