20 Yıl Aradan Sonra Vatandaşlar Halk Koşusunda Buluştu

Güncelleme Tarihi:

20 Yıl Aradan Sonra Vatandaşlar Halk Koşusunda Buluştu
Oluşturulma Tarihi: Ekim 26, 2015 11:57

HALK KOŞUSUNDA DERECEYE GİRENLERE ÖDÜLLERİNİ İSE BUCA BELEDİYE BAŞKANI LEVENT PİRİŞTİNA VE BUCA ESNAF ODASI BAŞKANI TURAN YAZGAN VERDİ.

İzmir’in Buca ilçesinde 20 yıl aradan sonra düzenlenen Buca halk koşusu, 7’den 70’e onlarca kişiyi bir araya getirdi.
Buca ilçesinde, 20 yıl aradan sonra Buca halk koşusu gerçekleştirildi. 7’den 70’e herkesin bir araya geldiği koşuda onlarca kişi, parkuru tamamlayabilmek için kıyasıya mücadele verdi. Halk Koşusu’na katılanlara ayrıca, üzerinde Atatürk ve Türk Bayrağı resimleri olan tişörtler dağıtıldı. Çevik Bir Meydanı’nda startı verilen koşu yine aynı meydanda sona erdi. 468 kişinin katıldığı, 20 yıldır özlemi duyulan koşunun galibi ise Yunus Yıldız oldu. Halk koşusunda dereceye girenlere ödüllerini ise Buca Belediye Başkanı Levent Piriştina ve Buca Esnaf Odası Başkanı Turan Yazgan verdi.
Başkan Piriştina, 20 yıl aradan sonra organizasyonu tekrar gerçekleştirmenin mutluluğunu yaşadıklarını dile getirerek, "Çok karışık, hepimizi üzen, her gün kötü haberlerle uyandığımız günlerden geçiyoruz. Aslında bu karamsar ortamı bozabilecek, bu kötü niyetli insanlara verilebilecek en güzel cevap, gençlerimizin sporla, birlik, kardeşlik içinde, özgür biçimde konuşabilmesi verilebilecek en iyi cevaptır. Bu yüzden bu bir spor aktivitesi, bir halk koşusu değil, bu aslında halkı, insanlığı birbirine düşürmeye çalışan, huzuru, kardeşliğimizi bozmaya çalışanlara verilmiş en güzel cevaptır” dedi.
Halkı koşusunda emeği geçenlere teşekkür eden Piriştina, Buca halk koşusunun önümüzdeki yıllarda da düzenleneceğini müjdeledi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!