2005’in açık falı

Güncelleme Tarihi:

2005’in açık falı
Oluşturulma Tarihi: Aralık 31, 2004 00:23

Güzel ve mutlu bir tesadüf sonucu e.yaşam’ın bu sayısı 2004 yılının son gününe geliyor, belki de sizler bu yazımı yeni yılın ilk gününde okuyabileceksiniz, biraz mahmur, biraz yorgun.

Eski yıllardan yeni yıla geçişlerde büyük değişimler dilerdik, ancak sanki bu kez yeni yılımıza damgasını vuracak değişim şimdiden belli oldu.

Her türden köşe yazarının politik, spor, günlük, polemik seven, polemik sevmeyen üzerinde duracağı, hepimizin günlük hayattada sürekli konuşacağımız Avrupa Birliği tam üyelik serüveninin başlangıç yılı olacağı 2005 yılı...

Bu sürecin ve yılın politik, ekonomik, magazinsel her türlü detayını bu işi en iyi anlatma yarışında olan isimlere, köşe yazarlarına bırakalım.

Ama e.yaşam okurlarını ve bilgi işlem teknolojisi ile ilgilenenleri direkt ilgilendirecek ve sektörümüzü tüm dünyada etkileyecek bir Avrupa Birliği kararına dikkat edelim, (http://europa.eu.int/rapid/pressReleasesAction.do?reference=IP/04/382&format=HTML&aged=0&language=EN&guiLanguage=en) Bu kararın sonucuna ilişkin yorumumu belirteyim: ‘Artık kimse için hiçbir şey eskisi gibi olmayacak’

2004 nasıl geçti derseniz herhalde 1980’lerin ilk yarısından beri ilk defa geçen bir yıldan şikayetçi değiliz. 2005 nasıl geçsin derseniz her yıl olduğu gibi benim de bazı isteklerim var tabi kendim için ve sektörümüz için.

1- Amerikada olduğu gibi herkes Linux gerçeğini kabul etsin ve pazarı büyütmekle uğraşsın, rakip kötülemenin pazarlama olmadığını anlayan yöneticiler işbaşına gelsin.

2- Günlük gazete reklamlarını sektörde anlayan firma sayısı çoğalsın, reklam vermenin aynı zamanda eğitim olduğu anlaşılsın.

3- Herkes sigarayı bıraksın.

4- Televizyonda naklen NBA maçlarını domates, biber, patlıcan aksanı olmayan gerçek sportmenler anlatsın.

5- Diğer sektörlerde olduğu gibi bizim sektörümüzde de uluslararası şirketlerin üst düzey yöneticileri biraraya gelip sosyal konularda girişimlerde bulunsun.

6- THY, personeline güleryüz eğitimi aldırsın.

7- Bazı güven eseri olduğunu iddia eden bankalar İnternet’ten yapılan EFT bedellerini 17:30’a kadar kasalarında tutarak yaptıkları güven suistimalini bıraksınlar.

8- Üniversitelere destek konusunda IBM Türk’ün gösterdiği hassasiyet tüm bilgi işlem şirketlerine örnek olsun.

9- Microsoft Longhorn 2006’ya yetişsin.

10- Scott McNeally Microsoft’a geçsin.

11- Türk Telekom özelleştirilmeyecekse, tasviye edilsin, herkes başının çaresine baksın.

12- Semra Hanımın alternatifi bulunsun, rekabet yaratılsın.

13- Ata kadar iyi el öpen erkek evlatlar yetiştirilsin, bu konu müfredata konsun.

14- 2005 tümümüz için sağlık, esenlik ve mutluluk getirsin; toplumumuzda ve sektörümüzde yardımlaşma havası yeniden doğsun.
Siyami Kahyaoğlu/skahyaoglu@hurriyet.com.tr
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!