2006’nın ilk şovu başlıyor

Güncelleme Tarihi:

2006’nın ilk şovu başlıyor
Oluşturulma Tarihi: Ocak 04, 2006 00:00

Yeni yıl ile birlikte 2006 yılının uluslararası fuar takvimi de açıklandı. Her yıl uluslararası otomotiv şirketleri tarafından belirlenen takvimde fuar düzenleyen mevcut ülkelerin dışında yenileri de yer alıyor. Bu kapsamda bu yıl ilk defa İstanbul’da düzenlenecek Auto Show fuarı da uluslararası takvime girdi.

İki yılda bir ticari araç fuarı ile dönüşümlü olarak gerçekleşen ’Auto Show’ fuarı yeni uluslararası kimliği ile 2-12 Aralık tarihinde kapılarını açacak.

2006 uluslararası fuar takviminin en başında yer alan Detroit Otomobil Fuarı ise 14-22 Ocak tarihlerinde kapılarını halka açıyor. 8-10 Ocak’ta basına açılacak olan fuar, 11-12 Ocak’ta ise ticari amaçlı olarak ziyaretçilerle buluşacak. Yılın ilk fuarı olması nedeniyle ayrı bir öneme sahip olan Detroit Otomobil Fuarı’nda bu yıl 16’sı seri üretim, 10’u konsept olmak üzere toplam 26 yeni araç tanıtılacak. Ağırlıklı olarak Kuzey Amerika pazarında satılacak modellere ev sahipliği yapacak olan fuarda, Avrupa pazarının önemli modelleri de ilk kez gün ışığına çıkacak. 4X4 özelliğine sahip olan Amerikan otomobillerinde AWD (sürekli dört tekerlekten çekiş) sisteminin yerine daha gelişmiş bir sistemin kullanıldığı görülüyor. Bu yıl fuarda en çok dikkat çeken nokta ise, tüm dünyada hızla artan SUV trendinin yerini ’Crossover’ (CUV) araçlara bırakması. Fuardaki bu araçlar, yüksek ve heybetli 4X4’lerin biraz daha otomobilvari görünümlere kavuşarak CUV segmentinin doğacağını ve bu segmentin moda olacağını gösteriyor.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!