20 dakika önce uyarmıştım

Güncelleme Tarihi:

20 dakika önce uyarmıştım
Oluşturulma Tarihi: Kasım 29, 2015 23:30

İSTANBUL Küçükçekmece’de önceki gün vinç devrilmesi sonucu antrenör Ali Tuman (55) ile kulübün yöneticilerinden Mustafa Sezer’in öldüğü kazayı İstanbul Trabzonspor Futbol kulübüne ait tesisin başkanı Seymen Gençtürk anlattı.

Haberin Devamı

Gençtürk, olaydan 20 dakika önce inşaat alanında bulunan vincin sağlam olmadığını ve tehlike oluşturduğunu inşaat yetkililerine bildirdiğini söyledi. Gençtürk, yaşanan olayı şöyle anlattı: “İdari kısım vincin düştüğü bölümde. Hocamız ve Mustafa ağabeyimiz lisans listesini doldururken yaklaşık 50 metre uzaktaki vinç olayı oluyor. Ben olay yaşanmadan 20 dakika önce firma yetkililerini uyarmıştım. Belediye tarafından zaten tehlike oluşturduğu için, güvenlik tedbirinden dolayı burası mühürlenmişti. Bu vincin çok sağlıklı olmadığını söyledim. ‘Burada bir facia olmadan tedbirinizi alırsanız iyi olur dedim’ ve gittim. Bu konuşmadan 20 dakika sonra olay oluyor. Taban kısmına baktım uzaktan daha iyi görünüyordu. Hafif bir beton atmışlar onun üstüne koymuşlar ama yatmaya meyilliydi.”

Haberin Devamı

‘Yapanın yanına kâr kalmamalı’

İHMAL olduğunu savunan Gençtürk, olayla ilgili dava açacaklarını belirtti: “Tabii giden canlar geri gelmeyecek ama yapanın yanına kâr kalmaması lazım. Çok yağış olduğu için parkta kimse olmuyor. Tek şükrettiğimiz, içerideki 15 çocuğa zarar gelmemesi. O bizi teselli ediyor zaten.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!