20 yaş dişiyle dolgu yapıyor

Güncelleme Tarihi:

20 yaş dişiyle dolgu yapıyor
Oluşturulma Tarihi: Şubat 22, 2006 00:00

İranlı diş doktoru Celil Bademcizade, 20 yaş dişlerini pudra haline getirerek, dolgu malzemesi yapıyor. Bademcizade’nin kullandığı yöntemde genellikle erken çürüyen 20 yaş dişleri çekilerek, kökleriyle birlikte yeni dolgu malzemesi oluşturmak için kullanılıyor. Yöntemini altı yıl önce Tokyo’da bir kongreye sunduğunu belirten Bademcizade, "Burada kabul görünce, İran Tıbbi Araştırma Bölümü de yöntemi inceleyerek kabul etti" dedi.

Bademcizade’nin 20 yaş dişlerinden elde ettiği dolgu malzemesi hastanın kendisine ait bir materyal olduğu için alerjiye neden olmuyor ve renk farklılığı yaratmıyor.

TÜRKLER AMELİYAT İÇİN GELİYOR

İstanbul Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi’nden 32 yıl önce mezun olan Azeri kökenli Bademcizade, çalışmasını okuluna atfetmek ve yöntemini Türkiye’de de anlatmak niyetinde... İran’ın Türkiye’ye göre çok ucuz olduğunu, Türklerin alışveriş ve tedavi için Tebriz’e geldiklerini belirten Bademcizade "Bir elektrik sobası Türkiye’de 50 dolar, Tebriz’de 5 dolar. Bunun yanı sıra ameliyat ve tedavi ücretleri çok ucuz. Bu nedenle Türkiye’nin Erzurum, Doğu Beyazıt, Ağrı ve Van gibi şehirlerinden ameliyat ve tedavi için trenle veya otobüslerle Tebriz’e hasta geliyor" dedi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!