2008'de hedefi Avrupa şampiyonluğu

Güncelleme Tarihi:

2008de hedefi Avrupa şampiyonluğu
Oluşturulma Tarihi: Haziran 03, 2006 14:51

A Milli Futbol Takımı'nın kampını değerlendiren Futbol Federasyonu İkinci Başkanı Affan Keçeci, 2008 Avrupa Futbol Şampiyonası'nda şampiyonluk hedeflediklerini ve teknik direktör Fatih Terim'e güvenin tam olduğunu söyledi.

Milli takımın kamp yaptığı Clostermanns Hof Hotel'de basın toplantısı düzenleyen Affan Keçeci, kampın amacının A Milli Futbol Takımı'nı 2008 Avrupa Şampiyonası elemelerine hazırlanmak olduğunu belirterek, "Kamp dönemi çok güzel ve yararlı geçiyor. Bu milli takımın 2008 Avrupa Futbol Şampiyonası'na katılacağına olan inancım tam. Bu takım 2010 yılındaki Dünya Kupası'na katılmaya hak kazanacak bir milli takım için de iyi bir temel oluşturacak" dedi.

FATİH TERİM'E DESTEK

Futbol Federasyonu Yönetim Kurulu'nun (A) Milli Futbol Takımı Teknik Direktörü Fatih Terim'e olan güveninin tam olduğuna dikkati çeken Keçeci, “Her zaman onun destekçisiyiz ve yanında olacağız. Özlediğimiz başarılı günlere hep birlikte ulaşacağız. Bunun aksini hiç kimse aklından bile geçirmemelidir” diye konuştu.

Keçeci, 'Futbolcuların askerlik sorunu ile ilgili federasyon olarak ne yapmayı düşünüyorsunuz?' sorusunu, “Bu konu tamamen yasa meselesi. TBMM bu konuyla ilgili bir yasa çıkarmaya karar verir ve bu yasayı çıkarmadan önce bize görüşümüzü sorarsa, bizde net bir şekilde görüşümüzü açıklarız” diye cevapladı.

SÜPER KUPA FİNALİ FRANKFURT COMMERBANK ARENADA OYNANACAK

Keçeci, TFF'nin aldığı karar gereği Turkcell Süper Ligi şampiyonu Galatasaray ile Fortis Türkiye Kupası şampiyonu Beşiktaş arasındaki Süper Kupa finalinin 30 Temmuz'da Frankfurt Commerzbank Arena'da oynanacağını açıkladı.

GURBETÇİLERE TEŞEKKÜR VE UYARI

Federasyon İkinci Başkanı Keçeci, Avrupa'da yaşayan gurbetçilerin 1-2 istisna hariç kendilerine verdiği desteğin çok önemli olduğunu belirterek kendilerine teşekkür etti.

Keçeci, “Gerek milli takımın yaptığı maçlarda, gerekse Avrupa Kupaları'nda mücadele edecek takımların maçlarında taraftarların dikkatli olmasını istiyorum. Maçlarda meşale yakılmasın, sahaya girilmesin, cisim atılmasın, pankart açılmasın, kötü tezahürat yapılmasın. Aksi takdirde istemediğimiz sonuçlarla karşılaşabiliriz. Bu konuda herkesin duyarlı olacağına olan inancım tam” dedi.

NECATİ KAMPTAN AYRILDI

Galatasaray'ın milli futbolcusu Necati Ateş, Fatih Terim'den izin alarak Türkiye'ye döndü. Ateş'in daha önceden belirlenen özel işleri nedeniyle kamptan ayrıldığı belirtildi.

Öte yandan (A) Milli Takım Teknik Direktörü Fatih Terim, yoğun tempo nedeniyle bugünkü antrenmanını iptal ederek futbolculara izin verdi.

(A) Milli Takım, yarın Almanya'nın Krefeld kentinde Makedonya ile karşılaşacak.

Milli takım, pazartesi günü sabah TSİ 10.00'da Köln'den ayrılarak Türkiye'ye dönecek.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!