20 günde 103 bin iş

Güncelleme Tarihi:

20 günde 103 bin iş
Oluşturulma Tarihi: Şubat 24, 2017 00:53

“En az bir yeni çalışan almak” olarak özetlenen istihdam teşvik paketini bizzat takip edeceğini söyleyen Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’a gidecek istihdam rakamlarının ilk sonuçlarının yarın açıklanması bekleniyor. Elde edilen bilgilere göre şubat ayının ilk yirmi gününde istihdamda 103 bin kişilik bir fark yaratıldığı öğrenildi. Bu rakamın ay sonuna kadar 150 bini bulacağı tahmin ediliyor.

Haberin Devamı

ÇALIŞMA hayatını ilgilendiren iki konu, önümüzdeki günlerde karara bağlanacak. Son Bakanlar Kurulu toplantısında gündeme gelen bu başlıklarla ilgili sıkı takip yapılıyor. Edinilen bilgiye göre, işverenlerin istihdam teşvik paketinden yararlanmak için ne kadar gönüllü olduklarına dair ilk verilerin, yarın çıkacağı belirtiliyor. Şubat ayının başı esas alındığında ilk 20 günde 103 bin ek istihdam yaratıldığı, bu rakamın ay sonuna kadar 150 bini bulacağı iddia ediliyor. Bu veriler, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın kendisine istihdamı arttırma sözü veren işverenleri görmesi açısından da ilk veriler olacak.

KESİNTİSİZ 3 AY

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı yetkilileri, Aralık 2016 sonrası esas alındığında, Ocak ayında işsizlik sayısında gerileme olduğunu, bu azalmanın istihdam çağrısıyla ilişkisi olabileceğini belirtiliyor. Maliye Bakanlığı’nın tebliğine göre, 1 Şubat 2017 tarihinden itibaren işe alınacak işçiler için teşvik söz konusu olacak. Sigortalının işe alınmadan önce Türkiye İş Kurumu’na (İşKur) kayıtlı olması şartı aranacak. Bir diğer şart ise işe alınacak ve teşvikten yararlanacak işçilerin, en az ve kesintisiz 3 ay süreyle işsiz olması.

Haberin Devamı

NE KADAR CİMRİSİN?

Bakanlar Kurulu toplantısında, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın 45 yaşını dolduran köy korucularına sağlanan emeklilik hakkıyla ilgili sorunları da gündeme getirdiği öğrenildi. Bu kişilere emekli maaşı bağlanmasına karşın sağlık hizmetlerinden yararlanamadığına ilişkin şikayetlerin gündeme gelmesi üzerine Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, 53 liralık genel sağlık sigortası kesintisinin yapılması gerektiğini anımsattı. Erdoğan da, “Ne kadar cimrisin?” diye takıldı.

BAKMADAN GEÇME!