200 dolarlık drone'u milyon dolarlık füzeyle vurdu

Güncelleme Tarihi:

200 dolarlık droneu milyon dolarlık füzeyle vurdu
Oluşturulma Tarihi: Mart 17, 2017 07:58

Mağazadan satın alınmış bir quadcopter drone, yüzeyden hava hedeflerini etkisiz hale getirebilen bir Patriot füzesi tarafından vuruldu.

Haberin Devamı

ABD Ordusu eğitim Komutanı Orgeneral David G. Perkins, pazartesi günü ABD tarafından yayınlanan bir konuşmada, "Amazon.com'dan 200 dolara satın alınan drone'un, Patriot'a karşı en ufak şansı yoktu." ifadelerini kullandı.

Açıklamaya göre patriot füzesi, Amerika Birleşik Devletletleri tarafından değil, düşmanlarıyla sürekli uğraşan bir müttefik tarafından ateşlendi. Ateşlemenin test amaçlı olmadığı öne sürüldü.

Patriot füzeleri, diğer füzeleri etkisiz hale getirmek için tasarlanmış olan radar güdümlü füzelerdir, yani dronelar gibi hızlı hareket eden küçük hedeflerle baş edebiliyor. Bununla birlikte Perkins, bunun pek de ekonomik bir yöntem olmadığını belirtiyor. Tek bir patriot füzesi yaklaşık 3,4 milyon dolar değerinde. General Perkins bu nedenle, kötü niyetli kişilerin güdümündeki insansız hava araçlarına karşı alternatif bir çözüm üretilmesi gerektiğini savunuyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!