2000 yılı yıldız falınız

Pakize SUDA
Haberin Devamı

Bugün 1.1.2000. Nasıl? Bir değişiklik var mı? Ben size her şeyin aynı olacağını söylemiştim. Tarihlere takılmayın. Zaten yoklar ki. Biz uydurduk onları. ‘‘Geçen sene bugün’’ diye bir kavram yok. Akıp giden zaman var. Öyle dilimlere falan bölünmüş de değil.

Yaşımız da yok. Ben dünyaya geldiğimden beri ayın dünyanın etrafında ya da dünyanın güneşin etrafında kaç defa döndüğünden bana ne? Sahi bu dönmecedir; biri ötekinin etrafında, öteki hem öbürünün hem kendi ekseninin etrafında. Bir gün şaşıracaklar diye korkuyorum.

Ya gezegenler? Geze geze doymadılar. Bu yıl mayıs ayında arka arkaya dizileceklermiş.

Gezenler, dönenler, döne döne gezenler. Bir seyrüsefer ki takip etmek mümkün değil. Ama ben ettim. Sizin için.

İşte 2000 yılı yıldız falınız.

OĞLAK (24 Aralık-20 Ocak)

Gezegenler her yıl aralarında toplanıp bir burcun mensuplarını ábad etmeye karar verirler. Bu yıl oğlakları seçmişler. 2000 yılında oğlaklar aşık, zengin ve başarılı olacaklar. Adeta tuttukları altın olacak. Yılın sonuna doğru mutluluktan çatlayacaklar. E, normaldir. Alışmadık kıçta don durmaz.

KOVA (21 Ocak-19 Şubat)

Bu yıl kovalar boş. Ne aşk var ne iş. Herkes sevgilisinden ayrılacak. Böylece ortalık yeni ilişkilere hazır binlerce kadın ve erkekle dolacak. Yaşasın! Kendi işi olanlar işini batıracak, maaşlı olanlar işten kovulacak. Allah'tan umut kesilmez, bunun 2001'i de var. Ayrıca bana kızmayın. Kabahat annenizde. Elini çabuk tutup sizi oğlak yapsaydı.

BALIK (19 Şubat-20 Mart)

Ne iyi, ne kötü. Gezegenlerden başınıza ne taş yağacak ne altın. Çalışırsanız ekmek var. Aşk kapınızı çalmayacak; köşe bucak arar, biraz da taviz verirseniz bir sevgiliniz olacak. Anlayacağınız gezegenler bu yıl Balık'ları es geçmiş. Geçen yıl iyiydiniz, sizi kollamışlardı. Bu yıl kendiniz pişirip kendiniz yiyeceksiniz.

KOÇ (21 Mart-20 Nisan)

Şans kapınızı çalıyor ama kader anında ne olur bilmem. Karşınıza ha bire fırsat çıkacak. İş, sizin fırsatın fırsat olduğunu anlayabilmenizde. Bu yıl yeni bir ilişki görünmüyor. Eski ilişkinizi canlandırmak için yenilikler yapmanız gerekiyor. Misal, kırmızı iç çamaşırı giymeyi deneyebilirsiniz. Tabii ki kadınlar için söylüyorum. Kırmızı don erkekler için düşlerinin ötesinde değişikliklere neden olabilir. Ondan sonra ayıkla pirincin taşını.

BOĞA (21 Nisan-21 Mayıs)

Bu yıl Uranüs sizden yana. Nedendir bilmiyorum, ‘‘Boğa’’ diyor başka bir şey demiyor. Şansınız bol, gönlünüz gani, kısmetiniz açık. Aynı Oğlaklar gibi. Kısaca ‘‘bu yıl boynuzluların yılı’’ diyebiliriz.

İKİZLER (22 Mayıs-21 Haziran)

Bu yıl sizi büyük bir sürpriz bekliyor. İkinci ruhunuzdan kurtulacaksınız. Masrafınız yarıya inecek, üstünüzden yük kalkacak. Artık bir yanınız ‘‘Kalk gidelim’’ derken öteki yanınız ‘‘Bok yeme otur’’ demeyecek. Oturmak istiyorsanız oturacaksınız.

