2000 yılı sonrası soğuk savaş filmleri

Güncelleme Tarihi:

2000 yılı sonrası soğuk savaş filmleri
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 20, 2016 13:20

Soğuk savaş denilince akla ABD ve Rusya'nın mücadelesi geliyor. Yıllardır farklı hikayelerle izleyicilerin karşısına çıkan soğuk savaş konulu filmleri bir araya getirdik.

Haberin Devamı

Ülkemizin de yakın zamanda Rusya ile yaşadığı soğuk savaş dönemi, dünyada Berlin Duvarı'nın yıkılmasıyla birlikte unutulan o dönemi hatırlattı. Aslında soğuk savaş denildiğinde akıllara ilk olarak ABD ve Rusya'nın mücadelesi geliyor. Soğuk savaş döneminde yaşanan hikayeleri beyaz perdeye taşıyan farklı filmler çekildi ve günümüzde de çekilmeye devam ediyor. 2000 yılı sonrasında çekilen soğuk savaş temalı filmleri bir araya getirdik.

 

BRIDGE OF SPIES / CASUSLAR KÖPRÜSÜ - 2015

2000 yılı sonrası soğuk savaş filmleri

Steven Spielberg'ün yönetmen koltuğunda oturduğu filmde; Tom Hanks, Mark Rylance, Scott Shepher, Sebastian Koch, Alan Alba gibi isimleri bir araya getiriyor. Film Amerikalı avukat James Donavan'ın CIA tarafından işe alınmasını konu ediniyor. James Donovan, CIA'ye yakın çok zor bir görev için görevlendirilen ve yakalanan Amerikalı U-2 pilotunun serbest bırakılması için anlaşma sağlanmaya çalışırken kendisini Soğuk bir Savaş'ın merkezinde bulur. 

 

Haberin Devamı

THE MAN FROM U.N.C.L.E / KOD ADI: U.N.C.L.E - 2015

2000 yılı sonrası soğuk savaş filmleri

1960'larda TV dizisi olarak büyük ün kazanan yapımın sinema uyarlaması olan film, KGB ve bir CIA ajanının yer altı örgütünün nükleer silah projesini ortadan kaldırma sürecini anlatıyor. Guy Ritchie'nin senaryosunu yazıp yönetmen koltuğunda oturduğu filmde Henry Cavill, Alicia Vikander, Hugh Grant, Elizabeth Debicki, Iared Harris ve Armie Hammer gibi isimler yer alıyor.

 

JACK RYAN: SHADOW RECRUIT / JACK RYAN: GÖLGE AJAN - 2014

2000 yılı sonrası soğuk savaş filmleri

Haberin Devamı

Kevin Costner, Chris Pine, Keira Knightley gibi oyuncuların bir araya geldiği yapım Kenneth Branagh yönetmenliğinde çekildi. Film, hükümet adına çalışan bir ajanın Rus yatırımcının hesaplarındaki hareketlenme sonrası Moskova macerasına odaklanıyor.

 

TINKER TAILOR SOLDIER SPY / KÖSTEBEK - 2011

2000 yılı sonrası soğuk savaş filmleri

John le Carré tarafından yazılan kitaptan beyaz perdeye adapte edilen film; Gary Oldman, Colin Firth, Toby Jones, Benedict Cumberbatch ve Mark Strong gibi isimleri bir araya getiriyor. Film, tecrübeli ajan George Smiley'in İngiliz Gizli Servisi ajanlarının arasına sızması ve bilgi aktarmasını konu alıyor.

 

Haberin Devamı

SYRIANA - 2005

2000 yılı sonrası soğuk savaş filmleri

Stephen Gaghan'ın senaryosunu yazıp yönetmen koltuğunda oturduğu yapım, Bob Barnes adında bir CIA ajanının petrol ve doğalgaz zengini ülkenin varisi Prens Nazir'a yapacağı suikast görevine odaklanıyor. Filmde George Clooney, Matt Damon, Amanda Pett gibi isimler yer alıyor.

 

THE QUIET AMERICAN / SESSİZ AMERİKALI - 2002

2000 yılı sonrası soğuk savaş filmleri

Yaşanmış bir hikayeyi beyaz perdeye taşıyan film; İngiliz gazeteci, Amerika ve Vietnamlı kadınların bulunduğu bir aşk hikayesine odaklanıyor. Phillip Noyce tarafından yönetilen filmde Michael Caine, Brendan Fraser, Do Thi Hai Yen gibi isimler yer alıyor.

 

Haberin Devamı

K-19: THE WIDOWMAKER / K-19: TEHLİKELİ SAATLER - 2002

2000 yılı sonrası soğuk savaş filmleri

1977 yılında gösterime giren Hostile Waters adlı filmin yeniden çevrimi olan K-19: Tehlikeli Saatler, Liam Neeson ve Harrison Ford'u bir araya getiriyor. Rus imalatı ilk denizaltı K-19 ilk yolculuğuna çıkmıştır ancak Atlantik Okyanusu'nda teknik bir arıza gerçekleşir. Ölümcül nükleer silahı sızdırmak üzere olan denizlatında tehlikeli saatler yaşanacaktır.

 

sinemajor.com Tarafından hazırlanmıştır.

BAKMADAN GEÇME!