2007 meyvede ’yok yılı’ olacak

Güncelleme Tarihi:

2007 meyvede ’yok yılı’ olacak
Oluşturulma Tarihi: Şubat 19, 2007 00:00

Türkiye Ziraatçiler Derneği (TZD) Genel Başkanı İbrahim Yetkin, Türkiye’de bu kış yaşanan kuraklık ve sıcaklık artışının meyveciliği de olumsuz etkileyeceğini belirterek, "2007 meyvede yok yılı olacak" dedi.

Yetkin, derneğin değişik bölgelerde yaptığı araştırmaların, özellikle Ege ve Marmara bölgelerinde mevsim normallerinin üzerinde seyreden sıcaklıklar nedeniyle, meyve ağaçlarının gözlerinin kabarma ve çiçeklenme süreçlerinin normal dönemlerine göre 15 gün erkene kaydığını gösterdiğini kaydetti.

Bu durumda, Şubat sonu ve Mart başında olması beklenen don olaylarının, meyve ağaçlarının çiçeklendiği veya meyveye döndüğü aşamaya denk geleceğine dikkat çeken Yetkin, İç ve Doğu Anadolu’da 20-21 Şubat tarihlerinde kuvvetli don beklendiğini bildirdi.

Yetkin, Marmara Bölgesinde Ocak ayı yağış ortalamasının normale göre yüzde 22, Ege Bölgesinde yüzde 44, Akdeniz’de yüzde 47, İç Anadolu’da yüzde 21, Doğu Anadolu’da yüzde 22 ve Güneydoğu Anadolu’da da yüzde 35 azalma olduğunu, Karadeniz de ise yüzde 1 oranında artış görüldüğünü ifade etti.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!