20 dakikada deniz geldi

Güncelleme Tarihi:

20 dakikada deniz geldi
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 22, 2015 14:49

Kentte, önceki gün akşam saatlerinde etkili olan sağanak yağış 20 dakikada hayatı felç etti. Ev ve iş yerlerini su basarken, alt geçitler de göle döndü. Başkan Gökçek, kentteki manzarayı ‘afet’ olarak nitelendirdi. Mimarlar odası ise, “Ankara’nın çöken altyapısı Melih Gökçek’in plansızlığıdır” dedi.

Haberin Devamı

Ağustos sıcaklarıyla boğuşan Başkent’te, önceki gün akşam saatlerinde gökyüzünü kaplayan kara bulutlar, ardından sağanak yağışı getirdi.
Aniden bastıran yağış nedeniyle alt geçitler göle döndü, birçok araç yollarda mahsur kaldı. Arıza ve kazalar, Eskişehir Yolu, İstanbul Yolu, Konya Yolu, İnönü Bulvarı ve Mevlana Bulvarı gibi birçok ana arterde de trafiğin tıkanmasına neden oldu.
Gazi Üniversitesi Hastanesi önünde bulunan Gazi Alt Geçidi’ni de sel bastı. Aniden bastıran yağmur sonrasında sürücüler ve yolcular alt geçitte mahsur kaldı. Mahsur kalan yolcular araçlardan inerek orta refüjde selden korunmaya çalıştı. Zaman zaman araçlar sel sularından geçmeye çalışırken, bazıları da arıza yaparak yol ortasında kaldı. Yol ortasında kalan araçlar diğer araçların dalgaları ile su içinde savruldu.
Alt geçitlere dolan sular, iş makineleri ve belediye ekipleri tarafından boşaltılmaya çalışıldı. Milli Kütüphane alt geçidinde 24 personelle mahsur kalan servis sürücüsü Ramazan Halit Balıkçı yaşananlara tepki göstererek yetkililerin ilgisizliğinden yakındı. Arıza yapan servisteki yolcuları taksi ile gönderen Balıkçı, “Her yağmur yağdığında aynı rezalet yaşanıyor, burası Türkiye’nin başkenti, ayıptır” diyerek duruma tepki gösterdi.

Haberin Devamı

METROYU DA SU BASTI

Yağıştan Kızılay Metro İstasyonu da etkilendi. Kentteki bir alışveriş merkezini su bastı. Alışveriş merkezi çalışanları, suyu tahliye etmek için yoğun çaba sarf etti. Öte yandan Ankara’nın farklı ilçelerinde de yağış nedeniyle bir çok ev ve işyerlerini su bastı.

20 dakikada deniz geldi

GÖKÇEK’TEN YAĞMUR TWEET’LERİ

Ankara’da hayatı felç eden sağanak yağışla ilgili Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek de Twitter’dan yurtdışındaki yağışları örnek göstererek tweet’ler attı. Başkan Gökçek’in tweet’lerinin bazıları şöyle:
“Ankara’ya 15/20 dakikada metrekare başına 13.2 kg yağmur yağdı. Bazı güzergahlarda sıkıntı yaşadık. Ekiplerimiz mücadeleye devam ediyor. Dünyada hiçbir altyapı muhtemel felakete göre tasarlanmaz. Bunun aksini ancak şehircilik cahilleri iddia eder. Böyle bir altyapı dünyada hiçbir kentte yoktur, olamaz da. Çünkü maliyet 10 kat artar. Onun için afet hali için cahilce tenkit yapmayalım. Bazıları İzmir için ‘sen niye yazıyordun’ diyorlar. ‘İzmir için CHP’lilere çağrıda bulunup, Ankara için bağırıyordunuz, hadi İzmir için de bağırın’ dedim ve ekledim. ‘Afet hiçbir belediyenin baş edeceği iş değildir’ dedim, konuyu sapıtmayın.”

Haberin Devamı

MİMARLAR: ANKARA’NIN ALT YAPISI MELİH GÖKÇEK’İN PLANSIZLIĞI

Ankara’da yağan her yağmurdan sonra cadde ve sokakların göl haline gelmesine Mimarlar Odası’ndan sert tepki geldi. Mimarlar Odası Ankara Şube Başkanı Tezcan Karakuş Candan, “Ankara’nın çöken altyapısı Melih Gökçek’in plansızlığıdır” dedi. Gökçek’in Ankara için sürekli bir yapay afet ortamı oluşturduğunu savunan Candan, şunları söyledi:
“Ankara’da her yağmur sonrasında aynı görüntüleri yaşıyoruz, alt geçitler su doluyor, caddeler sokaklar göl haline geliyor, evleri işyerlerini sular basıyor. Kentliler karşıdan karşıya geçemiyor, araçlar sular altında yüzüyor. Bilimsel planlama ilkelerine göre kenti planlamayan ve yatırımlarını bilim insanlarının önerileri doğrultusunda kullanmayan Melih Gökçek Ankara için sürekli bir yapay afet ortamı oluşturmaktadır. Atatürk Orman Çiftliği’nde hukuksuz bir şekilde Ankapark yaptı. Ankara’nın 4 Ankaray yapacak bütçesini dinozorlara, robotlara demir yığınlarına yatırdı. Dinozora para var, altyapıya yok. 22 yıldır Ankara’ya 1 metre metro yapamadı. Ankara’nın yağmurdan sonraki hali, Ankara’ya verilen ödüllerin çakma olduğunun göstergesidir. Her şeyde olduğu gibi kendisi dışında bir sorumlu bulmaya çalışıyor.”

Haberin Devamı

MAHSUR KALAN KÖPEĞİ İTFAİYE KURTARDI

20 dakikada deniz geldi

Yenimahalle’de su baskınına uğrayan iş yerinde mahsur kalan köpek de Büyükşehir Belediyesi Sualtı Arama-Kurtarma Timi tarafından kurtarıldı.

YENİMAHALLE'YE KRİZ TİMİ KOŞTU

Yenimahalle’de 100’e yakın ev iş yeri sular altında kalırken ASKİ’nin yetişmekte zorlandığı bazı bölgelerin imdadına, Yenimahalle Belediyesi’nin ‘kriz timi’ koştu. Belediye ekipleri, vidanjörlerle su tahliyesi yaptı. Caddelerde biriken sular arazözlerle çekilirken evlerdeki su baskınlarına da müdahale edildi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!