YENGEÇ

(22 Haziran-22 Temmuz)

Her zamanki gibi yılın ilk yarısını tatlı sularda, ikinci yarısını tuzlu sularda geçireceksiniz. Bu yıl da ota boka ağlayacaksınız. Ayrıca yan yan gitmeye bu yıl da devam edeceksiniz. Anlayacağınız yeni yıl size vız gelecek. 2000'li yıllara girdiğimizi 2001'de fark edeceksiniz.

ASLAN

(23 Temmuz-23 Ağustos)

Lider olma sevdanız karasevdaya dönüşecek. Temmuz ayına kadar bunun nedenini düşünecek; ağustos ayında durumu idrak ederek çevrecilerle, ‘‘Ağacı sev, ormanı koru’’ yürüyüşüne katılacaksınız. Yılboyu birçok ilişkiye gireceksiniz ancak aynı kişiyle ikinci kez buluşmanız kısmet olmayacak. Olmaz tabii. Öpüşürken karşısındakinin dudağını koparmak nerede görülmüş?

BAŞAK (24 Ağustos-22 Eylül)

Mars'la Venüs'ün sürtüşmesinin ucu size dokunacak. Bir yandan kendinizi rüzgára kaptırmışken bir yandan olduğunuz yere kök salacaksınız. Misal, uzak diyarlarda daldan dala konmak üzere bavulunuz elinizde evden çıkacak, kendinizi memur sınavında ‘‘Süleyman Demirel Türkiye'nin kaçıncı cumhurbaşkanıdır?’’ sorusunu cevaplarken bulacaksınız. Kısacası yıl boyu iki arada bir derede kalacaksınız.

TERAZİ (23 Eylül-23 Ekim)

Yılın ilk yarısında insanları tartmaya devam edeceksiniz. İkinci yarısında sırf bu yüzden 90'lı yılları yalnız geçirdiğinizi idrak ederek önünüze gelene şans tanıyacaksınız. Yılın sonunda ‘‘Kim olursan ol gel’’ diyen Mevlána'ya döndüğünüzü fark edeceksiniz, ama iş işten geçmiş olacak. E gel demek kolay, git demek zordur.

AKREP (24 Ekim-22 Kasım)

Yüzyıl boyunca sizi seks sembolü yapan gezegenler bu yıl Jüpiter'in Uranüs'e ters etki yapması dolayısıyla romantik bir kişiliğe bürünmenize karar verdiler. Artık sokmaya paydos. Uzaktan bakıp iç geçirecek, zehirinizi kalbinize gömeceksiniz. Yılın sonuna doğru ‘‘Başlarım Jüpiter'ine’’ deyip aslınıza rücu etmeniz kuvvetle muhtemel.

YAY (23 Kasım-23 Aralık)

Bütün yıl gergin olacaksınız. Keman çalmayı deneyecek, ancak gururlu kişiliğinizden dolayı başınızı yana eğemediğinizden muvaffak olamayacaksınız. Aslında bacaklarınız doğuştan eğri olduğu için viyolonsel sizin için daha uygun ama siz inatçısınız. Bacaklarınızı da aralamazsınız.

Mış muş köşesi

Clinton, Demirel'i yine davet etmiş.

Sabahları birbirine kahveye giden komşu kadınlara döndüler.

Hıncal Uluç, ‘‘İnsan yerine köpeğin ölmesini tercih ederim’’ demiş.

Bunun aksini isteyen yok ki Hıncal'ım. Tercihimiz hiçbirinin ölmemesi.

Yedek asker yaşı 60'a çıkıyormuş.

Savaşı kaybetmeyi baştan kabullendik desenize.

Ecevit, yeni yıl hediyesini yasaklamış.

Yılmaz yeni yıl hediyesi olarak milletvekillerine son model birer bilgisayar hediye etmiş.

Hükümetin uyumu!

Recai Kutan cumhurbaşkanlığı için ‘‘Hayır demem’’ demiş.

Kutan, evini depremzedeye tahsis etmiş.

Cumhurbaşkanlığı için gerekçesi hazır: ‘‘Evimi depremzedeye verdim, Köşk'te oturabilir miyim?’’

Yazarın Tüm Yazıları