20 ilde usulsüz dinleme operasyonu: 30 gözaltı

Güncelleme Tarihi:

20 ilde usulsüz dinleme operasyonu: 30 gözaltı
Oluşturulma Tarihi: Ocak 12, 2016 08:40

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'nın yürüttüğü "usulsüz dinleme" soruşturması kapsamında sabah saatlerinde Ankara merkezli 20 ilde 45 kişi hakkında gözaltı kararı verildi. Düzenlenen operasyonlarda şu ana kadar 30 kişinin gözaltına alındığı bildirildi.

Haberin Devamı

Alınan bilgiye göre, soruşturmayı yürüten Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı Anayasal Düzene Karşı İşlenen Suçlar Bürosu'nda görevli Cumhuriyet savcısının talimatıyla Ankara Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri sabah erken saatlerde Ankara, İzmir ve Kayseri’nin arasında bulunduğu 20 ilde operasyon düzenledi.

Operasyon kapsamında siyasetçiler, gazeteciler, yargı mensupları ve iş adamlarının arasında olduğu 432 kişiyi usulsüz dinledikleri iddiasıyla hakkında gözaltı kararı bulunan ve adreslerinde arama yapılan 45 şüpheliden 30'u yakalandı. Ankara Emniyet Müdürlüğü İstihbarat Şube Müdürlüğü'nde de bir dönem görev yapan eski emniyet müdürleri M.D. ve H.G'nin ise firari olduğu öğrenildi. 

Şüphelilerin AK Parti, CHP, MHP, BBP ve DYP'li siyasetçileri, Türk Silahlı Kuvvetleri, Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu, Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu, Emniyet Genel Müdürlüğü, Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Merkezi, Anayasa Mahkemesi ve Danıştay mensupları ile iş adamları ve gazeteci 432 mağdurun telefonlarını usulsüz dinledikleri bildirildi.

Haberin Devamı

* Soruşturma kapsamında ekipler, hakkında yakalama kararı bulunan başkomiser Ş.B'nin İzmir Buca'daki evine gitti.  Ş.B'nin adresinde bulunamadığı öğrenildi.  

* Sivas'taki bir polis merkezi amirliğinde çalışan emniyet amiri B.A. ile daha önce Ankara Emniyet Müdürlüğü İstihbarat Şubesinde başkomiser olarak görev yapan ve daha sonra kamu kurumuna geçiş yaptığı öğrenilen Ö.Ö, Kayseri'de polis ekiplerince gözaltına alındı.

* Kayseri'de operasyon kapsamında 5 kişinin evi, bir memur ve işçi dernekleri ile emekli bir profesörün Erciyes Teknopark’taki bürosunda arama yapıldı.

* Elazığ İl Emniyet Müdürlüğü Personel Şube emrinde bulunan 3. Sınıf Emniyet Müdürü Y.S. gözaltına alındı. 

* Giresun'un Çanakçı İlçe Emniyet Amirliğinde çalıştığı belirtilen komiser yardımcısı E.Ö. gözaltına alındı.      

* Trabzon'da da bir zanlı gözaltına alınarak Trabzon İl Emniyet Müdürlüğüne getirildi.      

* Operasyonda, Eskişehir Emniyet Müdürlüğü İstihbarat Şube Müdürlüğü'nden emekli olduğu bildirilen A.Ş. (51), kent merkezindeki evinde Terörle Mücadele Şubesi ekipleri tarafından gözaltına alındı.

Haberin Devamı

* Diyarbakır merkezde 3, Dicle ilçesinde de bir polis gözaltına alındı.      

* Şanlıurfa Emniyet Müdürlüğü Hassas Bölgeleri Koruma Şubesi'nde görevli başkomiser M.A, gözaltına alındı.      

* Şırnak’ın Cizre İlçesi'nde 2 polis gözaltına alındı.  İlçe Emniyet Müdürlüğü kadrosunda görevli olduğu öğrenilen Terörle Mücadele Şubesi polisleri tarafından gözaltına alınan polis memurları T.B. ve A.Ç.’nin, Ankara Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi’ne teslim edilmek üzere yola çıkartıldığı bildirildi.

BAKMADAN GEÇME!