2006 Almanya kura çekiminin sunucus Heidi Klum

Güncelleme Tarihi:

2006 Almanya kura çekiminin sunucus Heidi Klum
Oluşturulma Tarihi: Aralık 07, 2005 14:48

Almanya'nın ev sahipliği yapacağı 2006 Dünya Kupası finallerinin gruplar, Leipzig kentinde 9 Aralık Cuma günü yapılacak kura çekimiyle belirlenecek. TSİ 21.30'da yapılacak kura çekiminde, kupaya katılacak 32 takım, 4'erli 8 gruba ayrılacak.

Çekilişe katılacak ülkeler 4 kategoriye ayrıldı.
1. kategori
de futbolda dünyanın en iyi ülkeleri olarak gösterilen Almanya, Brezilya, Arjantin, Ä°talya, Ä°ngiltere, Fransa, Ä°spanya ve Meksika yer alıyor.Â2. kategoride ise Afrika ile Orta ve Latin Amerika ülkeleri Angola, Togo, FildiÅŸi Kıyısı, Gana, Tunus, Paraguay, Ekvador ile Avustralya bulunuyor. 3. kategoride Avrupa ülkeleri Hollanda, Ä°sveç, Hırvatistan, Çek Cumhuriyeti, Polonya, Portekiz, Ä°sviçre ve Ukrayna yer alırken, 4. kategoride de Ä°ran, Japonya, Trinidad-Tobago, Güney Kore, Suudi Arabistan, ABD ve Kosta Rika bulunuyor. Sırbistan ve KaradaÄŸ ise özel bir kategoride yer alıyor. 

Manken Heidi Klum'un  sunuculuğunu yapacağı kura çekimi 150 ülkede televizyondan canlı olarak yayınlanacak ve yaklaşık 350 milyon kişinin bu organizasyonu izleyecek.

Çekilişte dünya futbolunun ünlü isimleri Pele, Lothar Matthaeus ve Johann Cruyff'un da hazır bulunacak.

Alman basını, 3. kategoride yer alan Hollanda'nın Almanya'nın grubuna düşmesinden endişe ediyor. Gazeteler her kategoriden yalnızca 1 takımın seçilmesiyle oluşturulacak gruplarda Almanların en çok çekindikleri grubun ise Hollanda, Fildişi Kıyısı ve Güney Kore olabileceğini yazdı.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!