20 yılda bir nesil nasıl yok edildi

KIZILAY Meydanı’ndaki kristal avizeli meydan üstüne kuş kondurulmuş yamalı elbise gibi...

Haberin Devamı

Hiç bir altyapı yatırımı yapılmadan habire makyaja para harcanmış... Kalıcı değiller ya detaya girmeye ne gerek var zihniyetindeler...
Hemen terkedilmek üzere günü kurtarma çabaları bunlar!
Hiç değilse önümüzdeki seçimlerde Ankara’ya sahip çıkacağını umduğum Ulaştırma Bakanını İzmir yerine Ankara’ya başkan yapsınlar da, önümüzdeki nesilleri kurtaralım.
Bir nesil yani 20 yıl daha böyle gider...
F. ÖNEN

GÜNÜN SÖZÜ

“66 aylık çocukların iki sokak ötedeki okula bile servissiz gitmesi düşünülemez. Eskiden liseye devam mecburiyeti yokken her 100 öğrenciden 66’sı liseye devam ederken şimdi yasa gereği yüzde yüzü gitmek zorunda kalacak. Hal böyle olunca bu yıl öğrencilerin servis ihtiyacı bir hayli fazlalaşacak. Bu durum hem taşımacılık ücretleri arz talep dengesi ile talebin artışı ile beraber fiyatlar da artış olacak. Hem de korsan taşımacılığı arttıracaktır. Bu çocuklarımızın güvenliğinde büyük zafiyet yaratacaktır.”
(Demokrat Eğitimciler Sendikası (DES) Genel Mali Sekreteri Hüseyin AKÇA)

Haberin Devamı

Başkentte belediyecilik kalitesi bu mu

- BEN Yukarı Dikmen Mahallesi 662 sokakta oturuyorum. Sokağımız Turan Güneş Bulvarı’na açılıyordu. Bu sene Mart-Nisan aylarında Ata Kardeşler İnşaat caddeye çıkan yolları Büyükşehir Belediyesi banketlerini koyarak kapattı. Çankaya Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğüne müracaat ettik. Bir sonuç alamadık. 27664 Ada etrafındaki Çankaya Belediyesi’ne de ait parseli bu şirkete devrettiği duyumlarını aldık. Burayı devretmeden önce burada yaşayan insanların yararı neden düşünülmedi. Sokağımızın eskiden olduğu gibi bulvara açılmasını ve buraya bir park yapılmasını istiyoruz.
Ertuğrul TELLİ

- YENİMAHALLE’nin merkezinde cadde ve sokaklara aylardır köy yollarından kötü durumda, toz toprak içinde eziyet devam ediyor.
Bir iki yıllık olan kaldırımlar söküldü, işler taşeron şirkete verildi, adamlar günde 10 tane kaldırım taşı dizerek çalıştı. Bu sene sokağımızın taş döşeme işinin bitirileceğini umut ediyoruz!
Kaldırımı döşeyenler kaldırımlara kafasına göre şekil veriyor. Ellerinde ne bir plan ne bir proje var.
Nuri GÜRBÜZ

Haberin Devamı

THY’den düzenleme vatandaş aleyhine
 
ANADOLUJET’ten Ankara-Erzincan hattına aldığım 5 Eylül gidiş ve 7 Eylül dönüş olmak üzere dört adet promosyonlu bilete 366 TL ödedim. Daha sonra biletleri 4440849’dan 3 Eylül günü iptal ettirdim ve geriye ne kadar ücret ödeneceğini sorduğumda Haziran ayında kurallardaki yapılan yeni düzenleme ile toplam sadece 20 TL ödenebileceği söylendi. Yapılan düzenlemeler ne zamandan beri müşteri ve vatandaş aleyhine yapılıyor ve mağduriyete sebep veriliyor. Biletleri iki gün önceden iptal ettirdiğim ve biletlerin yeniden satılması mümkün olduğu halde neden vatandaş hiç düşünülmüyor. İftihar ettiğimiz, göz bebeğimiz THY vatandaşına nasıl böyle muamele eder, hayal kırıklığımı tahmin edemezsiniz. Ayhan İNAN

Yazarın Tüm Yazıları