6 kişi gözaltına alındı

Güncelleme Tarihi:

6 kişi gözaltına alındı
Oluşturulma Tarihi: Aralık 11, 2017 15:06

Ankara’da hasta bezi kullanan kişiler adına sahte reçeteler düzenleyerek devleti 20 milyon lira dolandırdığı tespit edilen 6 şüpheli gözaltına alındı.

Haberin Devamı

Ankara Emniyet Müdürlüğü Mali Suçlarla Mücadele Şubesi ekipleri, bir hasta yakınının ‘hakkı olan bezi alamadığı’ yönündeki başvurusu üzerine soruşturma başlattı. Yapılan incelemede, söz konusu şahısların hasta bezlerinin e-reçete kapsamı dışında olmasını fırsat bilerek çeşitli hastanelerde görevli doktorlar adına kaşe yaptırdıkları ve bu kaşelerle hazırladıkları sahte reçeteleri imzaladıkları belirlendi.

BEZLERİ KAMYONLARLA GÖNDERİP SATMIŞLAR

Düzenlenen operasyonda sağlık sektöründe görevli 6 şüpheli şahıs ‘resmi belgede sahtecilik ve nitelikli dolandırıcılık’ suçlamasıyla gözaltına alındı. Yapılan aramalarda çok sayıda sahte kaşe, sahte reçete ve sahte rapor ele geçirildi. Konuyla ilgili olarak 3 medikal firmasında aramalar devam ederken gözaltı sayısının artabileceği öğrenildi. Öte yandan İl Sağlık Müdürlüğü ve SGK müfettişlerinin de konuyla ilgili incelemelerinin sürdüğü belirtildi.
Sahte reçeteleri kullanarak devleti 20 milyon lira zarara uğrattığı tespit edilen şüphelilerin, hasta bezlerini de kamyonlarla Türkiye’nin çeşitli illerine göndererek anlaşmalı medikal firmalar aracılığıyla sattıkları ortaya çıktı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!